VANGHELIE NU EXCLUDE CONVOCAREA COMITETULUI EXECUTIV NAŢIONAL AL PARTIDULUI: PSD rupe înţelegerea cu PD-L, dacă aceştia nu renunţă la maghiari

C.D.
Ziarul BURSA #Politică / 12 decembrie 2008

PD-L şi PSD nu se înţeleg la negocieri.

PD-L şi PSD nu se înţeleg la negocieri.

Preşedintele organizaţiei Bucureşti a PSD, Marian Vanghelie a anunţat, ieri, la sediul central al partidului, că formaţiunea sa nu renunţă la condiţia impusă PD-L de excludere a UDMR din viitoarea formulă de guvernare.

Edilul sectorului cinci a subliniat că formaţiunea sa ar putea convoca Comitetul Executiv Naţional al PSD pentru a vota "ruperea" înţelegerii cu liberal-democraţii lui Boc, dacă aceştia nu renunţă la ideea de a include UDMR în negocierile de formare a noului Executiv.

Marian Vanghelie a declarat: "Sper să fim bine înţeleşi, votul de la Comitetul Executiv a fost pentru excluderea UDMR de la guvernare. Organizaţiile care au votat pentru alianţa cu PD-L - eu nu am votat -, au votat tocmai pentru un guvern fără UDMR. Este vorba despre alternanţa la putere. Rămân şi udemeriştii pentru o perioadă în opoziţie".

Vanghelie a subliniat că liderul formaţiunii sale, Mircea Geoană, a primit un mandat al negocierilor, împreună cu o serie de lideri, menţionând că nerespectarea acestuia va trebui validat doar în cadrul unui Comitet Executiv Naţional.

"Cred că se va ţine cont de acest mandat, suntem interesaţi să formăm guvernul", a afirmat Marian Vanghelie, adăugând: "Nu cred că doreşte cineva să pierdem timpul, consider că discutăm cu nişte oameni serioşi (n.n. reprezentanţii PD-L), care nu pot însă să-şi atribuie prerogative mai mari decât cele date de CexN".

Referitor la colaborarea cu PD-L, social-democratul a precizat că negocierile continuă atât pe marginea programului de guvernare cât şi asupra repartiţiei portofoliilor pe ministere.

Vanghelie a afirmat că variantele de lucru iau în calcul atât deţinerea funcţiei de premier câte doi ani de către PSD şi PD-L, cât şi soluţia deţinerii acestei funcţii, pe o perioadă de patru ani, de către premierul desemnat, Theodor Stolojan.

Social-democratul a mai spus, citat de Agerpres, că se ia în calcul acordarea unui minister în plus pentru PSD, drept compensaţie că nu a primit postul de premier.

PSD l-ar vrea vicepremier pe Ilie Sârbu

Surse din partid susţin că vicepreşedintele PSD, Ilie Sârbu, este ultima variantă stabilită de conducerea partidului pentru funcţia de vicepremier.

În urma discuţiilor cu PD-L, social-democraţii ar urma să primească şi preşedinţia Senatului, funcţie pentru care, "în cărţi", se află Mircea Geoană.

Conform negocierilor, preşedintele Senatului ar urma să devină şi vicepreşedintele Consiliului Suprem de Apărare a Ţării. Conform aceloraşi surse, negocierile social-democraţilor cu democrat-liberalii au stagnat, cauza principală fiind legată de participarea UDMR la guvernare. Se pare că discuţiile dintre cele două partide pe ministere merg greu, la fel ca şi împărţirea funcţiilor în Parlament, cu toate că există nume din cele două tabere vehiculate pentru viitorul Cabinet.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb