VADIM TUDOR CONFIRMĂ: Premierul a vrut să-l detroneze pe Mihai Fercală de la "SIF Transilvania"

Dr. Corneliu Vadim Tudor, Senator de Bucureşti, Preşedintele Partidului România Mare
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 3 mai 2004

Ziarul "BURSA" a dedus logic intervenţia premierului Adrian Năstase la invalidarea preşedintelui "SIF Transilvania", Mihai Fercală, dictată de CNVM cu zece zile în urmă. Iată cea a publicat ziarul nostru, la 26 aprilie: "Tensiunea dintre echipa lui Adrian Năstase şi SIF-uri îşi găseşte o posibilă explicaţie în faptul că, deşi, iniţial, au fost membri ai actualului partid de guvernămînt, şefii SIF-urilor s-au profesionalizat între timp, îndepărtîndu-se de deciziile economice adoptate pe baza comenzii politice. Întrucît atenţia premierului asupra SIF-urilor a revenit ciclic, era de aşteptat să reapară şi în anul aces-ta, al alegerilor. Cel mai probabil, o intervenţie de această putere ar explica bruscheţea schimbării de atitudine şi mobilizarea autorităţilor împotriva lui Mihai Fercală, lider al independenţei în deciziile SIF-urilor".

Această deducţie logică primeşte o neaşteptată confirmare din partea liderului PRM Corneliu Vadim Tudor, care a declarat, în cadrul conferinţei de presă de vineri, că Adrian Năstase ar fi telefonat preşedintelui CNVM Gabriela Anghelache, cerîndu-i înlocuirea lui Mihai Fercală de la conducerea SIF.

Reproducem mai jos declaraţia lui Corneliu Vadim Tudor, cu precizarea că, în CNVM, funcţionează doi comisari propuşi de PRM.

"În ziua de joi, 22 aprilie 2004, aflat la Berlin, Adrian Năstase i-a telefonat, pe mobil, preşedintei Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare, Gabriela Anghelache. Pe un ton persuasiv-ameninţător, primul-ministru i-a cerut acesteia să suspende toate Adunările Generale ale SIF-urilor, care urmau să aibă loc a doua zi, vineri, 23 aprilie. S-a creat derută, fiindcă solicitarea sosea prea tîrziu, oamenii veniseră din toată ţara şi erau cazaţi, asta, ca să nu mai vorbim de faptul că nu exista temei legal pentru amînare. Totuşi, care era motivul pentru care şeful Guvernului n-a avut linişte şi a telefonat tocmai din inima Germaniei, pentru a se implica într-o chestiune care nu-l privea cîtuşi de puţin? Motivul îl viza pe preşedintele SIF Transilvania, Mihai Fercală, care nu «cotizase» suficient la visteria PSD, aşa că trebuia pedepsit exemplar, deci înlocuit din funcţie. Pînă la urmă, intervenţia lui Adrian Năstase n-a avut nici un efect, Adunările Generale s-au desfăşurat aşa cum era stabilit, iar «insurgentul» Fercală a fost reales în funcţie. Încă o înfrîngere în contul dictatorului din Tărtăşeşti! Aceasta e corupţia reală, de stat, domnule Jonathan Scheele, nu vă mai prefaceţi că n-o vedeţi, ori că nu ştiţi ce se petrece în România!"

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb