Veniturile la nivel de grup ale Wienerberger au crescut cu 5%

C.B.
Companii / 27 februarie 2020

CEO Heimo Scheuch

CEO Heimo Scheuch

Venituri record de 3,5 miliarde de euro (+5%)

EBITDA în condiţii similare de 587 milioane de euro, în creştere cu 24% şi peste ţinta de 570-580 milioane de euro

Continuarea creşterii organice prin inovaţie şi transformare strategică continuă ca furnizor de soluţii.

În 2019 Grupul Wienerberger a înregistrat cele mai bune rezultate din istoria de 200 ani. Veniturile la nivel de grup au crescut cu 5% până la nivelul record de 3,5 miliarde de euro (2018 - 3,3 miliarde de euro), conform unui comunicat remis Redacţiei noastre.

Potrivit sursei citate, EBITDA în condiţii similare a crescut semnificativ cu 24% până la 587 milioane de euro (2018 -475 milioane de euro). Cu o creştere EBITDA de 38% până la 610 milioane de euro (2018 - 443 milioane de euro), Wienerberger a depăşit ţinta de 600 milioane de euro stabilită pentru 2020.

CEO Heimo Scheuch, declară despre performanţa solidă a companiei: " Veniturile record raportate confirmă că strategia de creştere prin generarea de valoare, urmată de-a lungul ultimilor 10 ani, este un succes absolut, mai ales în anul de aniversare a 200 de ani. În pofida unui context de piaţă stagnant şi a încetinirii cererii în unele dintre pieţe, în a doua jumatate a anului 2019, am continuat să creştem."

Pe parcursul anului Wienerberger a făcut paşi importanţi în optimizarea portofoliului prin achiziţii şi adăugarea de soluţii generatoare de valoare în portofoliul existent.

Creşterea veniturilor este datorată, în principal, îmbunătăţirii semnificative a mixului de produse.

"Rezultatele noastre din 2019 indică faptul că am făcut paşii corecţi în transformarea companiei ca furnizor de soluţii. Pe lângă îmbunătăţirea continuă a portofoliului de produse, eforturile noastre interne prin programul Fast Forward au dus la rezultate foarte bune," subliniază CEO Heimo Scheuch.

Iulian Mangalagiu, Director General Wienerberger Romania, a declarat: " Activitatea Wienerberger in România, similar cu performanţa la nivel de grup, a înregistrat rezultate excelente în 2019, care au fost atinse prin eforturile cumulate ale echipei locale şi proiecte multiple în aria operaţională şi comercială."

Implementarea programului Fast Forward de accelerare a performanţei are o evoluţie mai rapidă decât cea planificată şi a livrat o contribuţie suplimentară în EBITDA de 50 milioane de euro (cu 10 milioane euro peste planul iniţial).

Wienerberger a înregistrat în 2019 o dezvoltare solidă pentru fiecare dintre cele trei divizii. În pofida unei pieţe stagnante, în general, Wienerberger Building Solutions a generat un rezultat excelent, raportând o creştere de 6% a veniturilor până la 2 171 milioane de euro şi o creştere semnificativă de 23% a EBITDA în condiţii similare până la 455 milioane de euro.

În 2020 Wienerberger va continua implementarea strategiei de creştere prin generarea de valoare.

"Răspunsurile noastre la provocările globale, cum ar fi schimbările climatice, limitarea resurselor, lipsa forţei de muncă şi digitalizarea, vor susţine creşterea noastră în continuare," susţine CEO Heimo Scheuch.

Ţinta stabilită pentru 2020 este de a creşte EBITDA în condiţii similare la nivelul grupului Wienerberger până la 625-645 milioane de euro. Acest lucru va fi realizat prin intensificarea măsurilor de creştere a performanţei în cadrul programului Fast Forward, care vor avea o contribuţie în EBITDA de 50 milioane de euro. Astfel, se va finaliza cu succes îmbunătăţirea ambiţioasă a performanţei cu 120 milioane de euro până la finalul lui 2020.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb