VALERIU GHEORGHIŢĂ: ''E clar că avem o tendinţă de creştere a numărului de cazuri de COVID''

G.U.
Miscellanea / 24 iulie 2021

''E clar că avem o tendinţă de creştere a numărului de cazuri de COVID''

Dr. Valeriu Gheorghiţă, preşedintele CNCAV, a afirmat sâmbătă, la Cluj, că aproape 90% dintre persoanele diagnosticate cu COVID-19 sunt nevaccinate, iar peste 91% dintre decese sunt la persoane care nu au primit nicio doză de vaccin, informează Agerpres.

"Ceea ce am observat în ultimele patru săptămâni din cazurile nou diagnosticate, aproape 90% sunt diagnosticate în rândul persoanelor nevaccinate, iar în ceea ce priveşte decesele, peste 91% sunt la persoanele care nu au fost vaccinate cu nicio doză. Tocmai de aceea în momentul acesta este important să ne protejăm mai bine prin vaccinare. Este soluţia sigură, soluţia eficientă prin care noi putem să ne controlăm situaţia epidemiologică la nivelul fiecărui judeţ şi la nivel naţional. În condiţiile în care nu vom avea o rată crescută de imunizare în rândul populaţiei, evident că riscăm să avem o creştere importantă a numărului de cazuri", a declarat Valeriu Gheorghiţă.

Acesta a precizat că în România există în continuare un număr mare de persoane care nu au primit nicio doză de vaccin şi îi îndeamnă pe tineri să sprijine populaţia vulnerabilă.

"Avem în continuare un număr mare care încă nu s-a vaccinat. Este momentul ca cei tineri să sprijine populaţia vulnerabilă, să îi aducem la vaccinare, să îi programăm şi să putem în felul acesta să ne protejăm mai bine pentru perioada următoare. Este clar că în România avem o tendinţă la acest moment de creştere a numărului de cazuri. Sperăm ca această creştere să fie una lentă, să nu fie exponenţială şi să putem să ne adaptăm încât să nu existe o presiune crescută asupra sistemului de sănătate", a mai spus preşedintele CNCAV.

Dr. Valeriu Gheorghiţă şi primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, au vizitat sâmbătă centrul de vaccinare care funcţionează la Şcoala Gimnazială "Ion Creangă".

Opinia Cititorului ( 25 )

  1. cine mai crede balivernele astea ! sinteti toti propagandistii niste tonomate care se activeaza o data cu intrarea banului ....

    1. trebuie striviti

      Voi sunteți medici ?

      Sunteți niște chibiți cu probleme de sănătate ! 

    Breaking news, col Gheorghita. De ce nu comentezi aceste stiri?

    "Israelul spune că vaccinul Pfizer anti Covid este eficient numai 39%, pe măsură ce varianta delta se răspândește, dar previne totuși cazurile severe" 

    Col Gheorghita, de ce nu testezi si izolezi vaccinatii? Este clar ca ei raspandesc virusul. Este extrem de clar. Ei merg in tari rosii, se distreaza in cluburi si restaurante pe acolo si se intorc cu "mici raceli" infectand apoi populatia. 

    1. Cifra de eficacitate, care se bazează pe un număr nespecificat de persoane între 20 iunie și 17 iulie, este în scădere față de o estimare anterioară de 64%, în urmă cu două săptămâni și intră în conflict cu datele din Marea Britanie care au constatat că vaccinul a fost 88% eficient împotriva simptomelor cauzate de varianta Delta.

      Cu toate acestea, vaccinul cu două doze funcționează încă foarte bine pentru a preveni îmbolnăvirea gravă, demonstrând eficacitatea 88% împotriva spitalizărilor și 91% împotriva bolilor severe, potrivit datelor israeliene publicate joi. 

       

      Sa nu uitam ca Israel face studii foarte bine fundamentate. In urma lor, producatorii Big Pharma au fost obligati de autoritati sa declare riscurile de miocardite, altfel ar fi ramas ca "nu sunt provocate de vaccin".

      Da, este EVIDENT ca vaccinul este o zeama stupida care nu previne pandemia. Te poate (cam 80%) salva de o forma severa, dar atat. Virusul este raspandit de vaccinatii pe care Mihaila si Gheorghita nu VOR SA II TESTEZE. 

      foarte bine, sa terminam si cu urmaritul cazurilor cat timp, spitalizarile, decesele si cei de la ATI nu sunt multi.probabil cazurile sunt majoritatea doar infectari (vorba vine, au urme de virus in organism) cu virusul, nu imbolnaviri de covid. doua lucruri diferite.

    Cazuri: 1 vaccinat | 9 nevaccinat

    Decese: 0.9 vaccintat | 9.1 nevaccinat 

    Vaccinati: 25% din populatie, nevaccinati: 75% 

    Risk relativ nevaccinati: (9 / 75) / (1 / 25) = 3. Risk de 3 ori mai mare. 

    Risk relativ vaccinati = 1 / 3 = 0.33 

    Eficacitate vaccin = (1 - 0.33) = 66% (si nu 93%!) Foarte ciudat. 

    Presupunand ca ajungem la 50% rata de vaccinare cu acceasi rate de eficacitate vom avea raport 3:1 cazuri. Adica in momentul ala 25% din cazuri vor fi de la vaccinati. (Intrebarea e doar care va fi numarul in absolut). 

    De fapt, daca am ajunge la 75% rata de vaccinare (ceea ce e enorm dat fiind cum stam noi) vom ajunge la raport 1:1 cazuri. Adica 50% din cazuri vor fi de la vaccinati. 

    Interesant ca nu se publica ce grupe de varsta au aceste cazuri. La noi cei 80+ se vaccineaza mai putin decat cei de 19 ani, ceea ce e absurd. 

    Acum li se cere tinerilor sa sprijine populatia vulnerabil care propriu-zis refuza sa se vaccineze pentru propriul interes. Foarte ciudat. 

    1. UK este aproape la 1:1 cazuri.

      Si 50000 cazuri in absolut.

    Bai Gheorghiţă rujatule, voi acuma le cresteti constant din pix, pt ca la toamna, sub pretextul Valului 4, sa introduceti segregarea si discriminarea totala, iar apoi imediat, vaccinarea criminala obligatorie! Vedeti, ca s-ar putea ca Valul asta 4, inventat de sefii vostri Paousari, sa va zdrobeasca sub cocoasa lui, pe fondul nemultumirilor populare extreme ce se vor acumula atunci!

    1. valul 4 va fi valul constituit din proteste violente si insolvente ale firmelor (generatoare de somaj), deci mai multe proteste violente!

      nu ii vad bine pe mituitii astia.

      dar deloc nu-i vad bine! 

    Toți ce a-ți comentat , aveți vreo profesie ?

    Dacă da , să vă vedeți de ea !

    În medicina e f lungă pregătirea și f grea..... 

    1. Adevarul e ca pt unul cu ajutor social ca tine, orice profesie e grea! Daca medicii astia din ziua de azi(slab pregatiti, corupti si supusi unor protocoale criminale) sunt niste zei pt tine, eu iti recomand sa le ridici niste Altare!

      Tot oameni sunt. Exista facultati comparabil de grele. La mine in clasa cei care au dat la medicina nu au fost chiar varfurile.

      Deci... exista o gramada de oameni care pot in mod calificat sa-si dea cu pararea. 

      Mai ales ca mai nou nici nu vorbim de medicina ci de probleme de statistica elementara. 

      Dar dvs. a-veți gramatica la îndemână?

      bai specialistu flausat al lui peste,

      de circulatia informatiei pe net si de urmarirea unor surse valide profesional (cercetatori in genetica, in imunitate si altele de gen cu Nobel) ai auzit?  

      Acum intreg globul e in faza a 4-a de testare a vaccinului anti-covid (faza care de obicei dureaza 4-5 ani) !  

      Te simti sobolan de laborator, sobolane?

      Eu sunt OM, eu nu ma vaccinez cu produse netestate!  

      intrebare la specialistul flausat de la 5:

      bai flausatule mental, de ce s-a eliminat clauza de malpraxis la medicii care vaccineaza anti-covid? De bun ce e vaccinul nu ?  

      Vaccinul e arma biologica de distrugere in masa flausat mic si ieftin!

      Hai sa te injur in limbaj bancar ca imi devii drag deja: .... Maruntisule! :))))))))))) 

      cat timp se refera la corpurile noastre si ce sa ne injectam, nu conteaza ce profesii avem. ascultam si noi de specialisti, din aia obiectivi. gheorghita e platit sa vaccineze lumea, normal ca asta promoveaza.

      Atat de lunga si de grea este pregatirea in medicina incat nici nu mai cunosti conjugarea verbului,,a comenta,,!

    Vaccinul ucide oamenii...Totul este o minciuna si se baga frica in oameni ca sa se vaccineze... Imi pare rau ca medicul Gheorghita poarta uniforma militara...Un militar adevarat isi iubeste patria si poporul... Rusine esti o papusa manevrata de big pharma. Te ai vandut pe doi arginti...

    1. lasa uniforma militara... asta si-a facut doctoratul (subiect: ceva legat de hepatita) cu ... Streinu-Cercel .... daaa.... exact unul dintre marii fruntasi ai Romaniei care au fost direct spaguiti de Big Pharma!

      el nu e demn de uniforma militara, e papusica teleghidata a lui Cercel & Big Pharma!  

    e clar ca o sa va calcam in picioare cand o sa bagati interdictii pt nevaccinati la mall, supermarket si biserica!

    pai nu voi o dirijati?

    fraiere, vezi ca pnl are liber pana in septembri, asa ca nu grabiti! 

    voi verificati pe cei care se intorc in tara vaccinati/nevaccinati etc? 

    NU

    ghici cine vine cu delta in romanica? 

    1. incet delta intra in Romania pe la granita cu Bulgaria .... din Grecia

      plus ca de ce nu spun cate cazuri sunt de la cei care stau in carantina dupa ce se intorc din afara, din anumite tari? am vazut ca in ultimele saptamani nr celor in carantina creste cu peste 1000, uneori chiar si 2000 pe zi, deci e clar ca majoritatea sunt dintre cei veniti, nu contacte ale altor cazuri.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb