VARUJAN VOSGANIAN: "Prognoza Comisiei Europene pentru România în 2020 este din cale-afară de alarmantă"

C.B.
Miscellanea / 6 mai 2020

"Prognoza Comisiei Europene pentru România în 2020 este din cale-afară de alarmantă"

Purtătorul de cuvânt al ALDE, Varujan Vosganian, a afirmat, miercuri, că, din perspectiva recesiunii şi a dezechilibrelor bugetare, România pare a fi economia cea mai afectată din UE, prognoza Comisiei Europene pentru ţara noastră în anul 2020 fiind "din cale-afară de alarmantă".

"Prognoza Comisiei Europene pentru România în anul 2020 este din cale-afară de alarmantă. Produsul Intern Brut ar urma să scadă cu 6%, iar deficitul bugetar riscă să ajungă la peste 9% din PIB. Această prognoză o confirmă pe cea a Fondului Monetar Internaţional. Din perspectiva recesiunii şi a dezechilibrelor bugetare, România pare a fi economia cea mai afectată din Uniunea Europeană. Aceste prognoze arată că Guvernul şi-a construit rectificarea bugetară pe baze cu totul nerealiste, iar declaraţiile prim-ministrului potrivit cărora 'faţă de previziunile unor analişti privitor la căderea economică lucrurile stau mai bine decât ne aşteptăm' şi ale ministrului de Finanţe care zice că 'presiunea pe buget nu este mare. Lucrurile sunt OK' pot fi socotite de-a dreptul iresponsabile", a scris Vosganian, pe Facebook.

Potrivit deputatului ALDE, "realitatea" economică şi prognozele duc la concluzia că măsurile de relansare economică nu mai pot aştepta.

"În lupta cu consecinţele epidemiei nu mai trebuie să ne mulţumim cu măsuri pasive, reactive, ci trebuie să ieşim din tranşee, cu măsuri clare de relansare economică. Acestea presupun mobilizarea, prin toate căile, pornind de la emisiuni de titluri către populaţie şi până la convertirea fondurilor europene spre susţinerea economiei, a unor resurse comparabile cu nivelul recesiunii, pentru a contracara aceste tendinţe. Prin consens politic, cât mai urgent posibil, trebuie să se asume un program naţional pentru marea infrastructură care să stabilească obiectivele prioritare ce să fie finanţate în regim de urgenţă, de la marile amenajări hidroenergetice şi sisteme de irigaţii până la reţelele de autostrăzi şi căi ferate rapide. Acestea sunt adevăratele teme ale naţiunii, şi nu cele inventate de preşedinte şi susţinătorii săi şi care reînvie fanatisme naţionaliste ori nostalgii elogioase la adresa abuzurilor foştilor capi ai procuraturii", a adăugat Varujan Vosganian.

Economia României va înregistra o scădere semnificativă, de 6%, în 2020, după mai mulţi ani de creştere robustă, în timp ce deficitul guvernamental este preconizat să ajungă până la 9,2% din PIB, potrivit previziunilor economice de primăvară, publicate miercuri de Comisia Europeană.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Mai baiatule rezolvati dosarele penale si apoi dati tu cu parerea ,Bine? Cand nu mai ai imunitate te cheama parhetul la interviu, eu zic sa te pregatesti de acum...lasa,ne tu economia ca este pe maini bune.

    1. Urât mi-e omul ăsta!!

      Vosganian e om bun dar in directia gresita. A ramas cu functiile cerebrale suspendate in partea in care s-a dat cu mir ( ii / )

      Conform previziunilor Comisiei Europene, România va fi mai puţin lovită de criză decât media UE: cădere economică de numai 6%, faţă de 7,75% pentru zona euro.

      Peste 3 zile va anunța că "economia duduie "!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb