VASILE DÎNCU, PREŞEDINTELE CONSILIULUI NAŢIONAL AL PSD: "Cerem premierului demiterea ministrului Educaţiei"

E.O.
Ziarul BURSA #Politică / 14 septembrie 2020

Vasile Dîncu, preşedintele Consiliului Naţional al PSD

Vasile Dîncu, preşedintele Consiliului Naţional al PSD

Dîncu: "Toate premizele începerii noului an şcolar arată un dezastru"

Social-democraţii solicită demiterea ministrului Educaţiei, Monica Anisie. Vasile Dîncu, preşedintele Consiliului Naţional al PSD, a spus, ieri, într-o conferinţă de presă: "Nu sunt absurd ca să îi cer doamnei ministru Monica Anisie să înţeleagă complexitatea sistemului. Sunt profesor şi eu ca şi dânsa şi nici nu îmi place să comentez asupra unor greşeli pe care le face. Probabil că toată lumea poate să greşească, însă este cazul, după părerea mea, nu să demisioneze, cum cerea un partener al partidului care se află la guvernare, ci este vorba de o demitere pur şi simplu. Doamna Anisie a spus, cu sinceritate, că nu mai înţelege nimic din ce se întâmplă în jurul ei. Astfel încât, cerem premierului demiterea ministrului Educaţiei. (...) Vom analiza şi ideea unei moţiuni simple de cenzură. Toate premizele începerii noului an şcolar arată un dezastru. (...) Există posibilitatea să vorbim despre o generaţie pierdută (...) şi orice generaţie pierdută este un mare eşec naţional. Ce am pierdut în ultimele şase luni se poate recupera acum, ce se pierde acum, în primele luni ale noului an şcole, se pot recupera ulterior, dar nu ne permitem să pierdem o generaţie. Este un gol în educaţie care va produce în viitor un gol în civilizaţie şi nu ne putem permite acest lucru. O să anunţăm probabil de mâine (n.r. de astăzi) un tel verde pentru profesori, părinţi, ca să furnizeze Guvernului datele critice în această zonă".

Şeful PSD subliniază că anul şcolar începe cu o incertitudine a oamenilor referitoare la instituţii şi la stat. În plus, liderul social-democraţilor a vorbim despre un caz de abandon: "Guvernul abandonează şcoala. Din păcate, şcoala este privită acum mai mult dintr-o perspectivă sanitară. Guvernul s-a pregătit mai mult de alegeri decât de şcoală. (...) Din păcate, vom avea în această perioadă încă două tipuri de abandon şcolar. Un abandon crescut al copiilor din familiile sărace - la limita sărăciei se află, în România, 36% dintre familii. (...) Mai este un abandon al profesorilor. Acum avem 26% dintre profesori la vârsta a treia a ciclului de evoluţie profesională, adică au peste 50 de ani, avem 14.000 de profesori în ţară aproape de pensionare. Aceştia sunt mult mai afectaţi de pandemie şi de începutul şcolii şi nu sunt pregătiţi pentru şcoala online sau hibrid".

Vasile Dîncu a mai spus, printre altele, că 2.112 elevi care sunt înscrişi la şcolile din scenariul roşu nu au niciun fel de dispozitiv pentru a putea încăţa online. Social-democratul a evidenţiat că nu există o platformă a Ministerului Educaţiei dedicată procesului de învăţământ.

PSD-istul a precizat: "Din cele 250.000 tablete promise pentru copiii vulnerabili au fost achiziţionate doar 30%. Nevoia însă este de 900.000. În momentul de faţă sunt copii cărora le este refuzat accesul la educaţie tocmai într-o ţară în care 44% dintre elevi sunt analfabeţi funcţional".

Vasile Dîncu a avut şi câteva întrebări pentru Monica Anisie, printre care ce plan are Guvernul pentru testarea profesorilor şi cum va fi asigurată şcoala online, precum şi ce soluţii are Executivul pentru cadrele didactice şi personalul auxiliar din categoriile cu risc ridicat în faţa virusului şi cine îşi asumă răspunderea pentru cei care pierd lupta cu SARS-CoV-2.

Vasile Dîncu a mai întrebat: "De ce se prezintă online-streemingul ca fiind şcoală online? Atâta vreme cât jumătate de clasă sunt doar spectatori la ore nu putem vorbi de şcoală online (pentru că ei nu interacţionează cu profesorul şi colegii deloc). Cum de se prezintă că un laptop şi o cameră web pot asigura accesul la şcoala online în condiţiile în care profesorul şi copiii nu au lavalieră?"

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. Dancule,ai pierdut lupta cu bunul simț!

    Voi aveti chiar o rezerva:profesoară Viorica Dancila!

    Nu se compara Dancu in raport cu liderii de pana acum ai PSD! Analiza pertinenta pornind de la realitate: 36 % din familii la limita sărăciei, 26 % din profesori la vârsta a a 3-a. De unde sa se gândească Anisie la așa ceva?

    Daca ca, pana si globalistii si oameni ai Noii Securitati cu sunt Dîncu si Ciolos au ajuns sa-i ceara demisia Tutei de la Educatie, ne indica faptul ca nici acestia nu mai sunt dispusi sa accepte prostia ei in stare pura, ceea ce inseamna ca zilele lui tanti Habarnisie la Educatie sunt numarate!

    1. "nu mai sunt dispuși să accepte prostia ei in stare pură ",deci până acum au facut-o? Ai o logică nea țepeș cu ușor retard! Sau ce să înțeleg?

      Desi ce-am scris este clar si pt un retardat, iata ca pt un Anonim cretin ca tine, nu este asa!

      Explicatia acestui fapt consta in aceea ca, tu esti mult sub un retardat, aflandu-te in regnul animal! 

      Miau ! Ham-ham!

      O lesa si o botnitza nu ti-ar strica!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb