Vânzările şi pre-vânzările rezidenţiale ale One United Properties au atins 190,6 milioane de euro

A.D.
Piaţa de Capital / 21 octombrie

Sursa foto: One United Properties

Sursa foto: One United Properties

One United Properties raportează vânzări şi pre-vânzări rezidenţiale de 190,6 milioane de euro în primele nouă luni ale anului. În 9L 2024, Grupul a vândut şi pre-vândut 713 apartamente şi unităţi comerciale cu o suprafaţă totală de 71.886 mp, precum şi 1.071 de locuri de parcare şi alte tipuri de unităţi, potrivit unui comunicat primit la redacţie.

"Încheiem cel mai puternic trimestru de până acum din 2024, cu o performanţă excepţională a echipelor noastre de vânzări, obţinând 67,3 milioane de euro în pre- vânzări şi vânzări. Performanţa constantă a vânzărilor şi pre-vânzărilor în primele nouă luni ale acestui an, împreună cu un preţ mediu de vânzare pe metru pătrat stabil comparativ cu 2023, evidenţiază capacitatea noastră de a menţine rezultate solide şi rezilienţa afacerii noastre an de an. În ciuda complexităţii pieţei, One United Properties rămâne alegerea preferată a clienţilor care doresc îmbunătăţirea calităţii vieţii. Angajamentul nostru faţă de calitate, transparenţă şi respectarea promisiunilor noastre ne-a consolidat poziţia de dezvoltator de încredere pe o piaţă în care oferta este din ce în ce mai limitată. Într-un mediu în care încrederea este primordială, ne-am demonstrat în mod constant credibilitatea faţă de clienţii noştri, care rămâne unul dintre diferenţiatorii noştri cheie pe piaţă", a precizat Victor Căpitanu, co-CEO al One United Properties.

Preţul mediu de vânzare pe metru pătrat în 9L 2024 a rămas stabil comparativ cu 9L 2023, reflectând integrarea unităţilor din One Lake District Faza 2 în portofoliul de vânzări.

La 30 septembrie 2024, 70% din unităţile disponibile în curs de dezvoltare şi livrate au fost vândute. Sumele pe care compania urmează să le încaseze în baza contractelor încheiate cu clienţii până la 30 septembrie 2024 se ridică la 353 de milioane de euro în numerar suplimentar până în 2026. 121 de milioane de euro au fost încasate în primele nouă luni ale anului.

Divizia comercială a One United Properties a continuat să se extindă, veniturile din chirii ajungând la 20,9 milioane de euro, în creştere cu 22% faţă de 9L 2023.

Activitatea de închiriere a rămas robustă, deoarece în primele trei trimestre ale anului 2024, divizia de birouri a One United Properties a închiriat şi pre-închiriat 12.100 mp de spaţii de birouri şi retail în Fazele 1 şi 2 ale One Cotroceni Park, precum şi în One Gallery. În plus, compania a semnat multiple prelungiri ale contractelor de închiriere pentru un total de 6.770 mp. La data de 30 septembrie 2024, 95% din portofoliul comercial existent al Grupului era deja închiriat.

"Dinamica proiectelor noastre de dezvoltare rămâne puternică, pe măsură ce continuăm să ne extindem prezenţa în Bucureşti. Construcţia One Technology District şi a hotelului Mondrian a început în T3 2024, după obţinerea autorizaţiilor de construire în luna august a acestui an. Ca urmare, la sfârşitul lunii septembrie, aveam în construcţie un total de 4.041 de unităţi rezidenţiale şi 43.000 mp de spaţii moderne de birouri şi comerciale, cu o valoare brută de dezvoltare de peste 1,5 miliarde de euro. Mai important, am continuat să facem progrese constante pe toate şantierele noastre în cursul trimestrului, menţinând fiecare dezvoltare conform planurilor. Acest lucru se va reflecta în veniturile generate pe parcursul perioadei. Aceste realizări reflectă accentul nostru pus pe calitate şi execuţie la termen, asigurându-ne că vom continua să răspundem nevoilor pieţei şi să ne consolidăm poziţia de lider în sectorul imobiliar din România", a declarat Andrei Diaconescu, co-CEO al One United Properties.

Potrivit comunicatului, la 30 septembrie 2024, One United Properties deţinea sau a încheiat pre-SPA pentru 285.100 mp de terenuri pentru dezvoltări ulterioare, cu un total de drepturi de construire supraterane brute de aproximativ 988.000 mp. Toate aceste şantiere sunt în prezent în faza de planificare, cu o valoare brută de dezvoltare estimată de 1,8 miliarde de euro. Grupul estimează construirea a 7.000 de apartamente, servicii comunitare şi 146.000 mp de clădiri comerciale închiriabile. Dintre clădirile comerciale, 121.000 mp vor găzdui birouri, iar restul de 25.000 mp sunt localizaţi în clădiri care vor fi restaurate.

One United Properties este principalul investitor şi dezvoltator imobiliar de proiecte sustenabile rezidenţiale, de birouri şi mixte de ultimă generaţie din Bucureşti.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9722
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5831
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2983
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9672
Gram de aur (XAU)Gram de aur403.0756

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb