Vânzările Profi au crescut cu peste 22% în 2022

S.B.
Companii / 25 mai 2023

Vânzările Profi au crescut cu peste 22% în 2022

Profi a înregistrat o creştere de peste 22% a vânzărilor, în anul 2022, ajungând la 11.7 miliarde de lei, potrivit unui comunicat al companiei, remis astăzi redacţiei.

"Vânzările Profi au înregistrat în 2022 un avans de peste 22% (+2.1 miliarde RON în sumă absolută), ajungând la 11.7 miliarde RON. Creşterea considerabilă a vânzărilor a fost generată atât de o creştere LFL de 18% (depăşind rata anuală a inflaţiei), cât şi de cele peste 270 de noi magazine, aproximativ 100 deschideri şi peste 170 de remodelări," a declarat Andrei Bica, Directorul financiar Profi. "Mai mult, cele aproximativ 440 de magazine care operează pe noul format Profi au avut o creştere LFL spectaculoasă, de 28%. Numărul de clienţi care ne vizitează zilnic a crescut cu peste 17%, la o medie de 1.2 milioane/zi, cu vârfuri de aproximativ 1.4 milioane de tranzacţii zilnice şi ne bucurăm să vedem că trendul clienţilor care preferă Profi continuă şi în 2023. Mai mult, vânzările Profi din primul trimestru 2023 arată continuitatea creşterii businessului nostru, înregistrând un avans de 25% fata de Trimestrul I 2022".

EBITDA a crescut cu 5% faţă de anul precedent, arătând că în ciuda condiţiilor de business atipice din ultimii ani, cum ar fi impactul negativ al COVID, întreruperi ale lanţului de aprovizionare, volatilitatea preţului energiei, Profi găseşte soluţii pentru a rămâne profitabilă pe termen lung.

Poziţia de Cash a crescut la approximativ RON 300 milioane datorită cash-ului generat intern. Pe baza suportului continuu primit de la bănci şi acţionari, compania are access la linii de credit disponibile de 400 milioane RON care pot fi folosite pentru continuarea expansiunii reţelei de magazine şi introducerea de mijloace digitale moderne care să crească loialitatea şi să îmbunătăţească experienţa de cumpărare a clienţilor nostri. În plus, Profi lucrează îndeaproape cu furnizorii şi băncile pentru a utiliza liniile de reverse factoring disponibile, de peste 250milioane, care ofera condiţii extrem de avantajoase pentru a extinde colaborarea cu furnizorii. Aceştia ne sunt parteneri de business de ani de zile şi împreună am obţinut rate de creştere anuale de aproximativ 20%.

Profi a încheiat anul trecut cu 1,641 de magazine (aproximativ 440 de magazine pe conceptul Noul Profi), dintre care peste 1,000 de magazine sunt gestionate de către Parteneri, aceasta fiind o abordare strategică ce va continua. De asemenea, aplicaţia Profi a înregistrat peste 1.4 milioane de conturi la sfârşitul lui 2022 şi are aproximativ 1.7 milioane de conturi în prezent, reprezentand 10% din vânzări, în creştere constantă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb