Valoarea scăzută, aroganţa şi ploaia au lăsat Steaua fără 2,5 milioane de euro

Dan Nicolaie
Ziarul BURSA #Sport / 3 octombrie 2013

Primele două meciuri din grupele Ligii Campionilor au reprezentat un eşec total pentru Steaua, din toate punctele de vedere. Sportiv lucrurile sunt lămurite de cele două scoruri, 0-3 cu Schalke şi 0-4 cu Chelsea. Financiar la modul teoretic se poate vorbi deja de o pierdere de 2.000.000 de euro, bani care ar fi fost acordaţi de UEFA în cazul unor victorii. O sumă mai mică, dar mai relevantă pentru viitor, s-a pierdut din cauza vânzării sub aşteptări a biletelor la primul meci de pe teren propriu, doar 35.000 de bilete, în condiţiile în care se miza pe aproximativ 52.000 de spectatori, minusul în contabilitate fiind de aproximativ 500.000 de euro. De vină pentru această situaţie este în primul rând aroganţa şi stilul conflictual al conducerii, care i-a jignit pe suporteri mutând meciul din Cupa României la Buftea şi care a provocat un scandal absolut inutil cu fostele glorii ale clubului, care au reuşit să câştige singurele trofee europene din istoria fotbalului autohton (Cupa Campionilor Europeni şi Supercupa Europei). Nu trebuie ignorată nici ploaia, dar s-a dovedit, cu alte ocazii, că pentru iubitorul de fotbal vremea nu este un impediment foarte mare. Din nefericire revenirea la o stare de tensiune pe axa suporteri - club nu face decât să provoace daune financiare serioase, semnalele fiind negative în ceea ce priveşte intenţia spectatorilor de a cumpăra pe viitor bilete la meciurile cu FC Basel sau Schalke, ca să nu mai vorbim de meciurile din campionat.

De altfel, conflictul tribună - club a fost sesizat şi de antrenorul oaspeţilor, Jose Mourinho: "Atmosfera a fost frumoasă, stadionul e foarte frumos, gazonul a fost în condiţii foarte bune. Am simţit că suporterii au fost în unele momente împotriva propriei lor echipe. Noi am făcut un joc perfect, din primul minut am ştiut că vom câştiga. Sunt de mulţi ani în fotbal şi am ştiut asta. Pentru Steaua a fost mult mai dificil astăzi, decât în Germania cu Schalke. Am controlat jocul în totalitate, ne-am apărat foarte bine şi am atacat foarte bine. Au mai fost alte partide în acest sezon în care am jucat foarte bine, dar astăzi am pus presiune 90 de minute şi pentru asta sunt mulţumit".

Încercând să ridice presiunea de pe umerii propriilor jucători, antrenorul Stelei, Laurenţiu Reghecampf consideră că este principalul vinovat pentru acest eşec: "Nu caut un singur vinovat, toţi suntem vinovaţi şi probabil cel mai mare vinovat sunt eu. În multe momente jucătorii nu au făcut ce trebuia, primele două goluri le-am făcut cadou celor de la Chelsea. Nu vreau să mă gândesc la şansele de calificare, vreau să mă gândesc la următorul meci cu Basel unde sper să obţinem primele trei puncte. Pentru această competiţie am muncit un an de zile. E păcat că până acum nu am reuşit să marcăm măcar un gol. Toţi suntem supăraţi. Sper ca la meciul cu Basel să avem o altă atitudine".

Nici presa engleză nu este foarte amabilă cu campioana noastră pe care o consideră cea mai slabă echipă din grupă, fără nicio şansă să mai prindă unul din primele două locuri care asigură prezenţa în primăvara Ligii Campionilor. Etapa viitoare, Steaua va juca, tot pe teren propriu, pe 22 octombrie, cu FC Basel, miza în acest moment fiind lupta pentru locul trei în grupă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb