Vertiv prezintă UPS-ul de nouă generaţie pentru a susţine cerinţele de putere AI de mare capacitate

R.S.
Companii / 9 iulie

Vertiv prezintă UPS-ul de nouă generaţie pentru a susţine cerinţele de putere AI de mare capacitate

Întrucât cererea globală de energie electrică din centrele de date este de aşteptat să se dubleze până în 2026 - în mare parte determinată de cerinţele de procesare şi răcire ale AI (inteligenţa artificială) şi HPC (procesare de înaltă performanţă) - este esenţial să existe o soluţie robustă de alimentare de rezervă pentru a oferi disponibilitate continuă a GPU-urilor şi procesoarelor care rulează procesarea AI. Pentru a răspunde acestor provocări, Vertiv (NYSE: VRT), furnizor global de soluţii pentru infrastructură digitală critică şi continuitate, a prezentat astăzi Vertiv Trinergy, o sursă de alimentare neîntreruptibilă (UPS) concepută pentru a face faţă cerinţelor fluctuante de încărcare ale centrelor de date şi Vertiv PowerNexus, o soluţie integrată care asigură o cuplare strânsă între UPS şi tabloul de distribuţie al sistemului, care economiseşte spaţiu. Ambele soluţii sunt disponibile la nivel global. Vertiv Trinergy UPS este disponibil la nivel global în capacităţi de 1500, 2000 şi 2500 kVA, conform unui comunicat transmis redacţiei.

Potrivit comunicatului, Vertiv calculează că Vertiv Trinergy depăşeşte disponibilitatea aşteptată a lanţului de energie al centrului de date Tier IV, cu un timp de funcţionare estimat de 99,9999998%, comparativ cu 99,9994% - o diferenţă aproximativă de 30 de secunde de nefuncţionare în zece ani pentru Vertiv Trinergy, comparativ cu opt ore în zece ani, aşa cum era de aşteptat pentru lanţul electric al centrului de date Tier IV. Sistemul sporeşte rezilienţa cu configuraţii extinse pentru timpul de rezervă şi cu designul său de nucleu innovator şi autoizolant şi, totodată, cu arhitectură modulară care prezintă nuclee segregate fizic de 500 kW. Fiecare nucleu include componentele unui UPS online: invertor, redresor, încărcător şi comenzi separate, dedicate, permiţând fiecărui nucleu să funcţioneze independent, oferind o livrare de energie fiabilă şi neîntreruptă chiar şi în timpul mentenanţei.

"Puterea de înaltă capacitate într-un design de sistem extrem de fiabil este esenţială pentru aplicaţiile AI şi HPC care folosesc intens date", a declarat Kyle Keeper, SVP al unităţii de afaceri globale pentru managementul energiei la Vertiv. "Utilizând peste 40 de ani de inovaţie, Vertiv Trinergy UPS oferă rezistenţa esenţială pentru ca operaţiunile să devină pregătite pentru viitor şi să suporte încărcările AI. Oferă flexibilitatea necesară pentru a se adapta la diverse aplicaţii AI şi este proiectat să se integreze perfect cu diferite surse de alimentare principale şi de rezervă, baterii litiu-ion şi nichel-zinc şi surse alternative de energie distribuită, inclusiv celule de combustibil şi baterii de lungă durată (BESS)."

Designul care economiseşte spaţiu contribuie la reducerea costurilor de mentenanţă

Vertiv Trinergy extinde conceptul de modularitate la toate nivelurile arhitecturii UPS. Blocurile de construcţie pot fi combinate pentru a se potrivi diferitelor tipuri de implementare, realizând economii considerabile de spaţiu cu amprenta sa compactă. Aceasta eficientizează distribuţia energiei printr-un singur punct de conectare, reducând necesitatea pentru numeroase cabluri, flanşe, busbar şi conexiuni în tablourile electrice pentru ieşirile UPS, se menţionează în comunicat.

Amprenta Vertiv Trinergy este maximizată atunci când este integrat cu Vertiv PowerBoard Switchgear ca parte a noii soluţii Vertiv PowerNexus, strâns cuplată într-un singur bloc conectat prin busbar-uri interne. Această integrare reduce, de asemenea, materialele de cablare, timpul de instalare şi costurile cu forţa de muncă la instalare. Vertiv PowerNexus poate fi, de asemenea, integrat la faţa locului, livrat pe un "power skid" sau integrat într-o carcasă, oferind flexibilitate pentru a răspunde nevoilor specifice de la faţa locului. Integrarea Vertiv PowerNexus este finalizată din fabrică, economisind timp de instalare la faţa locului. Vertiv EPMS (sistem de monitorizare a energiei şi a puterii) integrat face sistemul mai sigur, mai fiabil şi mai operabil, prin creşterea vizibilităţii şi reducerea numărului de interconexiuni.

UPS-ul poate fi susţinut de portofoliul de servicii de proiect şi ciclu de viaţă Vertiv, care include o nouă suită de servicii active pentru date, inclusiv managementul avansat al incidentelor Vertiv LIFE şi analizele de mentenanţă bazate pe condiţie şi scorurile de sănătate, se precizează în comunicat.

Putere dinamică şi economii de energie

Vertiv Trinergy oferă o eficienţă remarcabilă de dublă conversie de până la 97,1%, care creşte şi mai mult, ajungând la 99%, cu modul Dynamic Online, reducând costurile de operare şi disiparea energiei. Acest lucru minimizează semnificativ consumul sistemului de răcire, asigurând o reducere generală a TCO şi un timp mai rapid de amortizare.

UPS-ul poate oferi economii suplimentare de energie, precum şi economii de costuri şi generare de venituri, utilizând caracteristica Dynamic Grid Support, care permite UPS-ului să participe la gestionarea cererii şi la alte servicii de reţea, acolo unde sunt disponibile.

Cu funcţionarea îmbunătăţită a amplificatorului de operare continuă, UPS-ul este capabil să funcţioneze de la o sursă de curent continuu, chiar şi la sarcină maximă, pentru o perioadă lungă de timp. UPS-ul este, de asemenea, compatibil cu sistemul de stocare a energiei în baterie (BESS) Vertiv DynaFlex, care poate folosi surse de energie alternativă pentru alimentarea de rezervă sau primară, ca parte a strategiei de a aduce propria energie (BYOP). Înlocuirea generatoarelor diesel ca putere de rezervă poate contribui la reducerea timpului mediu de reparare (MTTR) şi ajuta la decarbonizare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb