VALENTIN IONESCU (ASF): "Am demarat un control inopinat la cele 8 companii de asigurări care vând RCA"

J.P.
Bănci-Asigurări / 9 noiembrie 2021

"Am demarat un control inopinat la cele 8 companii de asigurări care vând RCA"

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a demarat un control inopinat la cele 8 companii de asigurari care vând RCA, a spus, azi, Valentin Ionescu, directorul general al Direcţiei Asigurări - Reasigurări din cadrul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), se arată într-un comunicat remis redacţiei.

Instituţia vrea să verifice procesul de subscriere, de constatare, de avizare şi plată, dacă legea şi normele interne sle companiilor sunt respectate.

Potrivit lui Valentin Ionescu, nu este un control retroactiv, este un control care vizează ziua respectivă: "Nu iertăm nimic. Orice problemă care apare trebuie rezolvată, să nu o lăsăm să treneze. Trebuie să reglăm toate problemele în ce priveşte piaţa RCA."

De asemenea, ASF analizează maturităţile poliţelor RCA emise de City Insurance. "Până în luna ianuarie, expiră peste 50% din poliţele City Insurance şi se vor muta către alţi asiguratori".

Când se va numi lichidatorul City, acesta are termen 90 de zile să denunţe restul poliţelor. Astfel, în primăvară, vom şti unde se duce cota de piaţă a City, a mai spus Valentin Ionescu.

În septembrie, ASF a retras autorizaţia City Insurance, anunţând totodată respingerea planului de finanţare pe termen scurt şi a planului de redresare, precum şi constatarea stării de insolvenţă şi promovarea cererii privind deschiderea procedurii falimentului.

Potrivit unui raport recent al ASF, au fost constatate deficienţe în cazul societăţii de asigurare City Insurance SA, în condiţiile în care ASF a luat la cunoştinţă că cea mai mare parte a disponibilităţilor băneşti ale asigurătorului erau raportate de societate într-un cont bancar ce nu există, la o societate bancară cu care asigurătorul nu avea relaţii contractuale. Astfel, indicatorii de solvabilitate şi lichiditate ai societăţii City Insurance SA au fost grav denaturaţi începând din anul 2017, potrivit ASF: "Totodată, au fost dispuse, în acest sens, o serie de sancţiuni şi măsuri în vederea corectării deficienţelor identificate, inclusiv desemnarea în calitate de administrator temporar a Fondului de Garantare a Asiguraţilor pentru înlocuirea organului de conducere a societăţii."

În septembrie, procurorii au ridicat documente de la City Insurance, într-un dosar penal pentru delapidare, bancrută frauduloasă, spălare de bani, fals informatic, fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals, potrivit unui comunicat al Ministerului Public.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Vai! Cata grija are ASF pentru asiguratii RCA!!!

    Auzi la ei: " Nu iertam nimic"!!!

    Of Doamne! 

    Ce a făcut ASF pana acum? Ce a supravegheat la City? Cum de a ajuns City în faliment? Ce a supravegheat pana acum?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb