Valeriu Tabără s-a întâlnit cu reprezentanţii Băncii Mondiale

C.P.
Politică / 4 octombrie 2010

Ministrul agriculturii şi dezvoltării rurale, Valeriu Tabără, a avut în cursul acestei zile o întâlnire cu delegaţia Băncii Mondiale condusă de Francois Rantrua, director regional al Băncii la Bucureşti.

În cadrul acestei întâlnirii, Valeriu Tabără a prezentat priorităţile mandatului său, exprimându-şi, în acelaşi timp, convingerea că Banca Mondială va continua să acorde consultanţă MADR în domeniile sensibile ale agriculturii româneşti.

Printre domeniile prioritare, ministrul a menţionat actualizarea cadastrului agricol şi reglementarea pieţii funciare prin reintroducerea dreptului de preemţiune, precum şi modificarea Legii arendării. Totodată, extinderea şi îmbunătăţirea sistemului de irigaţii şi găsirea unor soluţii viabile pentru reducerea evaziunii fiscale în domeniul agricol sunt alte obiective ale mandatului actualului ministru.

Referindu-se la programul aflat în derulare, prin care reprezentanţii Băncii Mondiale realizează o analiză funcţională a sectorului agricol, Valeriu Tabără a subliniat că există două elemente esenţiale pe care experţii Băncii Mondiale ar trebui să le trateze cu prioritate în raportul final. Primul vizează infrastructura, managementul şi resursele umane din cadrul MADR, iar al doilea este reprezentat de realizarea unei prioritizări a măsurilor de sprijin pentru fermieri în perioada 2015-2020.

Reprezentanţii Băncii au reiterat intenţia de continuare a colaborării cu Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale şi au anunţat ca prioritare trei domenii de colaborare. Primul domeniu este reprezentat de elaborarea, împreună cu experţii MADR, a strategiei sectorului agricol pe termen mediu, până în 2020, ca urmare a raportului final al analizei funcţionale. Al doilea domeniu este analizarea posibilelor împrumuturi pe care le BM le poate aloca sectorului agricol din România, iar cel de-al treilea domeniu prioritar în reprezintă elaborarea noii strategii a Băncii pentru colaborarea viitoare, prin care se vor stabili obiectivele şi proiectele/programele care vor fi derulate în cadrul parteneriatului România - Banca Mondială.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

04 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9729
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4977
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2951
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9029
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.7210

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb