VASILE DÎNCU: "Nu se pune problema de a trimite soldaţi sau echipamente în Ucraina"

S.B.
Politică / 26 ianuarie 2022

"Nu se pune problema de a trimite soldaţi sau echipamente în Ucraina"

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu a declarat, miercuri, că nu se pune problema trimiterii de soldaţi sau echipamente în Ucraina, pe agenda CSAT de astăzi fiind o analiză a impactului unui posibil conflict asupra României, informează news.ro.

Despre o reactivare a rezerviştilor, Vasile Dîncu a spus că este o procedură care se face în fiecare an, prin rotaţie, o formă de verificare a acestora. Întrebat care este cea mai mare ameninţare asupra populaţiei, în acest moment, între pandemie, război şi facturile de la energie, ministrul a spus că fiecare din aceste zone are gradul lui de periculozitate, însă, pentru populaţie, în acest moment, facturile sunt cele care afectează viaţa românilor, mai mult decât situaţia internaţională.

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu a declarat, miercuri, la Institutul Cantacuzino, că pe agenda CSAT de astăzi se află impactul unui posibil conflict asupra României, atât impactul economic, privind rezilienţa generală a societîţii şi impactul asupra opiniei publice.

"Vom propune o serie de măsuri, chiar dacă nu se pune problma unei intervenţii militare a NATO, indiferent de cea ce se întâmplă, sigur că vor fi consecinţe în lanţ asupra securităţii zonei şi chiar asupra întregii Europe", a mai spus ministrul, precizând că este vorba despre lanţul de aprovizionare cu energie, despre sistemul bancar şi altele.

Despre anunţul Franţei privind prezenţa militarilor săi pe Flancul estic, Vasile Dîncu a spus: "Există doar dorinţa aliaţilor de a fructifica acest plan de a aduce mai multe echipamente, în cazull unui conflict. Nu avem nici termene, dar există proceduri NATO, pentru toate aceste lucruri. În momentul în care va fi cazul, vom putea vorbi şi de proceduri, era vorba mai degrabă de declaraţii şi de proiecte viitoare".

"Nu se pune problema de a trimite soldaţi sau echipamente în Ucraina", a afirmat Vasile Dîncu, precizând că nici NATO nu poate să facă acest lucru, dizlocarea acestor trupe putând fi făcută doar dacă este ameninţată o ţară membră a NATO, iar în cazul Ucrainei nu e vorba de acest lucru.

Despre reactivarea rezerviştilor, Vasile Dîncu a spus că acest lucru se face în fiercare an, prin rotaţie, fiind vorba doar de o verificare.

"Activarea rezerviştilor se face în fiecare an, prin rotaţie, este o formă de verificare pe care o facem şi în fiecare an sunt câteva mii de rezervişti care primesc ordin, şi e forma de a face un fel de inventar (..) În niciun caz nu s-a discutat în acest moment despre reactivarea rezerviştilor, nu suntem în aceatsă situaţie", a spus el.

Despre retragerea angajaţilor din ambasadele din Ucraina, Vasile Dâncu a spus că este o chestiune diplomatică pe care nu o poate interpreta. " De regulă, când se face o retragere de misiuni diplomatice, se întâmplă concertat de ţările care se află acolo", a spus ministrul Apărării, adăugând că vom vedea ce se va întâmpla în viitor.

Ministrul Apărării a fost întrebat care este cea mai mare ameninţare asupra poporului român, în acest moment: pandemia, războiul sau facturile uriaşe la energie. Vasile Dîncu a afirmat că "nu este simplu să evaluezi aceste lucruri".

"Fiecare din aceste zone are gradul lui de periculozitate, pentru populaţie, însă, în acest moment, cred eu că sunt facturile", a spus ministrul Dîncu.

"Populaţia este, în acest moment, mai mult afectată de facturi decât de situaţia internaţională", a mai spus el, arătând că nu ştie ce factură a primit la Cluj, el stând la Bucureşti în această perioadă.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. e cea mai buna abordare !

    bravo!  

    Romania sa sta linistita la locul ei si sa nu creeze premize de reactie militara in viitor pe baza alegerilor prezentului!  

    A alege altfel intr-o maniera impulsiva (sa trimitem armament, armata, sa facem sa dregem ca ne apara NATO si UE si toate tarile isi vor trimite tinerii sa lupte pentru Romania) inseamna sa nu cunosti istorie in general si istoria propriului popor in special. Si in general inseamna sa ai un orizont in general stramt de intelegere contextuala.  

    Da, ma refer la Aurescu care s-a si grabit sa organizeze conferinta ministrilor de externe din UE la Kiev.  

    Lasati Ucraina si Rusia sa isi rezolve ele treburile acolo.

    Orice tara se amesteca acolo se va trezi mai apoi cu ambele tari (Ucraina si Rusia) sarindu-i in cap. Inclusiv militar. Nu va amestecati intre frati, lasati-i sa-si dea in cap.  

    1. in acelasi timp ar fi fost ok ca Rep Moldova (fara Transnistria) sa fi fost deja unita cu Romania... riscurile erau mai mici acum.

      dar deh.... oameni multi si desi, pofticiosi de mita si spaga care poate ca e sau nu e.... ratiuni de genul "mie ce-mi iese?" .... ... interese marunte care au franat / oprit Unirea....  

      niste prosti.  

      Unirea se face dintr-o rasuflare ca atunci cand bei un pahar pana la fund.  

      Mai apoi se rezolva problemele.

      Copilul cu o mie de moase ramane nenascut....  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7317
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3535
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9743
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.9099

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb