Veniturile grupului Ariston au crescut cu 37,6% în primul trimestru din 2023

S.B.
Companii #Construcţii / 30 mai 2023

Veniturile grupului Ariston au crescut cu 37,6% în primul trimestru din 2023

Grupul Ariston a înregistrat venituri nete de 760 de milioane de euro, însumând o creştere globală de 37,6% în comparaţie cu primul trimestru al anului 2022.

Totodată, grupul a înregistrat un EBIT ajustat care s-a ridicat la 73 milioane de euro, în creştere cu 46,0% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent.

"Culegem roadele investiţiilor noastre: decizia de a ne concentra în continuare asupra surselor regenerabile de energie dă rezultate şi beneficiem de parteneriatul solid cu noii noştri colegi de la Wolf şi Brink", a comentat Paolo Merloni, preşedinte executiv. "În ceea ce priveşte succesiunea la funcţia de director general, îl cunosc pe Laurent Jacquemin de peste 30 de ani şi am o admiraţie profundă pentru umanitatea şi generozitatea sa, pe lângă calităţile sale manageriale. Vreau să-mi exprim recunoştinţa pentru devotamentul său faţă de Ariston şi sunt încântat că va rămâne în Consiliul de Administraţie ca membru neexecutiv. Aştept cu nerăbdare să îi urez bun venit lui Maurizio Brusadelli în calitate de nou CEO al Grupului Ariston. Maurizio aduce la Ariston competenţele profesionale, manageriale şi umane demonstrate în lunga sa carieră şi în primele sale interacţiuni cu noi. Se poate baza pe o echipă de management de nivel internaţional, pe competenţele şi pasiunea celor peste 10.000 de oameni care fac parte din Grupul Ariston şi sunt sigur că această combinaţie va fi extrem de benefică pentru tendinţa noastră de creştere accelerată, durabilă şi profitabilă.

La final, un cuvânt de mulţumire pentru echipa care a gestionat procesul de succesiune în conformitate cu cele mai bune practici de guvernanţă corporativă, asigurând calitatea, confidenţialitatea şi creând toate condiţiile pentru o tranziţie fără probleme."

"Mă pregătesc pentru o nouă etapă a vieţii mele, pe care aş vrea să o dedic activităţilor umanitare non-profit şi în care sper să petrec mai mult timp alături de familie. În acelaşi timp, aş vrea să spun că sunt mândru de ceea ce a realizat Grupul Ariston până acum. Datorită implicării unei echipe extraordinare, am reuşit să ne dezvoltăm şi să ne extindem compania şi vom continua să creştem împreună", a adăugat Laurent Jacquemin, director general. "Cred că alegerea lui Maurizio Brusadelli ca succesor al meu este cea mai bună alegere şi îi doresc succes în funcţie. În cele din urmă, aş dori să le mulţumesc preşedintelui executiv Paolo Merloni şi preşedintelui onorific Francesco Merloni pentru sprijinul, încrederea şi prietenia lor, precum şi pentru cei peste treizeci de ani de colaborare fructuoasă."

Schimbul valutar a contribuit cu +1%, în timp ce rezultatele consolidate pentru întregul trimestru ale companiei Wolf-Brink, recent achiziţionată, au reprezentat un plus de 34,1%. Pentru o mai bună evaluare a tendinţelor de bază ale pieţei, merită menţionat faptul că creşterea pro-forma (incluzând Wolf-Brink şi în 2022) s-a ridicat la 7%.

Rezultatul EBITDA a ajuns la 97,3 milioane de euro, în creştere cu 44,6% faţă de 67,2 milioane de euro în T1 2022, în timp ce EBIT s-a situat la 70,4 milioane de euro, în creştere cu 51,2% faţă de 46,6 milioane de euro în T1 2022.

Aceste marje sunt, de asemenea, prezentate într-o formă ajustată, care este mai potrivită pentru a evalua tendinţa operaţiunilor regulate, cu excluderea costurilor sau veniturilor care nu sunt reprezentative pentru acestea; cele mai semnificative ajustări pentru această perioadă sunt legate de unele costuri de redresare după inundarea a două fabrici în septembrie 2022 şi - numai la EBIT - amortizarea alocării preţului de cumpărare aferent achiziţiilor anterioare.

EBITDA ajustat s-a ridicat la 98,6 milioane de euro, o creştere de 40,6% faţă de 70,1 milioane de euro în primul trimestru din 2022, cu o creştere a marjei la veniturile nete de la 12,7% la 13,0%.

EBIT ajustat s-a ridicat la 73,1 milioane de euro, în creştere cu 46,0% faţă de 50,1 milioane de euro în primul trimestru din 2022. Marja corespunzătoare veniturilor nete a crescut de la 9,1% la 9,6% datorită normalizării unor elemente de cost (logistică, energie) şi iniţiativelor de stabilire a preţurilor din 2022, alături de o performanţă remarcabilă din partea Wolf-Brink.

Fluxul de numerar liber în perioada vizată s-a ridicat la -35,9 milioane de euro, faţă de -45,5 milioane de euro în T1 2022. Îmbunătăţirea este asociată cu un EBITDA mai mare şi o absorbţie mai mică din capitalul circulant net, parţial compensată de cheltuieli de capital mai mari şi o variaţie stabilă a "altor active şi pasive", comparativ cu cifra puternic pozitivă din T1 a anului trecut.

Îndatorarea financiară netă la sfârşitul perioadei de raportare (calculată în conformitate cu recomandările ESMA 32-382-1138) a trecut de la 60,2 milioane de euro numerar net la 630,5 milioane de euro datorie netă, din cauza fluxului de numerar negativ şi mai ales a ieşirii de numerar, la 2 ianuarie 2023, legată de achiziţia Wolf-Brink.

În scopuri comparative, aplicând metoda de calcul utilizată înainte de adoptarea recomandărilor ESMA, poziţia financiară netă a trecut de la 98,9 milioane de numerar net la 592,8 milioane de euro datorie netă. Principalele diferenţe constau în includerea de către ESMA - printre pasive - a opţiunilor de vânzare şi de cumpărare legate de achiziţii şi în neutralizarea raportării pozitive la piaţă a instrumentelor derivate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb