VASILE CAZAN, AADIC-APCONS: "Ne dorim ca ANPC să coopteze şi reprezentanţi ai ONG-urilor în echipele de control"

RAMONA RADU
Ziarul BURSA #Companii / 30 august 2017

"Ne dorim ca ANPC să coopteze şi reprezentanţi ai ONG-urilor în echipele de control"

Vasile Cazan spune că a mers la Autoritatea Europeană Bancară, solicitând stoparea abuzurilor făcute împotriva consumatorilor

Vasile Cazan, preşedintele Asociaţiei pentru Apărarea Drepturilor şi Intereselor Consumatorilor (AADIC)-APCONS propune ca ANPC să coopteze în cadrul echipelor de control şi reprezentanţi ai ONG-urilor.

Potrivit domniei sale, asociaţia pe care o reprezintă beneficiază de transparenţă şi suport în desfăşurarea proiectelor sale, din partea ANPC.

Recent, mai multe asociaţii pentru protecţia consumatorilor s-au arătat nemulţumite de faptul că ANPC nu face publice controalele pe care le desfăşoară şi agenţii economici pe care îi amendează.

În replică, Bogdan Pandelică, preşedintele ANPC, a afirmat că instituţia comunică periodic rezultatele controalelor şi neregulile constate la agenţii economici.

Acesta a menţionat, la începutul lunii august, că vor fi reluate întâlnirile de dialog, lunare, dintre ANPC şi toate asociaţiile de profil, pentru a sprijini posibile proiecte pe care acestea vor să le iniţieze.

Asociaţiile s-au plâns că nu beneficiază de sprijin şi de finanţare din partea statului român.

Printre altele, domnul Cazan ne-a transmis că asociaţia pe care o reprezintă a derulat mai multe acţiuni în sprijinul consumatorilor. Domnia sa ne-a precizat: "O preocupare importantă este industria bancară, ce la noi a ajuns să împingă oameni la suicid şi, lipsindu-ne persoana de dialog, am luat taurul de coarne şi am mers (pe 29 iunie 2017) la Autoritatea Europeană Bancară pentru a cere reglementări care să stopeze abuzurile nesancţionate. Le-am cerut celor din board să facă o vizită, până la sfârşitul anului, în România".

Vasile Cazan susţine că, în ultimii ani, AADIC - APCONS a protestat împotriva "liderului Băncii Naţionale a României, care refuză dialogul cu reprezentanţii societăţii civile consumatoriste".

AADIC-APCONS nu este singura asociaţie de consumatori care a protestat împotriva practicilor băncilor şi ale BNR de a nu dialoga cu clienţii. În special împrumutaţii în franci elveţieni (CHF) au solicitat, în mai multe ocazii, în ultimii ani, organizat sau individual, ca băncile să negocieze cu debitorii pe marginea contractelor de credit.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7176
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3172
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9544
Gram de aur (XAU)Gram de aur393.2836

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb