VICTOR PONTA: ''Unifarm SA a furnizat măşti către Ministerul Sănătăţii cu un adaos de 71%''

G.U.
Politică / 6 iulie 2020

''Unifarm SA a furnizat măşti către Ministerul Sănătăţii cu un adaos de 71%''

Liderul grupului parlamentar Pro Europa Victor Ponta a afirmat că prin OUG 29/2020 guvernul Orban a oferit un împrumut de 1,5 miliarde lei companiei Unifarm, iar aceasta a vândut către Ministerul Sănătăţii măşti de protecţie cu adaus comercial de 71%.

"Ordonanţa 29 adoptată de dvs spune aşa Ministerul Finanţelor poate acorda Unifarm un împrumut în valoare de 1,15 miliard lei. După care vă citesc ceva ce iarăşi are legătură cu dumneavoastră, din raportul Curţii de Conturi de această dată. Unifarm SA a procedat la furnizarea de măşti către Ministerul Sănătăţii cu un adaos de 71%. Astfel prin achiziţia la preţuri superioare, Ministerul Sănătăţii a cheltuit suplimentar peste 2 milioane de euro, reprezentând adaosul comercial", a spus Ponta.

El a mai afirmat că virusul "Lucovid Orban" a ucis mai mulţi oameni decât COVID-19, conform News.ro. El l-a acuzat pe actualul premier că nu a recunoscut niciodată legăturile pe care le-a avut cu diferiţi oameni care au avut probleme cu justiţia, inclusiv cele cu directorul Unifarm.

"Domnule Orban, până acum v-au criticat numai oameni care v-au votat. Haideţi să vă critice şi cineva care nu v-a votat, eu şi colegii mei de la Pro România nu v-am votat. Nu v-am votat nici proiectele ciudate, aberante cu care aţi venit. Bine am făcut că am spus că virusul Lucovid Orban va ucide mai mult în România decât COVID-19. Aţi reuşit să ucideţi toate firmele româneşti. Aţi lăsat toţi românii cu ratele la bancă. cu amenzi la stat, practic fără viitor. Dar se pare că cu asta vă ocupaţi de obicei. Când aţi spus că nu aveţi nicio legătură cu contractul Unifarm, parcă vă auzeam spunând că nu aveţi nicio legătură cu contractul lui Iordache în 2008, cu Transalpina. Când aţi zis că nu aveţi nicio legătură cu accidentul de maşină, cu feţita. Deci aţi rămas acelaşi. În 30 de ani nu v-aţi schimbat deloc, puteţi să spuneţi că nu aveţi nicio legătură cu ceea ce aveţi legătură directă, rugându-vă să nu apară înregistrările cu dumneavoaastră şi directorul de la Unifarm", a declarat Victor Ponta, în plenul de luni al Camerei Deputaţilor.

Premierul Ludovic Orban a declarat luni, în plenul Camerei Deputaţilor, unde au loc dezbateri pe tema scandalului achiziţiilor de la Unifarm, că PSD caiută să facă legături fără fundament între el ca premier şi activitatea unei societăţi, că nu se aştepta ca PSD să deschidă un astfel de subiect, acuzându-i pe social-democraţi că, din ianuarie 2017, a declanşat o adevărată luptă împotriva instituţiilor din justiţie.

"Activitatea mea de 30 de ani e o activitate în lumină publică şi una în care nu am luat niciodată niciun capăt de aţă care nu mi s-a cuvenit în funcţiile publice pe care le-am deţinut. Orice încercare de a arunca cu noroi în direcţia mea, prin ventilator, e sortită eşecului, pentru că stă dovadă activitatea mea de 30 de ani", a explicat Ludovic Orban de la tribuna Parlamentului.

La momentul transmiterii acestei ştiri, la Camera Deputaţilor au loc dezbateri politice, cu participarea prim-ministrului, la solicitarea grupului parlamentar al PSD, cu tema "Jaful Unifarm sub masca pandemiei! Schimbarea managerilor de spitale de către Guvernul PNL cu scopul de a se face achiziţii directe de măşti de la Unifarm la preţuri astronomice".

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. Nea ponta , ești disperat după putere

    Ai devenit , prea , prea , prea penibil.... 

    Bai Ponta vorbesti numai prostii. Nu esti decat un pisicut. Sper sa nu mai intri in parlament la alegerile din iarna.

    draguta, nici tu nu mai crezi ce spui

    lasa-ne ca e cald afara 

    La faza cu adausul comercial practicat de Unifarm, companie de stat, către Ministerul Sănătății, după ce a primit un purcoi de bani de la trezoreria statului, v-a avut Ponta. Asta nu aveți cum să o negați. Ori e măgărie, ori e spălare de bani cum a spus Ponta.

    1. Băi tu chiar ai un tupeu nemaipomenit, critici pe altii si acum câteva zile tata-socru a ajuns la Curtea de Conturi! Nu ai niciun fel de rușine?

    Nu v-ati plictisit de maimutoiu asta? De ceva vreme e pe toate tv seara de seara ca sa spuna nimicuri. Lumea a uitat cum si-a batut joc de el el comandante si habar n-avea pe ce lume e si acum vrea sa conduca tara. Bre inainte sa votati pe cineva cautati pe iutub sau goagal sa vedeti vedeti cine e ce-a facut lasati prezentul ca e alunecos de la zi la zi trecutu ramane. Plus ca e usor acum nu mai trebuie sa citesti carti de istorie ai videoteca direct. Omu asta te face la poker cu o pereche de doiari si minte fara sa i se miste un muschi pe obraz sau sa clipeasca.

    la tv arata f.rau si fizic si psihic.Sunt curios daca mai are gust si miros...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb