Este nevoie de un plan naţional pentru absorbţia a 46 miliarde euro din pachetul care se referă la bugetul multianual al Uniunii Europene 2021-2027, a afirmat preşedintele Klaus Iohannis, după întâlnirea pe care a avut-o, ieri, la Palatul Cotroceni cu premierul Ludovic Orban şi cu o parte din membrii Guvernului.
Şeful statului a precizat că planul respectiv este aproape finalizat, că se fac ultimele finisaje înainte de a fi trimis Comisiei Europene pentru aprobare.
Referitor la alocarea bugetară dată României în urma acordului Consiliului European, Klaus Iohannis a spus: "Al doilea pachet bugetar din suma de 80 de miliarde se compune din pachetul care este destinat relansării şi revigorării economice. Este un pachet foarte mare, de 34 de miliarde de euro, pentru România. Aceşti bani sunt în principal destinaţi ameliorării crizei, măsurilor de ieşire din criza economică, măsurilor de întărire a economiei, ca să îşi revină foarte repede după acest şoc provocat de pandemie. Aceşti bani trebuie consumaţi mai repede. Practic, pentru a folosi aceşti bani, avem la dispoziţie doar 6 ani. Şi o parte din aceşti bani este posibil să fie deja disponibili în acest an, în 2020. Şi aici este nevoie să ne mişcăm rapid, fiindcă până în octombrie trebuie să prezentăm Comisiei Europene planul naţional aferent acestui fond de repornire, de relansare, de întărire a economiei".
Domnia sa a arătat că cele două planuri vor fi corelate, pentru ca absorbţia fondurile europene să aibă un impact major asupra economiei României, asupra sistemelor publice şi, în final, asupra bugetului fiecărui cetăţean.
1. Planeta Plavanului
(mesaj trimis de vlad tepes în data de 23.07.2020, 01:19)
Plan national de repornire a economiei, Plavane? Poate, de ingropare definitiva a economiei! La parstas, tu Plavane sa vii cu coliva, iar Sica aduce vinul!
2. cine sa faca asta?
(mesaj trimis de popovici în data de 23.07.2020, 07:46)
guvernul tau? pai nu ti au zis ce sa vinzi stapanii tai nemti si olandezi?
pt o sapca ai dat gasul si ai scos Huawei din joc pt 5g