VARIANTA OMICRON Landurile din Germania cer o înăsprire a condiţiilor de călătorie

G.U.
Internaţional / 18 decembrie 2021

Landurile din Germania cer o înăsprire a condiţiilor de călătorie

Landurile din Germania au cerut astăzi guvernului central să înăsprească regulile de intrare în ţară pentru a limita răspândirea Omicron şi să suspende traficul dinspre Marea Britanie, extrem de afectată de această variantă a coronavirusului, relatează AFP, conform Agerpres.

În cadrul unei reuniuni prin videoconferinţă, miniştrii sănătăţii din cele 16 landuri au cerut introducerea obligativităţii unui test PCR nu mai vechi de 48 de ore pentru pasagerii de peste şase ani, comparativ cu 12 ani în prezent, proveniţi din ţările puternic afectate de această nouă mutaţie a coronavirusului. Testele rapide cu antigen nu ar urma să mai fie acceptate.

"Trebuie să întârziem cât mai mult posibil răspândirea" acestei variante "îngrijorătoare" şi "extrem de contagioase", a subliniat ministrul sănătăţii din Bavaria, Klaus Holetschek, citat într-un comunicat.

Noul ministru federal al sănătăţii, Karl Lauterbach, a salutat demersul. "Cu cât reuşim să amânăm momentul în care Omicron ne va scăpa de sub control, cu atât va fi mai bine", a declarat el la finalul reuniunii, la care a luat parte.

Miniştrii regionali au solicitat de asemenea ca Marea Britanie să fie plasată "rapid" în categoria zonelor extrem de afectate de noua variantă, cea mai ridicată şi în care se mai află în prezent Africa de Sud şi alte şapte ţări africane.

O astfel de decizie ar însemna de facto interzicerea călătoriilor provenite din Marea Britanie, cu excepţia celor pentru cetăţenii germani.

Mai multe ţări europene au luat deja măsura de a limita intrarea pe teritoriul lor a persoanelor care vin din Marea Britanie.

În Germania, institutul de monitorizare a sănătăţii Robert Koch (RKI) este responsabil de clasificarea ţărilor şi face în fiecare săptămână o analiză.

Vineri, RKI a plasat Franţa şi Danemarca printre zonele de infectare cu "risc ridicat" şi le va impune de duminică persoanelor nevaccinate care vin din aceste ţări o perioadă de carantină.

Germania, deja afectată de o înmulţire semnificativă a contaminărilor cu COVID-19, trebuie să se pregătească de un nou "val masiv" legat de răspândirea Omicron, a atras atenţia anterior Karl Lauterbach.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Sa faca niste lagare de concentrare pentru teroristii care nu vor sa se intepe.

    1. Istoria se repeta. Ii vor pune pe cei ce nu vor sa se intepe sa le construiasca. Iar inainte de asta cu siguranta le vor confisca averile.

    Să-și facă la ei acolo ce vor, dar sa nu mai terorizeze o lume întreaga cum le este obiceiul.

    In Italia se intra doar cu test. Consiliul medical a cerut guvernului Olandei sa faca la fel si probabil acesta le va da dreptate. In Grecia se intra doar cu test. Sper ca si Germania sa faca la fel.

    Iata cum certificatul digital abominabil si nestiintific A FOST ABOLIT. 

    1. Atentie, trol in zona.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb