VALERIU GHEORGHIŢĂ: ''50% din populaţia adultă peste 18 ani s-a imunizat cu cel puţin o doză''

G.U.
Miscellanea / 27 ianuarie 2022

''50% din populaţia adultă peste 18 ani s-a imunizat cu cel puţin o doză''

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare anti-COVID-19, Valeriu Gheorghiţă, a declarat astăzi că în prezent 50% din populaţia adultă peste 18 ani s-a imunizat cu cel puţin o doză, informează Agerpres.

"În momentul acesta avem 50% din populaţia adultă peste 18 ani care are cel puţin o doză de vaccin. Practic, am atins acest prag de vaccinare în populaţie adultă. Din populaţia totală rezidentă în România, rata de vaccinare se apropie de 41,8%. (...) În momentul de faţă, sunt peste 2,33 milioane de persoane care au primit doza de booster din cele eligibile, ceea ce înseamnă un procent de aproximativ 40% din cei care pot să efectueze boosterul la acest moment care s-au prezent pentru efectuarea acestui tip de vaccin", a spus medicul militar.

Potrivit acestuia, 747 de centre de vaccinare cu 1.056 de fluxuri sunt active, între acestea fiind incluse şi 232 de cabinete de vaccinare pediatrice.

Valeriu Gheorghiţă a afirmat că rata de vaccinare în Bucureşti este de aproape 67%.

"Sunt şapte judeţe care au rată de vaccinare între 50% şi 60% - Cluj, Constanţa, Sibiu, Ilfov, Tulcea, Braşov şi Timiş -, alte 24 de judeţe care au rată de vaccinare între 40% şi 50% şi zece judeţe care au între 30% şi 40%", a arătat reprezentantul CNCAV.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. "imunizat"

    daca asta nu e dezinformare crasa...nu ii e rusine? nu ii duce capul sa inteleaga ca daca evita situatiile in care ii prindem usor cu minciuna au de castigat? poate nici nu vor sa castige, de fapt. 

    1. Vaccinatii cand doresc sa fluiere fluiera. Nevaccinatii fac scandal pana se duc voluntar in alta lume.

      O miiica parte. Iar cand sunt cateva zeci de decese pe zi, e clar ca acestia probabil mureau oricum de la comorbiditati, cat de curand. Cand erau cateva sute pe zi la mult mai putine cazuri era poate si altceva, acum...sa fim seriosi. Mai moare lumea si din alte cauze.

      Gandeste-te ca daca 50% din adulti sunt vaccinati, dar doar 26% din cei peste 80 de ani, e clar ca o sa fie o groaza de oameni cu covid, nevaccinati, care mureau oricum - din cauza varstei cumulata cu mai multe probleme, in medie, decat unul de 50 de ani. A carui grupa de varsta oricum are mortalitate mai mica, cu sau fara vaccinare.

      Mor mai multi nevaccinati decat vaccinato pentru ca in cadrul nevaccinatilor batranii teprezonta un procent mai mare (mai mult decat dublu la peste 80 de ani) decat in cazul vaccinatilor. Trebuie luati in considerare toti factorii. 

      S-au dus și sportivi care trăgeau tiruri la antrenament.

      Vaccinarea eliberează sistemul sanitar de o avalanșă de sufocați, iar medicii ar putea să se ocupe de non-covid. Asta se întâmplă în vest. Pe noi ne sufocă numărul de deștepți. 

      Sub 1% din decese sunt la grupa de varsta 30-39 de ani, de exemplu. Ia la rand zilele din orice luna si o sa vezi ca sunt undeva la 0,5%. Iar daca 95% din decese au fost cu comorbiditati, probabil 99% (ca sa nu zic 100%) din cei de varstele astea aveau comorbiditati. Stii cat e 1% din 0,5% din 60000? 3 oameni. Probabil 3 oameni fara comorbiditati cu varsta intre 30 si 39 de ani au murit in ultimii doi ani cu covid.

      Stii ca au murit sportivi pentru ca erau exceptii foarte mari.  

      Mortalitatea e prea mica ca sa justifice asa masuri.

      Un nevaccinat de 30 de ani are sanse muult mai mici sa moara decat un vaccinat de 60 de ani. Dar pe al doilea il lasi la restaurant, mall, dedeman (!)...e complet nedrept, pe fata, imposibil de negat. Si nu o sa-i iertam niciodata pentru nedreptatile astea pe cei care le-au implementat. Daca votam cu AUR, emigrati toti si se prabuseste tara, tot merita ca razbunare pentru ce ati facut sau ati sustinut. E impardonabil, trebuie sa simtiti asta. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb