Vertiv încheie un parteneriat cu Tech Consortium pentru a conduce dezvoltarea celulelor de combustie cu emisii reduse de carbon pentru centrele de date

G.U.
Companii / 14 decembrie 2021

Vertiv încheie un parteneriat cu Tech Consortium pentru a conduce dezvoltarea celulelor de combustie cu emisii reduse de carbon pentru centrele de date

Vertiv (NYSE: VRT), furnizor global de infrastructură digitală critică şi soluţii de continuitate, a anunţat că Clean Hydrogen Partnership va finanţa cu suma de 2.5 milioane euro un proiect de dezvoltare a celulelor de combustie cu emisii reduse de carbon pentru alimentarea centrelor de date, conform unui comunicat de presă. Este de aşteptat ca acestea să reducă emisiile de carbon cu aproape 100%. Proiectul EcoEdge PrimePower (E2P2) este o iniţiativă nouă de validare a conceptului care urmăreşte să dezvolte şi să demonstreze că celulele de combustie cu impact redus asupra mediului oferă soluţii de primă alimentare economice şi rezistente pentru centrele de date.

Potrivit comunicatului, un consorţiu de şapte companii - Equinix, InfraPrime, RISE, Snam, SolidPower, TEC4FUELS şi Vertiv - vor cerceta o integrare inovatoare a celulelor de combustie cu oxid-solid cu tehnologia sistemelor de alimentare neîntreruptibile (UPS) şi cu bateriile litiu-ion pentru a oferi surse primare de alimentare rezistente şi curate pentru implementarea centrelor de date şi a altor infrastructuri critice. Implementarea celulelor de combustie cu oxid solid de gaz natural (SOFC) ca o aplicaţie de primă putere va fi utilă pentru a deschide calea utilizării hidrogenului verde pentru aplicaţiile celulelor de combustie, atât pentru sistemele de backup, cât şi pentru cele de primă putere.

"Digitalizarea şi industria centrelor de date sunt într-o expansiune rapidă, astfel că este cu atât mai vitală găsirea soluţiilor pentru un viitor sustenabil," a declarat Giordano Albertazzi, preşedinte pentru Vertiv în Europa, Orientul Mijlociu şi Africa. "Acest lucru este posibil numai prin dezvoltarea unor tehnologii curate, inovative cum sunt soluţiile de celule de combustie, pentru a oferi surse de alimentare sustenabile pentru lumea digitală. Compania Vertiv este mândră că poate contribui activ la iniţiativa pentru confirmarea conceptului E2P2 şi aşteaptă cu nerăbdare să poată oferi clienţilor globali soluţii de surse de alimentare de nouă generaţie".

Proiectul E2P2 este cea mai recentă iniţiativă Vertiv legată de sustenabilitate şi din sfera mai amplă legată de Mediu, Social şi Guvernare (ESG). Vertiv este, de asemenea, parte din Alianţa pentru Infrastructura Digitală Sustenabilă (SDIA) şi din Asociaţia Europeană a Centrelor de Date (EUDCA) şi contribuie la Pactul privind Centrele de Date Neutre Climatic cu scopul de a îndeplini obiectivele Comisiei Europene pentru centre de date neutre climatic până în 2030. Proiectul E2P2 este parte din efortul companiei de a prioritiza şi susţine dezvoltarea soluţiilor de alimentare curate, sustenabile şi regenerabile pentru aplicaţiile din întreaga industrie a centrelor de date.

Un viitor mai verde pentru industrie

Celulele de combustie sunt recunoscute ca fiind o soluţie de alimentare mai curată şi mai silenţioasă, ce poate atenua încărcarea reţelelor de alimentare urbane. Ele pot fi instalate la locaţia unui campus de centre de date şi să funcţioneze folosind gaz natural, biogaz, LPG sau hidrogen verde - ce poate fi transportat şi distribuit prin reţeaua de gaz existentă.

Potrivit sursei citate, proiectul E2P2 marchează un pas important spre reducerea semnificativă a carbonului, în timp ce sunt încă îndeplinite cerinţele de fiabilitate si durabilitate pentru alimentarea critică a centrelor de date. În centrul acestei viziuni se află o abordare centrată pe piaţă, care integrează inovaţia şi angajamentul părţilor interesate pentru a maximiza asimilarea şi acceptarea celulelor de combustie staţionare ca fiind surse de primă putere sigure, performante şi descentralizate pentru alte aplicaţii la scară industrială.

''Consorţiul speră să dezvolte un standard autoritar deschis pentru ca aplicaţiile celulelor de combustie să deschidă drumul către comercializarea surselor de alimentare prin celule de combustie pentru centrele de date din Europa, demonstrând astfel rolul potenţial al acestei industri în atingerea ţintelor prevăzute de Comisia Europeană pentru reducerea carbonului'', se menţionează în comunicat.

Repere / Fapte importante

- E2P2 este un proiect comun al Equinix, InfraPrime, RISE, Snam, SolidPower, TEC4FUELS şi Vertiv, finanţat parţial printr-un un grant de către Clean Hydrogen Partnership, din programul Horizon 2020 al Comisiei Europene.

- Consorţiul va colabora împreună cu organizaţiile care lucrează la dezvoltarea celor mai bune practici şi standarde europene pentru a facilita proiectarea conceptului la nivel înalt şi definirea interfeţei.

- Scopul proiectului E2P2 este aliniat cu obiectivele Comisiei Europene de a accelera rapid aplicarea celulelor de combustie pentru a alimenta nevoile sectoarelor consumatoare de energie, realizând în acelaşi timp o reţea mai ecologică. E2P2 îşi propune să atingă mai multe obiective de mediu, inclusiv prezentarea unei demonstraţii reale a conceptului de energie 24/7 cu emisii scăzute de carbon, care nu se bazează pe generatoare diesel şi susţine economia în creştere a hidrogenului şi a energiei regenerabile în toată Europa. Intenţia este ca unităţile rezultate să înlocuiască sursa de alimentare şi generatoarele tradiţionale, cu redundanţe suplimentare integrate pentru a menţine standardele de funcţionare.

- Vertiv îşi va valorifica experienţa vastă în sistemele de alimentare cu curent alternativ, precum şi în soluţii modulare prefabricate pentru centrele de date pentru a proiecta şi dezvolta un modul integrat de alimentare cu celule de combustibil, inclusiv sursa de alimentare neîntreruptibilă (UPS) Vertiv Liebert EXL S1 şi bateriile lithium-ion Vertiv HPL. Colaborarea strânsă dintre linia de business Vertiv AC Power, cu sediul în Italia, şi linia de business Integrated Modular Solutions, cu sediul în Croaţia, va fi cheia pentru proiectarea unui modul all-in-one de 100 kW ca dovadă de concept până în 2023. Obiectivul final va fi acela de a dezvolta un produs viabil din punct de vedere comercial, care poate suporta mai mulţi MW şi să faciliteze un viitor mai ecologic pentru centrele de date din întreaga lume. În paralel, Vertiv lucrează, de asemenea, cu clienţi cheie la nivel mondial pentru a dezvolta noi generatoare pe bază de hidrogen care vor ajuta la înlocuirea generatoarelor diesel.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb