Un număr de 41 de licitaţii de achiziţii şi vânzări, în valoare de 9,41 milioane dolari, s-au desfăşurat în perioada 1-9 iunie în ringul Bursei Române de Mărfuri (BRM) şi al punctelor sale de lucru din teritoriu, îmbunătăţirile de preţuri obţinute totalizând 1,21 milioane dolari, informează BRM. În perioada analizată, în ringul central al BRM s-au desfăşurat 23 licitaţii de achiziţii şi vânzări în valoare de 8,85 milioane dolari. Cea mai mare valoare de tranzacţionare, cifrată la 3,59 milioane dolari, a fost înregis-trată în cadrul licitaţiilor ordonate de Nuclearelectrica, care a achiziţionat mai multe tipuri de servicii - amenajare teren şi montaj rezervoare, întreţinere şi reparaţii spaţii de locuit, dezinsecţie, deratizare, dezinsecţie.
O altă valoare semnificativă a contractelor de achiziţii a fost înregistrată de Electrica Serv, care a achiziţionat, prin intermediul ringului BRM, cabluri şi conductori de joasă şi medie tensiune în valoare de 2,65 milioane dolari.
Alte contracte semnificative au fost înregistrate de CFR Marfă, care a achiziţionat baterii de acumulatoare pentru locomotive, deşeuri feroase şi neferoase, în valoare de 1,81 milioane dolari, şi Petrol SA - membru OMV Group - care a realizat o valoare totală a tranzacţiilor de 325.555 dolari, prin achiziţionarea de transformatoare electrice de putere şi piese de schimb. La licitaţia organizată pentru Petrol SA, pentru achiziţionarea de piese de schimb s-a realizat o îmbunătăţire a preţului de pornire cu 23,43%, respectiv o economie de peste 50.000 dolari.
Terminalele BRM au organizat 18 licitaţii de achiziţii şi vânzări care au totalizat o valoare de tranzacţionare de peste 562.000 dolari, vizând o gamă foarte diversă de mărfuri şi servicii - piese auto, profile din oţel laminat, sistem măsurare motorină, produse agroalimentare, detergenţi, utilaje agricole, vopseluri şi materiale de curăţenie, servicii de colectare, transport şi incinerare deşeuri, servicii salubrizare staţii căi ferate, servicii reparaţii clădiri şi aparatură medicală.
În topul punctelor de lucru ale BRM în teritoriu, pe primul loc se situează Terminalul Craiova, cu o valoare contractuală de 196.000 dolari, urmat de cele din Piatra-Neamţ, cu 150.000 dolari, şi Cluj - cu 141.000 dolari.