Actualizare - Valeriu Gheorghiţă a fost întrebat, în cadrul conferinţei, dacă el a făcut plângere la premier după ce Ministerul Sănătăţii a publicat datele privind vaccinarea pe portalul Guvernului.
Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare împotriva COVID-19 a răspuns: "Eu nu am făcut plângere, am făcut o informare premierului, la solicitarea dumnealui, legată de datele privitoare la activitatea de vaccinare, respectiv modalitatea în care aceste date sunt prezentate în mediul online. Problema, aşa cum eu o văd în calitate de preşedinte CNCAV, este că toate aceste informaţii necesită a fi validate înainte de a fi puse în online, pentru că pot fi erori de completare şi pot să genereze o serie de interpretări pe baza unor date care nu sunt validate. Avem nevoie de prevalidarea datelor pentru că generează ideea că ar fi persoane care sunt vaccinate fără a fi eligibile"
---
Actualizare - Adeverinţa de vaccinare împotriva coronavirus va fi disponibilă şi în format electronic
Valeriu Gheorghiţa a declarat: "Fiecare persoană care a fost vaccinată cu cele două doză să poată să-şi descarce adeverinţa de vaccinare, în format electronic, direct din Registrul electronic naţional al vaccinărilor. Practic, persoana vaccinată îşi introduce câteva date de siguranţă şi poate să îşi descarce această adeverinţă"
---
Actualizare - Valeriu Gheorghiţă: "Centre de vaccinare pentru cele 3 tipuri de vaccin, Pfizer, Moderna şi Oxford AstraZeneca sunt şi vor fi activate în perioada următoare este vorba despre 1.137 la număr, cumulând un total de 1.571 de cabinete, de fluxuri de vaccinare. La acest moment sunt active 678 de centre, cu un număr cumulat de 990 de fluxuri. După cum spuneam, din 15 martie vor fi operaţionalizate alte 74 de cabinete de vaccinare. Din toate aceste centre active la acest moment, 52 de centre sunt din reţeaua Ministerului Apărării Naţionale şi Ministerului Afacerilor Interne, 30 de centre reţeaua MAI şi 22 de centre din reţeaua MApN care sunt active."
---
Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea îşi doreşte să poată interveni în localităţile unde rata de transmitere a virusului depăşeşte 4,5 la mie şi să vaccineze mai multe persoane, a declarat medicul Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare împotriva COVID-19, astăzi în cadrul unei conferinţe de presă.
Valeriu Gheorghiţă: "Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea îşi doreşte să poată interveni în localităţile unde rata de transmitere a virusului depăşeşte 4,5 la mie şi să vaccineze mai multe persoane, astfel încât să împiedice continuarea creşterii ratei de transmitere, în aceste localităţi."
În opt municipii care au rata de incidenţă COVID peste 4,5 la mie începe vaccinarea pentru persoanele din etapa a treia, spune coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare împotriva COVID-19. Este vorba despre localităţile: Alba Iulia, Timişoara, Braşov împreună cu Sânpetru, Baia Mare, Zalău, Petroşani, Cluj-Napoca, Giurgiu.
Gheorghiţa: "În aceste localităţi va fi posibilă programarea inclusiv a persoanelor din etapa a treia direct în platforma de programare. (...) Vor fi centre noi în care vor fi distribuite doze de la AstraZeneca."
1. Ce erori de interpretare?
(mesaj trimis de Cristian în data de 10.03.2021, 04:00)
Ce erori de interpretare nene...?
Aceste date nu trebuie validate de nimeni pentru că sunt date oficiale rezultate din raportări, validate deja de către DSPuri.
Poporul trebuie informat corect că nu se fac suficiente testări și că măsurile fasciste nu au fundament, ce a ne mai ascundem după colț..
Că să aibă fundament ar trebui testat de 10-20 de ori mai mult decât se testează. Se jonglează cu cifre in scop politic, ca pe vremea răposatului, asta e realitatea.