VALENTIN JUCAN (CNA): "A colecta bani din audiovizual pentru fondul cinematografiei, o gravă eroare"

George Forcoş
Miscellanea / 30 august 2016

Modalitatea de a colecta sume de bani din zona audiovizuală, pentru fondul destinat cinematografiei, este o gravă eroare, atât din punctul de vedere al deciziei în sine, cât şi din punct de vedere procedural, a declarat astăzi Valentin Jucan, membru al Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA).

"Modalitatea de a colecta sume de bani din zona audiovizuală, pentru fondul destinat cinematografiei, este o gravă eroare, atât din punctul de vedere al deciziei în sine, cât şi din punct de vedere procedural. Astfel, dezaprob cu fermitate proiectul de Ordonanţă de urgenţă propus de ministrul culturii, doamna Corina Şuteu", se arată în comunicatul citat.

Membrul Consiliului Naţional al Audiovizuaului (CNA) este de părere că proiectul de Ordonanţă de urgenţă apărut pe site-ul Ministerului Culturii în data de 25 august conţine soluţii "vagi şi cu un pronunţat caracter de imprecizie şi generalitate".

Acesta a menţionat că o altă problemă este faptul că la audierea publică au fost prezenţi doar reprezentanţi ai domeniului cinematografiei, proiectul OUG nefiind supus analizei şi dezbaterii reprezentanţilor agenţilor economici în legătură cu care se prevăd noi contribuţii la Fondul cinematografic (potrivit propunerilor de modificare ale articolului 13 alin. 1 din OG nr. 39/2005 privind cinematografia).

"Ministerul Culturii eludează organizarea și desfăşurarea unei dezbateri publice reale, așa cum prevede legea, în legătură cu proiectul de act normativ, considerând că adoptarea acestuia este impusă de o «situație extraordinară a cărei reglementare nu poate fi amânată»", a susţinut Valentin Jucan

Concluziile membrului CNA susţin că proiectului de ordonanță de urgență în forma prezentată pe site-ul Ministerului Culturii, pentru dezbaterea publică înseamnă încălcarea prevederilor Constituției, ale Legii privind transparența decizională în administrația publică a celei privind normele de tehnică legislativă pentru elaborarea actelor normative, precum și a OUG privind procedurile naționale în domeniul ajutorului de stat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb