VASILE DÎNCU:  "Armata României are nevoie, mai mult ca oricând, de tineri motivaţi"

F.D.
Politică / 28 iulie 2022

"Armata României are nevoie, mai mult ca oricând, de tineri motivaţi"

Armata României are nevoie, mai mult ca oricând, de tineri motivaţi, bine pregătiţi, dedicaţi meseriei de militar, pentru îndeplinirea misiunii sale şi angajamentelor asumate în plan internaţional, pentru a deveni un adevărat pilon de stabilitate în regiune, afirmă ministrul Apărării, Vasile Dîncu, într-un mesaj transmis absolvenţilor de şcoli militare, relatează Agerpres.

Acesta vorbeşte, în context, şi despre situaţia actuală de securitate.

"După experienţa celor doi ani de pandemie, v-a fost hărăzit de către destin să intraţi în marea familie a Armatei României într-un moment destul de complicat din punctul de vedere geopolitic, cu reale provocări de securitate la frontiera estică a NATO şi UE, în contextul conflictului dintre Federaţia Rusă şi Ucraina", a scris Dîncu pe Facebook.

El se referă la deciziile luate de şefii de stat şi de guverne la Summit-ul de la Madrid, care "au creat premisele pentru o construcţie de securitate durabilă şi robustă de la Marea Baltică la Marea Neagră, care va aborda în mod unitar şi eficient dispunerea forţelor aliate în ţările NATO aflate în proximitatea zonei de conflict, prin pre-poziţionarea de tehnică şi echipamente defensive esenţiale şi construirea unei infrastructuri de sprijin pe întregul flanc".

"Aliaţii noştri se află deja aici, iar contribuţia lor va creşte gradual în perioada imediat următoare", spune ministrul.

Dîncu aminteşte alocarea a două procente din PIB în ultimii cinci ani pentru Apărare şi ridicarea acestui nivel, începând din 2023, la 2,5%, fapt care "permite finanţarea predictibilă a modernizării armatei noastre, prin înzestrarea cu sisteme şi tehnică moderne, interoperabile şi integrate, care să asigure saltul necesar pentru a putea aborda cu succes provocările actuale dar, mai ales, viitoare".

Astăzi şi mâine, instituţiile militare de învăţământ superior şi şcolile de maiştri militari şi subofiţeri ale categoriilor de forţe organizează festivităţile de înaintare în primul grad de ofiţer, maistru militar sau subofiţer şi de absolvire a promoţiei 2022, "Încoronarea de la Alba Iulia - 100".

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. De la „carnea de vaccin” trebuie sa trecem acum la „carnea de tun” in razboiul altora, multumita bestiilor care ne conduc! Si nu oricum, ci rupti de foame si de frig in prealabil!

    Tineri motivati de foame.

    Domnule ministru,

    Armata Romaniei avut mereu nevoie de tineri motivati. Si, i-a avut. Barbati de 20 de ani puternici si vigurosi , motivati, ne-am inrolat in anii cenusii in Armata Romana, adica am ales sa avem "inalta onoare" sa slujim Partia sub Drapel si sa punem in slujba Patriei Romania, viata noastra.  

    Si ani si ani, nu am avut familie si casa, copiii ne priveau ca pe niste straini, cand ajungeam pe acasa, ani si ani am uitat de cei care ne-au crescut de prieteni si rude si am fost mereu acolo unde Patria a avut nevoie de noi si ne-a trimis.  

    Aderarea Romaniei la NATO a fost desigur o mare realizare a Romaniei. Dar aderarea a presupus restructurarea , reducerea efectivelor si armamentelor si altele, care toate au insemnat pentru multi, care odata au fost tineri "motivati" o a 3 -a cizma. Si cei care au fost militari stiu unde ne-a aplicat-o Armata Romaniei.  

    Am plecat asadar cand Patria ne-a impins mai mult sau mai putin direct spre "rezerva " 

    Problema este insa, ca dupa toate acesta, noi tinerii motivati de atunci, am ajuns un fel de balast, ani de zile, incepand cu Basescu, Boc, Seitan si apoi Ciolos, Vasilescu si acum cu Ciuca , politicieni si guverne ne-au rascolit si ne rascolesc batranetea, cu vesnica amenintare de recalculare a pensiilor militare nesimtite, de taierea, desfiintare, cu vesnica " contributivitate" si ce o sa le mai treaca lor prin cap, in lupta lor pentru capital electoral.  

    Un timp s-a mers pe desfiintarea pensiilor militare si utilizarea banilor pentru constructia de scoli si gradinite si.. uitand toti ca si noi am facut ceva in aceasta tara si ca daca ne desfiinteaza pensiile si ne iau banii trebuie sa ne si omoare. Si poate pentru multi politicieni nu ar fi fost departe o asemenea solutie "finala" 

    Domnule,  

    Nu cred ca o sa gasiti tineri motivati. Dupa actiunile indreptate impotriva pensionarilor militari, in special a celor care au fost disponibilizati, pe care le-au desfasurat si le desfasoara Guvernele, Ministerul Apararii, Casa sectoriala de pensii a M.AP. N. , justitia, CCR, Avocatul Poporului tinerii nu pot fi motivati.  

    Credeti ca tinerii nu cunosc felul in care sunt tratati bunicii lor fosti militari, pensionari acum. Cunosc si nu vor sa ajunga si ei sa fie in situatie lor.  

    Nu o gasiti, nu o sa fie tineri motivati, ca le lipseste "motivarea" . Dimpotriva, ce se intampla chiar acum cu pensiile milirate, impunerea de catre UE a contributivitatii, este de natura sa-i indeparteze pe tineri de dorinta de a avea " inalta onoare de a sluji Patria sub Drapel".  

     

    Armata are destui tineri, din pacate sunt motivati sa se pensioneze la 45 de ani!!!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb