VARUJAN VOSGANIAN: "PSD ar trebui să colaboreze cu PNL pentru reechilibrarea finanţelor ţării"

I.A.
Politică / 10 ianuarie 2020

Varujan Vosganian (Sursă foto: Facebook)

Varujan Vosganian (Sursă foto: Facebook)

Deputatul Varujan Vosganian, liderul ALDE Iaşi şi purtător de cuvânt al acestei formaţiuni, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la Iaşi, că "spaţiul fiscal este unul foarte strâns" şi ar trebui să existe un dialog între PNL şi PSD cu privire la reechilibrarea finanţelor ţării, informează Agerpres.

"Din păcate, spaţiul fiscal este destul de strâns. Anul trecut, peste ce a făcut PSD a mai fost şi o anumită tentativă a PNL de a arăta cât de vinovat a fost PSD. Oricum, am ieşit mai bine decât credeam. Problema nu e la 2020. Problema e 2021. În 2020 pensiile vor creşte abia din toamnă. Problema va fi în 2021-2022, dar probabil că partidele se gândesc că dacă vin alegerile va fi primul an şi apoi vor avea timp să se reaşeze. Cred că în această privinţă ar trebui să existe un dialog între partide, adică PSD să îşi asume partea lui şi ar trebui să colaboreze cu PNL în ceea ce priveşte reechilibrarea ţării, şi nu să arunce vina unii pe alţii", a spus fostul ministru al Finanţelor şi preşedintele filialei ieşene a ALDE, deputatul Varujan Vosganian.

Acesta a menţionat că un exemplu în această privinţă o reprezintă alocaţiile pentru copii.

"Ceea ce s-a întâmplat cu alocaţiile pentru copii este un exemplu în această privinţă. Faptul că în România, o ţară cu tensiuni bugetare, alocaţiile pentru copii au crescut de patru ori într-un an ca viziune legislativă, e un fapt care ne face să ne gândim puţin la responsabilitatea politică. De la 80 de lei la 320 de lei înseamnă o creştere de 240 de lei, adică 55 de euro/lună, ceea ce înseamnă cam 700 de euro/an: 700 de euro înmulţit cu aproape 4 milioane înseamnă aproape 3 miliarde de euro. E foarte bine să dăm alocaţii pentru copii, dar e bine ca acei copii să aibă şi locuri de joacă, să aibă şi case, să aibă şi drumuri pe care să meargă la grădiniţă, şi microbuze", a mai spus deputatul Varujan Vosganian, fost ministru al Finanţelor.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. ALDE ar fi trebuit sa intre in pamant de rusine:daca le-au trebuit alta majoritate sa guverneze fara ajutorul PSD.Problema este ca au o majoritate de incompetenti.

    penalul Vosganian sa taca, un mai mare hot ca asta nu am vazut

    Vosganiene, ai se pare 2 facultati dar pentru mine esti prost grămadă mai ales in domeniul financiar. Spuneai in 2008 ca economia duduie dar ai incalzit-o atât de tare si a făcut explozie.

    A decontat Băsescu dar tu ai fost vinovatul principal.Chiar esti atât de prost să nu știi asta? 

    Cred k varujan bate cîmpii am impresia ca este de partea pnl pt a discredita psd ceea ce imi da de inteles ca romanii sau decis să nu mai voteze guvernul Orban și vor fi sechetrati in propria putina. Degeaba se zbat in parlament si cică orban are o strategie secretă de a desfinta orice mișcare atît psd-ului și a romanilor impotriva romanilor.

    1. Din pacate cred ca Romania,in special prin PSD ,multi tradatori fac jocul rusilor...Destabilizarea finantelor Tarii,politicile fiscale si energetice luate prin deja vestita ordonanta 114 spun multe...Iar acum ,de exemplu Teodorovici ,unul dintre artizanii acestei ordonante care a crescut foarte mult importul de gaz rusesc,este viceguvernator al unei banci conduse,evident,de la Moscova.....

    Vezi Varujane ca nu am uitat sa iti numeri ouăle. Oare citi pui ai facut?

    1. SIMPATIC , BAIATUL DE LA NUMARUL 5 !!! M-A FACUT SA RAD !!! SI EU , NU RAD DIN ORICE !!! REVENIND : CUM SA COLABOREZE PRO-COMUNISTII DE LA PSD , CU PNL ??? E EXCLUS !!! DE CAND EXISTA EI CA PARTID , STIU UN SINGUR LUCRU : SA ARUNCE CU BANII TARII , IN DREAPTA , SI IN STANGA !!! ATATA STIU !!! NU LE PASA , DACA ROMANIA , AJUNGE PE MARGINEA PRAPASTIEI , S-AU IN FALIMENT !!! EI , CHELTUIESC !!! SI PE VRUTE , SI PE NEVRUTE !!! ASTIA SANT EI !!! AU ASTA IN SANGE , LA FEL CA BETIVII !!! NU SE MAI POT OPRI !!! SPUNETI-LE ASTA , LUI OLGUTA , S-AU LUI FIREA , S-AU LUI TEODOROVICI , S-AU ALTORA CA EI !!! VOR INCEPE IMEDIAT , SA TIPE , SI DUPA AIA , SA URLE !!! STIU SA SE APERE AGRESIV , SA IRONIZEZE , SA INSULTE , SA JIGNEASCA IN FEL SI CHIP !!! ASTIA SANT EI , SI NU-I MAI POTI SCHIMBA !!! S-AU ADUNAT , NUMAI UNUL SI UNUL !!! STATI , CA VINE INAPOI , TOVARASUL DRAGNEA !!! VA ERA DOR DE EL ??? MIE , NU !!! SA AJUNGA EL INAPOI LA BUTOANE !!! NU MAI RAMANE NIMIC IN REZERVA NATIONALA !!! PUTEM SA EMIGRAM , CU TOTII !!! DAR , IA INTREBATII : DACA AR FI VORBA DE BANII LOR PERSONALI , TOT ASA AR ARUNCA CU EI , PROSTESTE ??? ASTA , IA-SI INTREBA SI EU !!!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb