VALERIU GHEORGHIŢĂ: "Valul patru nu s-a dus"

G.B
Politică / 9 noiembrie 2021

Valeriu Gheorghiţă

Valeriu Gheorghiţă

Valul patru al pandemiei COVID-19 nu s-a încheiat iar în următoarea perioadă e puţin probabil să avem o evoluţie favorabilă, având în vedere că începe sezonul rece, pe de o parte, şi că mulţi elevi s-au întors fizic la şcoală, pe de altă parte, spune coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, potrivit Digi24.

"Valul patru nu s-a dus, sub nicio formă nu s-a dus. Ne uităm în multe ţări europene - Germania, Franţa, Marea Britanie, Danemarca - asistăm la o creştere a numărului de cazuri. Diferenţa este că acolo nu se regăsesc cazuri severe şi cazuri care au nevoie de terapie intensivă, tocmai pentru că au o rată foarte mare de vaccinare, spre deosebire de noi", a spus Gheorghiţă la Digi24.

"Noi tocmai ce astăzi am început şi şcolile cu prezenţă fizică, acolo unde s-a început cu prezenţă fizică, suntem în plin sezon rece şi evident că lucrurile vor continua şi ne aşteptăm că crească, dar acest lucru îl vom observa în următoarele două săptămâni. Nu avem niciun motiv să credem că evoluţia va fi una favorabilă în perioada următoare şi cred că trebuie să învăţăm ceva din această experienţă pentru că, totuşi, 240 de decese într-o zi este enorm. Nu putem să spunem că este mai bine, nu este deloc mai bine. Niciun deces pe care îl putem preveni nu este tolerabil. Nu putem să acceptăm acest lucru", a spus Gheorghiţă.

"4.000 de cazuri noi pe zi este enorm pentru un sistem medical în care în momentul de faţă sunt peste 1.870 de pacienţi în terapie intensivă. Practic, orice caz grav în plus reprezintă, în momentul de faţă, o problemă reală pentru sistemul medical. Nu este normal şi firesc să mai avem niciun caz de deces pe care altfel l-am putea preveni şi cred că acest lucru este foarte important să înţelegem. Faptul că ne uităm la cifre şi trecem atât de uşor peste această situaţie este de neînţeles. Sunt oameni care au murit în ultimele 24 de ore din cauza unei boli pe care altfel o putem preveni", a adăugat el.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. ... vine valul ,, 5 " ...

    Gheorghiţă baiatule, aveti grija atunci, ca nu cumva sa va ingroape sub cocoasele lui! Caci s-ar putea ca valul 4 sa fie chiar valul revoltelor!

    Mai nefericitule, de aproape 3 saptamani nevaccinatii stau in casa, nu merg decat in Lidl si Kaufland.

    Esti prost sau te prefaci? Vaccinatii stau in restaurante si infecteaza tot in jur fara masca. 

    Tot aud placa asta cu rata de deces mai mica. In tarile respective e rata de deces mai mica, pentru ca acolo oamenii primesc tratamente, nu au fost lasati sa moara in spitale ca la noi, fara antivirale, doar cu paracetamol. Compara un spital din Falticeni cu unul din Germania si apoi povesteste-ne despre rata de deces.

    Ca sa faci comparatie trebuie sa fie conditii si tratamente aproape identice.  

    - La inceput spuneau ca vaccinul te previne sa te infectezi, apoi tot repeta ca te protejeaza de forme grave sau deces. Dar nu il aud sa spuna ceva si despre cei peste 1000 de vaccinati care au murit in octombrie. Cu ei cum ramane? De ce nu i-a protejat vaccinul?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb