Vânzările "Mercedes" au crescut cu 19% în iunie

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 7 iulie 2015

Compania germană "Daimler" AG şi-a majorat vânzările globale de autoturisme marca Mercedes-Benz cu 19,3% în luna iunie, în baza cererii puternice pentru noul model C-Class şi a unei creşteri de două cifre a vânzărilor pe pieţele din Europa şi China, transmite Reuters, conform Agerpres.

Constructorul german a livrat 169.616 autoturisme luna trecută, în baza unei creşteri cu 14% a vânzărilor pe piaţa din Europa, a unui avans de 38,5% în China şi de 5,8% în SUA.

De asemenea, în primele şase luni ale acestui an, Mercedes a înregistrat cele mai bune vânzări semestriale din istoria sa (898.425 de unităţi, în creştere cu 14,7% în ritm anual). Vânzările noului model C-Class au urcat cu 58,7% în primul semestru, în timp ce livrările modelului berlina CLA au înregistrat o creştere de 25,5%.

În 2014, vânzările grupului "Daimler" - producătorul automobilelor marca Mercedes-Benz şi Smart, au crescut cu 11,4%, până la cifra record de 1,739 milioane vehicule, datorită unei majorări cu 30% a vânzărilor pe piaţa din China.

"Mercedes" a fost detronat din poziţia de cel mai mare constructor mondial de automobile de lux de către BMW AG în 2005, iar în 2011 a căzut pe locul al treilea, după "Audi" AG.

Obiectivului strategic al directorului general de la "Daimler", Dieter Zetschede, este să devanseze BMW şi "Audi" până la finele deceniului. Ca să-şi atingă acest obiectiv, "Daimler" vrea să extindă numărul de modele Mercedes la şase, dublu faţă de numărul de variante din trecut.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb