VAT România demarează construcţia viitoarei fabrici pentru operaţiunile sale din VGP Park Arad

R.S.
Companii / 18 septembrie

VAT România demarează construcţia viitoarei fabrici pentru operaţiunile sale din VGP Park Arad

Pe 17 septembrie 2024, VAT România a demarat construcţia noii sale fabrici situată în VGP Park Arad, un hub logistic strategic adiacent autostrăzii A1 şi unor rute europene principale. VGP Park Arad se remarcă prin infrastructura modernă şi opţiunile de energie verde, oferind un avantaj logistic semnificativ pentru operaţiuni eficiente de producţie şi distribuţie, conform unui comunicat transmis redacţiei.

Potrivit comunicatului, noua locaţie este proiectată pentru a răspunde prognozelor de dezvoltare pe termen mediu şi pentru a satisface cererea în creştere şi complexitatea tehnică a portofoliului de produse. Unităţile de producţie, birourile şi cantina pentru angajaţi vor fi reunite sub acelaşi acoperiş de peste 21.000 m². Clădirea va funcţiona în conformitate cu standardele de sustenabilitate BREEAM (Metodologia de Evaluare a Impactului asupra Mediului pentru Clădiri) pentru clădirile verzi şi va avea ca obiectiv nivelul de certificare Excelent. Noua fabrică va deveni complet operaţională la începutul anului 2026, cu o dată de mutare estimată pentru al doilea trimestru al anului 2025, asigurând o tranziţie lină şi perturbări minime ale operaţiunilor în desfăşurare.

Urs Gantner, CEO al Grupului VAT, Thomas Berden, COO al Grupului VAT, şi Alin Creţu, Director General VAT România, au fost gazdele evenimentului de inaugurare a construcţiei.

Urs Gantner a descris noua clădire drept a treia unitate de producţie principală la nivel global pentru VAT, alături de sediul central din Elveţia şi unitatea din Malaysia. El s-a declarat încântat de locaţia excelentă a noii fabrici, care a generat numeroase idei privind modul în care se poate dezvolta VAT în România în următorul deceniu, beneficiind de cea mai nouă infrastructură tehnică.

Thomas Berden a subliniat importanţa locaţiei VAT din România în pregătirea pentru dezvoltarea ulterioară, sprijinind gestionarea capacităţii şi dezvoltarea lanţului de aprovizionare. Acesta şi-a exprimat recunoştinţa pentru execuţia excelentă a activităţilor curente şi pentru spiritul de echipă şi angajamentul personalului VAT România.

Alin Creţu a evaluat proiectul ca fiind un punct de reper important pentru dezvoltarea ulterioară a VAT România, susţinând în acelaşi timp strategia Grupului VAT pentru anii următori şi exprimându-şi recunoştinţa faţă de partenerii proiectului. "Un factor cheie al succesului acestui proiect este parteneriatul nostru excelent cu VGP şi ICCO, care au colaborat îndeaproape cu noi pentru a contura acest proiect şi pentru a-l dezvolta într-o fabrică a viitorului din punct de vedere al capacităţilor tehnice şi al operaţiunilor durabile", a declarat Alin, se menţionează în comunicat.

La ceremonie au participat, de asemenea, reprezentanţi din conducerea Grupului VGP, dezvoltatorul proiectului (vezi secţiunea "Despre Grupul VGP" de mai jos), inclusiv Jan Van Geet, CEO al Grupului VGP, Dana Bordei, Manager Comercial pe ţară VGP, Tomas Van Geet, Director Comercial Global VGP şi Rolf Carls, CTO.

Investiţia în dezvoltarea VAT România creează numeroase oportunităţi de angajare în domenii cu competenţe tehnice ridicate, precum inginerie mecanică, automatizare, strunjire şi frezare CNC, precum şi în funcţii de suport. Fabrica va găzdui, de asemenea, departamente de inginerie, IT şi alte funcţii ce depăşesc sfera "proprie" a producţiei, sprijinind dezvoltarea de noi competenţe necesare pentru o fabrică lider.

După discursuri, invitaţii şi managerii locali au vizitat şantierul de construcţie. Ca simbol al viitorului fabricii, o capsulă a timpului, realizată la VAT, a fost îngropată, conţinând planul construcţiei semnat de echipa VAT România, o cărămidă adusă din Fatima pentru noroc şi un ziar local. Fiecare invitat a primit un cadou tradiţional constând într-o bucată de ceramică realizată manual cu ajutorul unei tehnici speciale transmise din generaţie în generaţie de peste 300 de ani, marcând atât inaugurarea de astăzi, cât şi cea de-a cincea aniversare de la schimbarea numelui în VAT România, se precizează în comunicat.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb