VICEPREMIERUL VASILE DÎNCU: "Se va constitui un grup interministerial pentru reforma statului şi modernizarea administraţiei"

Politică / 6 decembrie 2015

"Se va constitui un grup interministerial pentru reforma statului şi modernizarea administraţiei"

Un grup interministerial se constituie pentru reforma statului şi modernizarea administraţiei, urmând să lucreze până în luna iunie pe proiecte esenţiale, a declarat, sâmbătă, vicepremierul Vasile Dîncu.

"Discuţia de astăzi a vizat modernizarea statului şi reforma administraţiei publice. (...) În primul rând, ideea de bază a fost constituirea încă din acest moment a unui grup interministerial pentru reforma statului şi modernizarea administraţiei, un grup care să lucreze în continuare în lunile care vin la câteva dintre proiectele noastre esenţiale care vizează reforma statului. (...) În al doilea rând, vom construi o echipă care va lucra la dialogul organizat, un fel de grup de consultare care va lucra la dialogul social organizat, dintre ministere şi zona sindicală, zona patronatelor şi alte zone care înseamnă dialogul social şi construim acum o platformă, împreună cu noul nostru Minister al Dialogului Civic, care priveşte transparenţa şi dezbaterea publică", a spus Vasile Dîncu, într-o conferinţă de presă susţinută la Guvern.

El a adăugat că au fost definiţi şase piloni privind modernizarea, respectiv redefinirea rolului statului.

"Este foarte clar că trebuie să găsim o concepţie unitară în a vedea ce face statul, pornind de la administraţia centrală şi administraţia locală. În acest moment noi am observat că există mai multe discuţii despre stat. Ideea cea mai nouă este aceea că, dacă vorbim despre administraţia centrală ca şi nucleu al statului, atunci este clar că trebuie să definim care sunt funcţiile administraţiei centrale a guvernului şi a administraţiei din jurul guvernului. Am definit ca opţiune strategică faptul că vorbim despre funcţia de strategie, funcţia de politici şi încă două funcţii - reglementare şi supervizare. În principiu, administrarea treburilor publice trebuie să fie trimisă cât mai aproape de cetăţean, asta înseamnă nivelul regional, asta înseamnă nivelul local de administraţie. Trebuie să operaţionalizăm mult mai bine principiul solidarităţii şi să creăm mecanisme de compensare şi redistribuire, fără a încuraja dependenţa de centru", a punctat Vasile Dîncu.

El a arătat că statul, în viziunea Guvernului, va fi un planificator şi un stimulator al dezvoltării sociale şi economice.

Vicepremierul a precizat că într-o şedinţă viitoare se va discuta şi despre calitatea serviciilor oferite de stat.

"Am vorbit şi despre simplificarea relaţiilor dintre stat şi cetăţeni; foarte mulţi colegi au vorbit despre acest lucru (...) despre creşterea calităţii accesului la servicii publice, despre eficientizarea costurilor, raporturile dintre politică şi administraţie, raportul între stat şi societate şi despre instrumentele disponibile, pe care le avem în acest moment, pentru a face acest lucru", a spus Vasile Dîncu.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Nu vreau sa scriu mult, pentru ca pierd interesul celui care citeste. Poate in acest mod ne aplecam mai mult pe TINTA, nu pe planul de realizat.

    Daca se pleaca de la un scop clar , dorinta de bine si reluare a unor relatii socio-economice NORMALE , dupa opinia mea este necesar: 

    - un sistem legislativ transparent si f f f f putin interpretabil; 

    - aplicarea legii si sanctionarea abaterilor de la lege , fara nici o discriminare.

    Restul este management, buget consolidat, conditii minimale de trai, respectarea regulamentului circulatiei pe drumurile publice, pret nesindicalizat, parghii clare de aducere la indeplibire a strategiilor, etc, etc, un infinit de etc. 

    1. Exista multe legi care nu au insa norme clare de aplicare..fapt ce duce la interpredari, Deci revizuire si stabilirea unor norme clare.

      Cat priveste reglementarea acestor legi ..si elaborarea altora va depinde de clasa politica care o sa ne reprezinte prin organismele sale ...de ex.parlamentul...,calitatea parlamentarilor ...Eu si azi merg pe ideea de 300 de parlamentari onesti,profesionisti ( din toate domeniile de activitate) care cu mult simt de raspundere sa elaboreze aceste legi. Nu asa cum au facut recent actuali parlamentari...cu legea dari in plata a creditelor ipotecare.. Pur si simplu au aruncat o pedarda "populista" de interes personal care acum ocupa toata masmedia.

      Intradevar dupa rezolvarea acestor probleme...si cand de "sus" se v vede seriozitate si intentii bune ...din aproape in aproape ele se vor implementa si in restul de institutii...dar si aici pretentiile devin aceleasi...orce om pe locul care-l merita si da dovada de profesionalism. Sigur ca aceasta va dura in timp ..dar,dar....cu orce pret trebuiesc rezolvate primele aspecte aratate mai sus. 

      Da, sigur ca da! din aproape in aproape (dupa unii, pas cu pas) (exista si pas pe loc!) la .....calendele grecesti o sa ni se rezolve problemele. 

      vax albina crema gladys

    Este posibil ca statul nostru nu mai stie pentru ce exista el ca stat si ca urmare trebuie sa se redefineasca.

    Este posibil asa ceva? Se pare ca da. Incet, incet isi fac loc in conducerea statului tot mai multi mediocri ambitiosi, care habar n-au cum functioneaza statul, care habar n-au de legi, de spiritul lor, si in loc sa se puna la punct, lucru greu, recurg la improvizatii care distrug fundamentele statului, asa ca la un moment nu se mai stie ce este statul si rolul lui. In aceste conditii este normal ca la un moment dat se se simta nevoia unei... resetari si calificari. 

    1. Statul nostru este format din "tati nostri". Iar tati nostri sunt acele persoane pe care le votam si le definim sa ne conduca......Vorba romanului. Pestele dela cap se......si apoi mai vedem. Nu este necesar sa redefinim nimic...fiecare sa-si ocupe postul ...si sa-si cunoasca limitele de actiune...fara grandomanie,coruptie,mitocanie ,ipocrizie...si daca toate aceste se elimina sunt convins ca incepem sa ne redresam.....Altfel putem tot politiza...stim ca statul trebuie sa fie in slujba poporului...ce mai e necesar sa redefinim.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb