ZIARUL BURSA

23 iulie 2020
Ediţia din 15.08.2024

Ultima zi - mâine dispare pragul de deţinere la SIF-uri

Andrei Iacomi, Mihai GongoroiPiaţa de Capital / 23 iulie 2020

Gheorghe Piperea: "Deţinerile încrucişate între SIF-uri au permis un anume tip de acţiuni concertate, care au falsificat majorităţile în AGA şi au permis preluarea ostilă a controlului managerial la trei din cinci SIF-uri"  

"Este de mirare lipsa completă de reacţie a autorităţilor înainte de eliminarea pragului, astfel încât toată lumea să respecte regulile jocului", spune un actor din piaţă

Opinii contrare privind situaţia concertărilor ilegale descoperite până în prezent sau care se află pe rolul instanţelor de judecată

Pragul de deţinere la SIF-uri va fi eliminat oficial, în­cepând de mâine, când se aborgă articolul de lege ce limitează posibilitatea acţionarilor de a deţine, în mod direct sau indirect, peste 5% din capitalul social al unei societăţi de investiţii financiare.

Pandemia nu va opri elanul marilor burse europene în privinţa fuziunilor

S&P GLOBAL MARKET INTELLIGENCE: Pandemia nu va opri elanul marilor burse europene în privinţa fuziunilor

V.R.Internaţional / 23 iulie 2020

Euronext vede mai multe oportunităţi în domeniu acum, deoarece vânzătorii sunt dispuşi să reducă preţurile 

Pandemia de coronavirus nu va opri elanul fuziunilor şi achiziţiilor de care au dat dovadă în ultimii ani primii trei mari operatori bursieri din Europa - London Stock Exchange Group Plc, Euronext NV şi Deutsche Börse AG -, potrivit unei analize S&P Global Market Intelligence.

Andrei Radules­cu, economistul-sef al Bancii Transilvania

ANDREI RĂDULESCU, BANCA TRANSILVANIA: "Economia României va evita, probabil, recesiunea tehnică în trecerea la ciclul post-pandemie"

Mihai GongoroiMacroeconomie / 23 iulie 2020

Banca Transilvania se aşteaptă ca BNR să menţină dobânda de politică monetară la acelaşi nivel cel puţin până în 2022  

"Pe termen mediu ne aşteptăm la convergenţa graduală a costurilor de finanţare spre nivelurile din zona Euro şi la aprecierea cursului euro/leu", spune economistul

Economia României a prezentat rezistenţă la şocul pandemic în trimestrul întâi din acest an, în contextul mix-ului relaxat de politici economice, iar în prezent probabilitatea evitării recesiunii tehnice în tranziţia de la ciclul post-criză la cel post-pandemie este foarte mare, arată Andrei Rădules­cu, economistul-şef al Băncii Transilvania, într-un raport de analiză. Acesta notează că ponderea cumulată în PIB a sectoarelor cele mai afectate de incidenţa pandemiei este estimată la aproximativ 18% de BNR, nivel inferior celui înregistrat într-o ţară din Europa de Vest.

Transporturi - o nouă strategie, o nouă vânare de vânt

Transporturi - o nouă strategie, o nouă vânare de vânt

Gheorghe IorgoveanuCompanii / 23 iulie 2020

Avem în dezbatere o nouă strategie privind dezvoltarea infrastructurii de transport. Încă una care se adaugă la multitudinea de strategii de transport din ultimii 30 de ani care s-au soldat doar cu realizarea a câtorva sute de kilometri de autostradă şi reabilitarea totală a câtorva drumuri naţionale. Strategii care se regăsesc şi în Masterplanul naţional de transport depus la Bruxelles şi aprobat de Comisia Europeană, dar pe care, din 2007 încoace suntem incapabili să le implementăm pe banii Uniunii Europene. Pentru că nu ne pricepem, nu ştim sau avem interese ori comisioare, ori procedurile de achiziţie sunt prea stufoase sau durează prea mult.

Laura Codruţa Kovesi

CSM O nouă amânare în cazul Kovesi

I.Ghe.Politică / 23 iulie 2020

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) demonstrează că multiplele amânări din dosarele aflate pe rolul instanţelor sunt o practică specifică sistemului judiciar. Secţia pentru procurori în materie disciplinară a CSM a decis, ieri, amânare pentru 16 septembrie 2020 a unui dosar format la începutul anului 2018 de către Inspecţia Judiciară (IJ) cu privire la săvârşirea de către fostul procuror-şef al DNA Laura Codruţa Kovesi şi fostul adjunct al acesteia, Marius Iacob, a unor abateri disciplinare.

Dinamo va avea stadion nou

LA UN PAS SĂ PIARDĂ TOT Dinamo va avea stadion nou

D.N.Sport / 23 iulie 2020

FC Dinamo va avea stadion nou! Anunţul a venit exact când echipa este pe cale să piardă tot în acest sezon, de la jucători (tot lotul este infectat cu coronavirus) până la locul pe prima scenă fotbalistică a ţării (echipa este în imposibilitatea să-şi apere onorabil şansele).

Ludovic Orban

GUVERN Ordonanţe de urgenţă pentru implementarea Planului de Relansare Economică

George MarinescuPolitică / 23 iulie 2020

70% din cele aproape 34 miliarde euro alocaţi României de Comisia Europeană prin instrumentul Next Generation EU trebuie contractaţi în primii doi ani, a afirmat premierul Ludovic Orban la începutul şedinţei de guvern de aseară, în care le-a solicitat membrilor Cabinetului implicare maximă în urmărirea abrsobţiei banilor europeni.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA

Japonezii nu concep Jocurile Olimpice fără spectatori

O.D.Sport / 23 iulie 2020

Organizatorii Jocurilor Olimpice de la Tokyo nu sunt dispuşi să abdice de la anumite principii legate de această competiţie majoră. Yoshiro Mori, preşedintele Comitetului de organizare a Jocurilor Olimpice 2020, a declarat într-un interviu pentru...

MACRO NEWSLETTER 23 Iulie 2020

MACRO NEWSLETTER 23 Iulie 2020

Macroeconomie / 23 iulie 2020

Producţia industrială din Polonia a crescut neaşteptat în iunie 2020, cu o rată anuală de 0,5%, după o scădere de 17% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 13,9%, după un avans de 10,1% în luna anterioară.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo