VEŞTI BUNE PENTRU ŞOFERI: ...bye bye taxa auto!

Cătălin Deacu
Ziarul BURSA #Companii #Auto / 20 noiembrie 2008

Guvernul a suspendat pentru un an taxa de poluare pentru autoturisme.

Guvernul a suspendat pentru un an taxa de poluare pentru autoturisme.

Executivul a decis, în şedinţa de ieri, să suspende taxa auto pentru maşinile noi euro 4, până la data de 31 decembrie 2009.

Potrivit premierului Călin Popescu Tăriceanu, decizia a fost luată pentru a fi evitate, în primul rând, disponibilizările salariaţilor din industria auto, ca urmare a efectelor crizei economice internaţionale ce se fac resimţite şi la noi în ţară.

Şeful Guvernului a declarat: "Nu se pune problema protejării industriei. Problema fundamentală este aceea a protejării locurilor de muncă. Consider că este obligaţia Guvernului să protejeze locurile de muncă".

Astfel, Executivul va trimite Comisiei Europene o notificare în care va fi explicată decizia de ieri, fundamentată în primul rând pe necesitatea păstrării locurilor de muncă.

Deşi premierul a afirmat că prin această decizie "nu se pune problema protejării industriei", lucrurile nu stau deloc aşa.

"Maşinile second-hand au omorât vânzările de la Dacia şi le vor omorî şi pe cele de la Ford", spunea, luni, chiar primul ministru.

Premierul a mai precizat că a avut o discuţie cu preşedintele Traian Băsescu, la Palatul Cotroceni, pe tema găsirii unei soluţii privind suspendarea taxei de poluare.

"În cadrul întâlnirii, cei doi oficiali au împărtăşit aceeaşi preocupare referitoare la faptul că importul de maşini second-hand a afectat vânzările maşinilor autohtone", se arată într-un comunicat al Guvernului.

La rândul său, preşedintele Traian Băsescu a declarat cu susţine suspendarea taxei de poluare pe termen lung.

"Eu nu discut dacă este bună sau rea, ci spun că este necesară. Punct",

a afirmat şeful statului.

Tot ieri, primul ministru a anunţat că Guvernul a luat în discuţie şi o serie de măsuri concrete pentru punerea în practică a Planului de creştere economică şi a locurilor de muncă. Călin Popescu Tăriceanu a explicat: "Nu vom întârzia adoptarea măsurilor necesare pentru punerea în practică a Planului de creştere economică şi a locurilor de muncă. Semnalele care vin din diferite zone nu sunt îmbucurătoare, există riscuri de trimitere în şomaj, de disponibilizări, pe care vrem să le prevenim. Vreau ca acest Plan să facă economia României mai puţin vulnerabilă la aceste evoluţii".

Reprezentanţii Guvernului au precizat că printre măsuri se regăsesc modificarea codului fiscal şi a celui de procedură fiscală.

Pe de altă parte, Executivul mai intenţionează stimularea ocupării forţei de muncă prin acordarea unei sume de 1000 de euro agenţilor economici, pentru fiecare şomer pe care îl angajează, cu condiţia ca acesta să se afle de mai mult de trei luni în şomaj.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. uuuuuuuuuuuuuu-aaaaaaaaaaaaaaa a

    Toata lumea vorbeste nimeni nu face nimic concret pt anularea taxei!Vezi actiunea Realitatea TV, o furtuna intr-un pahar cu apa!Un mare fasssss! La fel ca si proiectul de lege trecut prin Senat si care asteapta de doua luni la Camera.Ce fac deputatii?Campanie populista pt adunat voturi de la prosti."Prosti, prosti dar multi!"

    ma f***a-n gura de k*ti, un motor nou care e in rodaj polueaza de 2-3 ori mai mult decat un motor rodat cu vreo 50-100mii km la bord. Ce nesimtiti is astia!!! Vor sa ne bage pe gat niste jafuri de masini de generatia anilor 90 (dacia). Desi daca nu a-ti observat ca in ultimele aproximativ 50 de zile toate marcile straine ofera taxa de inmatriculare cadou la achizitionarea unei masini noi. Dar eu prefer o masina second cu vechime de 2-3 ani achizitionata la pretul unui logan nou in care sa ma simt in siguranta si care sa aiba esp, abs, climatronic, o gramada de airbaguri, etc, care stiu ca ma va tine ani buni de zile si cu care stiu ca nu ma rastorn la prima curba luata in viteza. Daca se va scoate taxa de inmatriculare numai la masinile noi eu cred ca va fi grav de tot, pentru ca majoritatea se cumpara in leasing si pretul se ajunge aproape dublu decat pretul initial, si normal ca le convinge bancilor si statului care vor sa ne fenteze, sa ceara un pret mic si sa primeasca in final un pret cu mult mai mare in comparatie cu banii incasati inaintea "crizei"

    1. ESTI PROST!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb