Vânzări, comenzi şi profit ajustat în scădere pentru ABB

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional / 23 iulie 2020

Vânzări, comenzi şi profit ajustat în scădere pentru ABB

Totuşi, rezultatele depăşesc aşteptările analiştilor

Compania elveţiano-suedeză ABB Ltd., cu operaţiuni în domeniile de robotică, energie electrică, echipamente electrice grele şi tehnologii de automatizare, şi-a redus câştigurile ajustate şi vânzările în trimestrul al doilea din anul curent, din cauza efectelor pandemiei de coronavirus, însă rezultatele sunt peste aşteptările analiştilor, conform marketscreener.com.

Profitul operaţional înainte de dobânzi, taxe şi amortizări (EBITA) a scăzut la 651 de milioane de dolari în trimestrul al doilea din 2020, de la 825 milioane de dolari în acelaşi interval din 2019. În schimb, câştigul net a urcat la 319 milioane de dolari, de la 64 de milioane de dolari. Anul trecut, profitul net al companiei a fost afectat de costurile generate de vânzarea ope­raţiunilor din sectorul invertoarelor solare.

În perioada de raportare, cifra vânzărilor ABB a scăzut cu 14%, la 6,15 miliarde de dolari, iar comenzile - cu 18%, la 6,05 miliarde dolari.

Analiştii aşteptau un profit operaţional EBITA de 446 de milioane de dolari, un câştig net de 128 de milioane de dolari şi vânzări de 5,61 miliarde de dolari.

Pentru trimestrul al treilea, ABB preconizează unele îmbunătăţiri ale comenzilor, însă cifra vânzărilor va rămâne afectată de pandemie. Conform societăţii, veniturile din vânzări s-ar putea redresa uşor în ultimul trimestru din 2020.

CEO-ul ABB, Bjorn Rosengren, declară că încă există multă incertitudine, iar trimestrele viitoare vor fi provocatoare pentru companie. Potrivit oficialului ABB, actuala criză a afectat cererea din partea multor clienţi, în special a celor din industria petrolului şi gazelor, a generării de electricitate şi construcţiei de automobile.

Amintim că, la începutul acestei luni, ABB a informat că vrea să răscumpere până la 10% din acţiunile sale, ca urmare a finalizării vânzării diviziei Power Grids către conglomeratul japonez Hitachi Ltd. ABB a anunţat, atunci, că vrea să lanseze programul de răscumpărare după publicarea rezultatelor financiare aferente trimestrului al doilea, care a avut loc ieri. Societatea le va cere acţionarilor, în cadrul Adunării Generale de anul viitor, să aprobe anularea titlurilor răscumpărate.

ABB a primit o sumă estimată la 7,6-7,8 miliarde de dolari din vânzarea a 80,1% din Power Grids, afacere finalizată aşa cum a avut în plan, la finele lunii iunie.

Compania vrea să cumpere circa 180 de milioane de acţiuni care, potrivit cotaţiei de închidere din 21 iulie, ar valora 4,20 miliarde de franci. Deciziile privind destinaţia banilor rămaşi din vânzarea Power Grids vor fi luate la următoarea Adunare Generală a Acţionarilor, programată în martie 2021.

Potrivit lui Bjorn Rosengren, după vânzarea diviziei Power Grids, ABB se va putea concentra pe clienţii industriali şi pe implementarea unui model de business descentralizat.

ABB a păstrat 19,9% din Power Grids, afacere cu venituri de 10 miliarde de dolari şi 36.000 de salariaţi. Compania elveţiană beneficiază de o opţiune predefinită de a înstrăina deţinerea pe care o mai are abia peste trei ani. Hitachi are în plan să cumpere această deţinere de 19,9% în 2023.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb