VARUJAN PAMBUCCIAN: ''Votul grupului va fi simbolic''

G.U.
Politică / 20 octombrie 2021

''Votul grupului va fi simbolic''

Liderul deputaţilor minorităţilor naţionale, Varujan Pambuccian, a declarat, astăzi, în plenul Parlamentului, că niciodată România nu a fost într-o situaţie mai dificilă şi că lucrurile nu pot fi rezolvate "încercând să se forţeze un guvern care nu are suport în momentul de faţă", adăugând că votul parlamentarilor din grupul minorităţilor va fi simbolic, informează Agerpres.

"Suntem după şase luni cumplite de discuţii în jurul unor subiecte sterile, (...) de neabordare a problemelor reale. Problemele reale sunt foarte puţin menţionate în toate discuţiile care au existat şi ele sunt într-adevăr legate de preţul energiei, sunt legate de urgia asta care a venit dinspre dinspre Bruxelles cu energia verde, cu planul verde, cu toate lucrurile astea verzi şi care duce la mărirea insuportabilă a preţurilor, la creşterea preţurilor la la alimente (...), culminând cu această nenorocire medicală prin care trecem acum. Niciodată, dar absolut niciodată în ultimii 30 de ani România nu a fost într-o situaţie mai dificilă decât cea în care este acum. Niciodată şi absolut niciodată în istoria din ultimii 30 de ani criza politică nu s-a prelungit şi nu a avut momente dramatice ca cele din care trecem acum. Lucrurile acestea nu se pot rezolva pur şi simplu încercând să forţezi o guvernare, un guvern care nu are suport în momentul de faţă. Eu nu înţeleg de ce s-a întâmplat şedinţa de astăzi", a afirmat Pambuccian.

Acesta a spus că deputaţii minorităţilor naţionale doresc o stabilitate reală cât mai repede, menţionând că nici alegerile anticipate nu sunt o soluţie, notează sursa citată.

"În momentul de faţă va trebui să constatăm că am mai tras un glonţ inutil într-o serie de dezvoltări dramatice ale acestei crize şi va trebui în zilele următoare să găsim o soluţie stabilă, care să permită guvernarea acestei ţări şi care să permită abordarea acestor crize. Noi nu avem în momentul de faţă o asemenea soluţie şi ne îndreptăm spre o catastrofă în domeniul sănătăţii, spre o catastrofă în domeniul energiei, spre o catastrofă în domeniul alimentar, spre o catastrofă în zona inflaţiei", a arătat Pambuccian.

Varujan Pambuccian a susţinut că această situaţie nu poate fi rezolvată decât împreună, "stând la masă".

"Până acum, grupul nostru parlamentar, în mod constant, a votat pentru stabilitate. De data aceasta, după ce am avut şedinţa de grup de luni, am constatat că există păreri în toate direcţiile şi atunci vom avea un vot liber. Vor fi şi voturi pentru - deci, tot ce facem acum este doar din zona simbolică, pentru că nu discutăm despre o situaţie care se ducă în mod realist la formarea unui guvern şi atunci şi votul nostru va fi unul simbolic. Vom vota o parte dintre noi în favoarea Guvernului, o parte dintre noi nu vom vota deloc, tocmai pentru a ne exprima această nemulţumire, care este, sunt convins, nemulţumirea majorităţii cetăţenilor, că nu ajungem la o situaţie stabilă care să permită abordarea serioasă a acestor crize", a mai spus Pambuccian.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Asta parca este tatal lui Nicusor Dan.!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb