VEGO Holdings: IA poate tăia până la 15% din costurile unui proiect imobiliar

T.B.
Companii / 31 august 2023

Virgil Profeanu, fondatorul VEGO Holdings

Virgil Profeanu, fondatorul VEGO Holdings

Costurile unui proiect imobiliar pot fi mai mici cu 10% până la 15% dacă în întreg procesul de proiectare şi execuţie sunt utilizate instrumente software ce înglobează Inteligenţă Artificială (AI), roboţi software şi algoritmi, afirmă VEGO Holdings (Virtual Environment Generation & Optimization), una dintre companiile de tehnologie şi proiectare în construcţii, de la urbanism, arhitectură, structură, la infrastructură şi instalaţii din România, se arată într-un comunicat al VEGO Holdings.

Eficientizarea costurilor se realizează în principal prin reducerea timpului necesar proiectării, reducerea erorilor în proiectare şi reducerea timpului necesar pentru obţinerea avizelor şi autorizaţiilor şi deblocarea resursei om pentru a se implica în principal în identificarea celor mai eficiente soluţii tehnice, potrivit sursei citate.

De exemplu, VEGO a reuşit să reducă cu până la 40% durata de timp necesară obţinerii avizelor necesare pentru proiectele pe care gestionează pentru clienţii săi, folosind inteligenţa artificială ca instrument de a înţelege mai rapid cerinţele autorităţilor, transmite sursa citată.

În prezent, VEGO derulează peste 100 proiecte simultan, fiecare cu o durată medie de 9 luni, fiecare cu câte 1.000 de avize, în medie, se arată în comunicat.

Compania estimează că fără utilizarea roboţilor software, algoritmilor şi inteligenţei artificiale în procesul de planificare strategică, ar fi fost necesar ca 10% din munca totală depusă să fie alocată procesului de planificare şi replanificare a activităţii, respectiv 1.500 ore lunar pentru fiecare 100 de angajaţi. Utilizând instrumentele software de inteligenţă artificială, VEGO reuşeşte să reducă durata procesului de planificare până la 2% din munca totală depusă într-o lună, respectiv 330 ore pentru cei 180 de angajaţi, transmite sursa precizată.

"În acest moment, pentru a discuta cu cifre concrete, 20% din cifra de afaceri din acest an a fost realizată utilizând AI şi ne propunem ca la finalul anului să atingem 30%. Utilizarea AI ne-a ajutat să avem o zi de vineri liberă pe lună, iar începând din luna august 2023 am trecut la doua zile libere pe lună. Având în vedere eficienţa pe care am obţinut-o prin implementarea unor soluţii mai complexe bazate pe automatizare şi AI am decis să implementăm de la 1 septembrie săptămâna total redusă de lucru, de 4 zile pe săptămână (48 de zile de concediu suplimentare pe an)", spune Virgil Profeanu, fondatorul VEGO Holdings, se arată în comunicat.

Inteligenţa Artificială nu doar că permite livrarea rapidă şi fără erori a proiectelor, dar asigură şi respectarea legislaţiei şi contribuie la o mai bună înţelegere a acesteia.

Prin generarea de documente standardizate, aceasta facilitează procesul de conformare la normele juridice, reducând astfel riscul de nerespectare a legii. Mai mult, Inteligenţa Artificială poate contribui la dezvoltarea unei culturi organizaţionale bazate pe respectarea legii şi pe înţelegerea profundă a obligaţiilor juridice. Acest lucru poate duce la creşterea încrederii în companie, atât din partea angajaţilor, cât şi a partenerilor de afaceri.

Pentru a reuşi toate acestea, VEGO a creat RENDA, un Info sistem care integrează o suită de peste 20 de inteligenţe artificiale cu antrenamente diferite, capabile să răspundă specializat nevoilor din domeniul proiectării şi a celor conexe, managementului şi gestionării documentelor, transmite sursa citată.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb