Valoarea despăgubirilor achitate anul trecut în urma incendiilor este de 25,6 milioane lei

G.D.
Miscellanea / 27 septembrie 2022

Sursa foto: www.pixabay.com

Sursa foto: www.pixabay.com

În 2021, asigurătorii Membri ai UNSAR au plătit despăgubiri de peste 25,6 milioane lei în vederea acoperirii daunelor cauzate de incendii, în baza poliţelor de asigurare facultative pentru locuinţe, potrivit unui comunicat remis redacţiei. Totodată, conform analizei efectuate la nivelul asociaţiei, numărul total de dosare de daună plătite anul trecut ca urmare a producerii incendiilor a fost de 884.

Conform sursei citate, în condiţiile în care anul trecut companiile de asigurări Membre UNSAR au acordat despăgubiri persoanelor păgubite în peste 20.300 de dosare de daună deschise ca urmare a avizării unor evenimente asigurate în baza asigurărilor facultative de locuinţe, rezultă că puţin peste 4% au fost plătite ca urmare a producerii riscului de incendiu. Cu toate acestea, impactul financiar pe care l-ar fi putut avea asupra bugetului unei familii nu este de neglijat.

De altfel, amintim faptul că incendiul este riscul care a produs cele mai mari daune în România, având în vedere că 40 din primele cele mai mari 50 de despăgubiri achitate anul trecut de asigurătorii Membri ai UNSAR în baza asigurărilor facultative de locuinţe au fost ca urmare a pagubelor provocate de incendii. Valoarea acestora se ridică la 9,5 milioane de lei, în creştere cu 3,7% faţă de 2020.

"În ţara noastră se produc nu mai puţin de 19 incendii/zi care afectează locuinţele, potrivit celui mai nou raport al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă. Aceste cifre ne arată că incendiile rămân o ameninţare importantă pentru locuinţele şi, implicit, pentru bugetele noastre. Dar o asigurare potrivită pentru locuinţa noastră ne oferă protecţie financiară în cazul producerii unor evenimente neprevăzute, cum ar fi: incendii, explozii, furtuni, inundaţii, furturi, avarierea instalaţiilor interioare de apă, daunele produse vecinilor şi multe altele", a declarat Adrian MARIN, Preşedinte UNSAR.

De altfel, incendiul rămâne, totodată, riscul de care românii se tem cel mai mult. 56% dintre respondenţii unui studiu sociologic realizat de UNSAR împreună cu IRES clasează incendiul pe primul loc în ierarhia riscurilor care le-ar putea afecta locuinţele.

Pentru a fi protejaţi în cazul unui incendiu, proprietarii locuinţelor pot achiziţiona o asigurare facultativă, cu condiţia ca, în prealabil, să aibă încheiată o asigurare obligatorie, PAD, conform legii. Poliţa PAD acoperă riscurile catastrofale de cutremur, inundaţie şi alunecare de teren, până la limita de 20.000 EUR / 10.000 EUR (în funcţie de tipul construcţiei). În schimb, o asigurare facultativă oferă o protecţie mai extinsă deoarece acoperă, în plus, riscuri precum incendiul, explozia, furtuna, vijelia, furtul sau vandalismul - la sume asigurate care corespund valorii reale a locuinţei. Acesteia i se pot ataşa si clauze suplimentare, cum ar fi pentru: avariile instalaţiilor interioare ale clădirii, daunele bunurilor electronice/electrocasnice, ale bunurilor casabile, servicii de asistenţă la domiciliu pentru evenimente accidentale, daunele produse terţelor persoane (vecinilor) etc, se menţionează în comunicat.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8074
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2778
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8878
Gram de aur (XAU)Gram de aur420.3419

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb