VICTOR PONTA: "O ameninţare pur mafiotă a lui Băsescu, ca în filmul Naşul"

V.B.
Politică / 15 aprilie 2014

Update 08:13 Ponta: "Un tată care îşi bagă în faţă copiii să-şi ascundă propriile fapte murdare este degenerat"

Un tată care îşi bagă în faţă copiii să-şi ascundă propriile fapte murdare este degenerat, a susţinut Victor Ponta, adăugând că nu şi-ar pune pune niciodată copiii să gireze lucrurile ilegale pe care le face domnia sa.

Premierul a explicat: "Uneori, Băsescu se mai victimizează, că nu ştiu ce spunem despre familie. Eu, de exemplu (căutaţi, vă rog, pe Google) nu am dat în viaţa mea vreo declaraţie despre Ioana Băsescu. Cred că un tată care îşi bagă în faţă copiii pentru a-şi ascunde propriile fapte murdare este un tată degenerat. Eu nu mi-aş pune niciodată copiii să gireze lucrurile ilegale pe care le fac eu".

---

Update 08:10 Ponta: "Băsescu s-a pierdut cu firea"

Victor Ponta a mai arătat că preşedintele Traian Băsescu "s-a pierdut cu firea" în cazul senatorului Gabriela Firea, pentru că ştie că, în cazul terenurilor din comuna Nana, sunt multe lucruri de încălcare a legii.

Premierul a adăugat că Parchetul va cerceta situaţia şi că, probabil după luna decembie, îl va audia pe Băsescu, până atunci neputând fi posibilă o astfel de audiere a şefului statului.

---

Declaraţiile recente ale lui Traian Băsescu la adresa senatorului PSD Gabriela Firea reprezintă cea mai urâtă manifestare a caracterului preşedintelui, "o ameninţare pur mafiotă, ca în filmul < Naşul >", totuşi fără ca aceasta să fie cea mai gravă criză, a declarat, ieri seară, premierul Victor Ponta, la un post de televiziune.

Domnia sa a explicat: "A fost o ameninţare pur mafiotă, ca în filmul Naşul. Cred că, din ce în cel mai mult, îşi pierde controlul, pentru că are doi duşmani, iar cel mai mare duşman este timpul, iar al doilea duşman a fost USL, a lucrat la planul destrămării, dar o mare parte din votanţi a rămas alături de alianţa pe care noi o formăm şi este un semn de nervozitate".

Prim-ministrul a adăugat că, din punct de vedere politic, este încă un moment în care "apele se despart definitiv", amintind că liderul PNL, Crin Antonescu, nu a intervenit în favoarea senatorului.

Tot ieri, în cursul zilei, Ponta a declarat, în Parlament, că, după declaraţiile lui Băsescu la adresa Gabrielei Firea, va fi depusă, astăzi, o plângere penală împotriva şefului statului, pe care o doreşte semnată de cât mai mulţi parlamentari, inclusiv din opoziţie.

Şeful Executivului a mai spus că este vorba despre "un atac mafiot" al lui Traian Băsescu la adresa unui senator: "Am discutat cu toţii din punct de vedere politic şi legal consecinţele atacului pe care nu mă feresc să-l numesc un atac mafiot efectuat aseară (duminică seară - n.r.) de către Traian Băsescu împotriva colegei noastre, domna senator Firea. Am decis ca toţi parlamentarii, nu doar din coaliţia de guvernare, dar dacă sunt şi liberali, de la PPDD, sau de la PDL, care vor dori, până mâine (marţi - n.r.) avem o plângere penală împotriva preşedintelui Traian Băsescu petru două infracţiuni: infracţiunea de ameninţare şi infracţiunea de şantaj".

Ponta a subliniat că "este prima dată din 1989 încoace, de când România încearcă să fie democratică, când familia unui senator este ameinţată direct, de către preşedinte. Este un element fără precedent, care nu mai are nicio acoperire în disputa politică".

"În momentul în care ameninţă familia unui senator (...), lucrurile sunt fără precedent", a mai spus premierul, precizând că va fi informată şi Comisia Europeană. "Traian Băsescu trebuie să răspundă în faţa legii. Doamna senator trebuie să vadă foarte clar că modelul mafiot cu care am fost conduşi de nouă ani şi jumătate nu intimidează", a subliniat Ponta.

Victor Ponta a precizat că le-a cerut europarlamentarilor PSD ca şi conducerea Parlamentului European (PE) să fie informată despre acest "atac mafiot" făcut de Traian Băsescu împotriva unui senator: "Azi, am cerut tuturor colegilor noştri din PE să informeze conducerea PE pentru acest atac mafiot prin care domnul Băsescu, pentru simplul motiv că doamna Firea, ca parlamentar, face parte din Comisia de anchetă care anchetează toate ilegalităţile, spălarea de bani, evaziunea fiscală comisă de către domnul Băsescu - a fost ameninţată, domnia sa şi familia".

Şeful Executivului a anunţat că plângerea penală va fi depusă astăzi, fiind semnată de un număr cât mai mare de parlamentari - senatori şi deputaţi.

"Evident că cel mai târziu în decembrie domnul Băsescu trebuie să răspundă în faţa legii, pentru că asemenea atitudini mafiote într-o ţară care este membră a UE, a NATO, care are o separaţie a puterilor în stat, un sistem de justiţie independent, sunt absolut inacceptabile", a adăugat Ponta.

Ieri, social-democrata Gabriela Firea a reacţionat la afirmaţiile preşedintelui Traian Băsescu la adresa domniei sale, afirmând că aşteaptă cu interes reacţiile instituţiilor şi ale ambasadelor statelor democratice faţă de acest "act flagrant de intimidare a unui senator".

Firea a precizat, într-o postare pe Facebook, că Băsescu i-a transmis, duminică seară, într-o emisiune televizată, "un mesaj fără niciun echivoc" legat de activitatea domniei sale în Comisia Nana.

"Aştept cu interes reacţiile instituţiilor statului şi ale ambasadelor statelor democratice faţă de acest act flagrant de intimidare a unui senator al României!", a scris Gabriela Firea.

Duminică seară, la un post TV, preşedintele Traian Băsescu a declarat că atât domnia sa, cât şi fiica domniei sale Ioana stau la dispoziţia Parchetului în legătură cu terenul din comuna Nana (judeţul Călăraşi) şi că senatorul PSD Gabriela Firea "mai bine ar sta în banca ei şi s-ar ocupa ce se întâmplă pe moşia soţului", Florentin Pandele, primar PSD al oraşului Voluntari, din Ilfov.

Referindu-se la senatorul PSD Gabriela Firea, şeful statului a declarat că este "o bună jurnalistă, dar este catastrofală ca jurist".

"Mai bine ar sta în banca ei şi s-ar ocupa ce se întâmplă pe moşia soţului ei, unde e primar. Că s-ar putea să nu îl mai găsească într-o zi acasă, dacă nu e atentă. Înţeleg că în parohia lui se întâmplă destule lucruri rele", a mai spus Băsescu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb