VELA A CITIT ORDONANŢA MILITARĂ 7  "Se instituie carantină pentru Ţăndărei"

A.M.
Politică / 4 aprilie 2020

Marcel Vela

Marcel Vela

Actualizare - Marcel Vela, mesaj pentru românii din diaspora care doresc să ajungă în ţară în următoarele zile cu ocazia Sfintelor Sărbători de Paşte: "Dragi compatrioţi, rămâneţi acasă, unde locuiţi, şi faceţi sărbătorile în pace şi linişte. Din păcate, aici vom fi obligaţi să vă trimitem în spaţiile de carantinare instituţionalizată timp de 14 zile."

---

Actualizare - Arafat: "În ultimele 24 de ore am distribuit măşti FFP2 în ţară la nivelul serviciilor de urgenţă şi a spitalelor care îngrijesc pacienţi. În total, vor fi fost distribuite în ultimele 48 de ore aproape 300.000 de măşti FFP2. O aeronavă va aduce în ţară 100.000 de combinezoane."

---

Actualizare - Raed Arafat: "La Arad şi Hunedoara au fost trimise două echipe cu medici de la Institutul Naţional de Sănătate Publică. Misiunea pe care o au colegii este să vină în soluţionarea problemeleor cu care se confruntă SJ Arad şi SJ Deva. Aceste echipe de sprijin vor fi trimise şi în alte zone dacă ni se solicită, fără nicio întârziere."

---

Actualizare - Marcel Vela - "La solicitarea ministrului Mediului am introdus un articol pentru a preveni infracţiunile silvice în această perioadă."

---

Actualizare - Vela anunţă prelungirea suspendării transportului rutier internaţional de persoane efectuat către Italia, Spania, Austria, Elveţia, Irlanda, Turcia şi din aceste ţări către România pe perioada de urgenţă.

---

Actualizare - Ministrul de Interne: "Având în vedere că multe ţări au intrat în zona roşie, am decis să suspendăm toate zborurile efectuate spre Austria, Belgia, SUA, Marea Britanie, Irlanda, Olanda, Turcia şi Iran, în şi din aceste ţări pentru 14 zile, începând cu 5 aprilie ora 23:00, ora României."

---

Actualizare - Marcel Vela: "Consiliul Judeţean Ialomiţa, primăria, CL vor lua măsuri pentru asigurarea serviciilor de asistenţă socială şi aprovizionarea cu aliemnte de bază pentru persoanele fără aparţinători sau alte forme de ajutor pentru persoanele care nu se pot deplasa."

---

Actualizare - Marcel Vela: "Vom permite doar transportul de marfă, aprovizionarea populaţiei şi pentru persoanele care nu locuiesc în zona carantinată şi desfăşoară activităţi economice, sau ordinea publică, sanitară etc."

---

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunţat sâmbătă principalele prevederi ale Ordonanţei Militare nr. 7, printre care instituirea carantinei totale în oraşul Ţăndărei, avertizând că sunt strict interzise ieşirea şi intrarea în Ţăndărei prin alte zone decât cele publice.

De asemenea, Vela a mai anunţat suspendarea tuturor zborurilor efectuate spre şi dinspre Austria, Belgia, SUA, Marea Britanie, Irlanda, Olanda, Turcia şi Iran, pentru 14 zile, începând cu 5 aprilie ora 23:00, ora României.

Ministrul de Interne a subliniat şi introducerea unui articol în noua Ordonanţă militară pentru a preveni infracţiunile silvice în această perioadă.

Opinia Cititorului ( 17 )

  1. Noi toti ne sacrificam....Legea este pentru toti.Daca rromilor din Tandarei nu le convine sa se duca in Filipine!Calatorie sprancenata!

    1. Verificarea prezentei imunizarii in cazul persoanelor vindecate de Covid-19

      Avand in vedere ca sunt persoane vindecate de Covid-19 si ca exista teoria (inca nedemonstrata) conform careia este posibil ca acestea sa fi devenit imune, ar trebui sa li se ofere eventualilor voluntari (din randul celor vindecati si care au fost asimptomatici sau au prezentat simptome foarte usoare) posibilitatea de a testa teoria respectiva lucrand ca personal auxiliar (in baza unor contracte speciale) in spitalele destinate tratarii pacientilor de Covid-19. Pe timpul acestui studiu, respectivii vor fi testati periodic (o data la 1-2-3 zile) pentru a se verifica prezenta imunizarii (sau nu) si evolutia ei. Avand in vedere ca au avut forme usoare este de asteptat ca in cazul nefavorabil al infirmarii teoriei imunizarii, acestea sa aiba tot forme usoare de manifestare a bolii, insa in cazul in care teoria imunizarii se va demonstra, astfel de persoane vor putea sa ajute foarte mult ca voluntari si personal auxiliar in spitalele destinate luptei impotrica Covid-19. In plus, in cazul demonstrarii imunizarii, toate persoanele vindecate de Covid-19 vor putea primi apoi certificate in baza carora sa circule liber pentru reluarea muncii si a celorlalte activitati sociale. Beneficiile obtinute pentru societate vor fi insemnate, atat in combaterea COVID (intrucat vom avea personal imun ce poate lucra in spitale si alte zone de risc) cat si pentru piata muncii si revenirea economiei. 

      La Tandarei nu cred ca se gasesc voluntari sa munceasca. Ce incearca nemtii acum cu pasaportul imunologic nu se aplica la Tandarei.

      Miza este verificarea imunitatii.

    ...este la momentul actual armata impreuna cu politia, jandarmeria si alte entitati MAI. Clar, cine nu respecta regulile si legile trebuie sa plateasca aspru. Chiar nu se mai poate!

    1. Regele soarelui s-a trezit ? Da' pina acuma cind era nevoie sa urli despre virus de ce nu ai facut-o ?

    Ar fi bine sa stiti ca nu numai despre Tandarei este vorba (e doar un caz) exista zeci de zone in Romania de mahala de tzyganie ca sa ma exprim asa, unde au venit multi din strainatate si pe care nu i-a testat nimeni.. I-a mai adunat politia de pe strazi, dar nu stiu in in ce masura pot sa-i pazeasca sa nu faca show in mahala.

    Asa ca, stati linistiti... Pana va ajunge statul militar in mahalale e posibil sa fie prea tarziu..  

    1. Lasa bah cristiane ca se omoara intre ei cind vor fi nevoiti sa se trateze de virus. Au metodele lor proprii prin scoaterea organelor la soare ce are temperatura de peste 45 de grade.

    Dupa ce au pus pe chituci economia mondiala, si au alungat sclavii in tarile de origine, Italia, Germania, Spania tzipa dupa cei care au plecat de foame din UE si s-au intors in tarile lor ca nu are cine sa le adune recolta de pe camp.

    Acestor tari le dorim multa sanatate. Prost sa fie ala care se va intoarce acolo. Zgarda biometrica ii paste.  

    Mi se pare absolut impardonabil si lipsit de orice moralitate si bun simt ca, pe de o parte sa faci apel la romanii care au ramas in strainatate sa NU vina de Pasti acasa la familie si, pe de alta parte, sa liberalizezi transportul aerian de sclavi sezonieri spre Germania ca nu ai aia cu cine munci pamantul.

    In ce stadiu de ipocriziei a statului am ajuns, bai nene...  

    1. Romanii din strainatate nu au voie sa vina de Paste acasa ,am inteles.Germania ,Franta,etc.,au nevoie de slugi pentru a le strange recolta.Am inteles.Noi trebuie sa stam in casa,sa evitam aglomeratiile , unii dintre noi sa stam la munca cate o saptamana pentru a impiedica raspandirea epidemiei ,asta stiu.Nu inteleg insa cu niciun chip,de ce tiganilor care vin in tara li se permite sa faca tot ceea ce vor?!Ei de ce nu respecta legile tarii?Au cumva un statut special?Pur si simplu asta este sfidare iar noi suntem discriminati.Ei mereu au fost mai cu mot ,li s-a tolerat tot.

      La tara și în orașele mici nu prea ai cu cine sa supraveghezi cartierele și mahalalele de tyzig..

      Cu ei incearca romania sa faca imunizarea in masa. IESE iese, nu iese ce am avut si ce am pierdut. Oricum ei se feresc de aviara, nu de corona. Asta o trateaza cu sic(riu)tir

      Da de unde!Daca nu respecta legile tarii sa se duca in India,Filipine...In Marea Britanie,Franta,Germania,Spani a nu mai au ce cauta fiindca si-au pierdut obiectul muncii deocamdata.

      Totusi a proteja tara neaducand oameni potential infectati si facand asta cu eleganta, cu bunsimt, incercand sa convinga oamenii prin decenta este de apreciat. Ca oameni se duc sa lucreze in Austria sau Germania, nu are de ce sa fie cenzurat de Romania. Sclavii sezonieri cum ii numesti tu sunt oameni liberi care se duc din proprie vointa sa munceasca in mod cinstit si onest.

    E criza ipocriziei, nu a virusului. Statele europene din vest au făcut apel la guvernul României să lase sclavii să ajungă la munca de jos, pe plantații in vest. Când e vorba de plantațiile din Germania sau Italia, nu se pune deloc problema contaminării cu virus a acestor oameni sau faptul că ei pot fi purtători de virus pentru alți cetățeni din in UE.

    Tot ce contează este că corporațiile nu mai au cu cine sa adune și să ambaleze recolta de pe câmp. 

    În România acești oameni stau in carantină, dar sunt buni de dus pe plantații in vest. 

    Este mama ipocriziei! Boicotați televiziunile capitaliste care numa kkturi difuzează, oameni dansând in balcoane și alte lucruri mărunte. 

    1. Sa-si ia proprii cetateni care danseaza in balcoane si se bucura de parca s-a terminat cu coronavirusul si nu mai moare nimeni din aceasta pricina si sa-i duca pe plantatii.Daca nu,sa vedem ce vor mai manca.Treaba lor.Asa facea si Boris dupa brexit!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb