Valoarea contractelor "Piraeus Leasing România" a urcat cu 150% în primul semestru, la 90 milioane de euro

D.U.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 31 iulie 2007

Anca Petcu

Anca Petcu

Ritmul de creştere al Piraeus Leasing România l-a depăşit pe cel al pieţei autohtone de leasing în primul semestru al anului 2007, permiţând companiei să câştige peste 1,5% cotă de piaţă. În prezent, Piraeus Leasing România are o cotă de piaţă de 5% în contextul în care estimările indică o piaţă de leasing care va atinge un volum de 4 miliarde de contracte nou semnate până la sfârşitul anului 2007.

Piraeus Leasing România a semnat în primele şase luni ale anului 2007 un număr de 1.850 de contracte, cu o valoare totală de 90 milioane euro, în creştere cu 150% faţă de perioada similară a anului 2006.

La baza acestei creşteri au stat factori precum dublarea productivităţii pe angajat, extinderea reţelei de sucursale Piraeus Leasing România, prezenţa cu sucursale proprii în Iaşi, Constanţa, Cluj şi Ploieşti, colaborarea de tip crosselling cu cele 70 de sucursale Piraeus Bank România, dezvoltarea continuă a produselor destinate leasing-ului imobiliar, precum şi lansarea noului produs "Sale and Lease Back", adresat societăţilor comerciale care deţin în proprietate imobile pentru care doresc refinanţare.

Finanţările pentru imobile acordate de Piraeus Leasing România au depăşit, la sfârşitul lunii iunie 2007, 10 milioane euro, având destinaţii diverse, precum spaţii de birouri, clădiri industriale sau proiecte rezidenţiale.

Tranzacţiile finanţate de Piraeus Leasing România în primul semestru al acestui an au fost caracterizate de valori semnificative datorită capacităţii companiei de a structura rapid proiecte de dimensiuni mari, la care a contribuit şi avantajul unei autonomii locale de peste 5 milioane euro. Structura portofoliului Piraeus Leasing România rămâne fidelă pricipiului de diversificare. Astfel, categoriile generale de bunuri finanţate sunt împărţite procentual după cum urmea­ză: 40% autoturisme şi vehicule comerciale uşoare, 22% vehicule comerciale/utilitare, 10% echi­pamente industriale, 11.5% echipamente construcţii, 12% leasing imobiliar, 4.5% alte tipuri de mijloace fixe.

"Cred că procesul rapid de evoluţie al Piraeus Leasing România va continua astfel încât valoarea contractelor lea­sing ale companiei va depăşi la sfârsitul acestui an 200 milioane euro", a mai declarat Anca Petcu, Deputy General Manager, Piraeus Leasing România.

Piraeus Leasing România a fost înfiinţată în 2003, ca parte a Grupului Piraeus Bank România. Piraeus Leasing România este o instituţie financiară care oferă produse complete pe toate segmentele: retail (în special vehicule de pasageri sau leasing imobiliar), proiecte corporate, finanţări destinate exclusiv IMM-urilor, finanţări destinate marilor companii şi programe speciale destinate furnizorilor de echipamente.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb