Valeriu Velciu vrea să participe la administrarea "Electrotel"

Raluca Ungureanu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 2 august 2004

Valeriu Velciu şi-a anunţat intenţia să cumpere un pachet de 131.106 acţiuni emise de "Electrotel" Alexandria, adică 15% din capitalul social al acesteia. În prezent, ofertantul deţine, împreună cu societatea de servicii de investiţii financiare "Unicapital" - la care este preşedinte şi cu care acţioneză în mod concertat, un pachet reprezentînd 4,689% din acţiunile "Electrotel". Preţul pe care Valeriu Velciu îl propune pentru o acţiune "Electrotel" este de 27.500 lei, valoarea totală a ofertei ridicîndu-se la 3,6 miliarde de lei. Perioada de derulare a acesteia este 30 iulie - 19 august.

Valeriu Velciu ne-a declarat că a preferat să investească în acţiuni "Electrotel", întrucît urmăreşte să ajungă la o deţinere care să-i permită participarea la administrarea companiei, decît să vîndă pachetul pe care îl deţinea şi să piardă, ca urmare a deprecierii preţului acestor titluri. Domnia sa consideră că experienţa acumulată în domeniu în perioada administrării companiei "Automatica" reprezintă principalul motiv pentru care s-a decis să se implice în administrarea "Electrotel". Valeriu Velciu a precizat că, în cazul în care acţionarul majoritar ar fi lansat ofertă publică de preluare, ar fi fost interesat să vîndă acţiunile pe care le deţine la "Electrotel". Domnia sa crede că acţionarii companiilor listate pe pieţele organizate sînt dezavantajaţi de faptul că verificarea situaţiilor economico-financiare ale acestora este făcută de către un auditor care se limitează la a spune dacă înregistrările au fost efectuate în conformitate cu legile în vigoare. Spre deosebire de aceştia, cenzorii făceau recomandări cu privire la modul de înregistrare, la nivelul pe care trebuie să îl aibă anumite cheltuieli şi atrăgeau atenţia administratorilor privind anumite probleme.

"Electrotel" activează în domeniul producţiei de aparate pentru distribuţie şi comandă electrică. Societatea are un capital social de 21,8 miliarde de lei, împărţit în titluri cu valoarea nominală de 25.000 de lei. Principalul acţionar este societatea "Moeller GmbH", care a cumpărat de la FPS, în anul 1997, un pachet de acţiuni reprezentind 72,65% din capitalul emitentului. Titlurile emise de "Electrotel" sînt listate pe piaţa Rasdaq din anul 1996, sub simbolul ELOZ. Ultima tranzacţie cu acţiuni ELOZ a fost perfectată în data de 13 iulie 2004, la preţul de 17.500 lei/acţiune.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb