Alexander Lukashenko vrea să fie înaintat de Putin în gradul de colonel al "armatei Sovietice"

VIDEO Alexander Lukashenko vrea să fie înaintat de Putin în gradul de colonel al "armatei Sovietice"

M.G.
Internaţional #Adevărul - prima victimă / 7 martie 2022



Preşedintele Belarusului, Aleksander Lukaşenko, afirmă într-un interviu că omologul său rus Vladimir Putin i-a promis că îi va acorda gradul de colonel în armata rusă, dar încă nu a făcut-o. "Dacă a promis, să o facă!", insistă Lukaşenko în interviul pentru postul public de televiziune Rossia-1.

Interviul, care a fost realizat şi difuzat înainte de invazia rusă în Ucraina, îl înfăţişează pe Lukashenko spunând că Putin ar trebui lăsat "să reînvie Uniunea Sovietică" - Lukashenko îl întreabă de altfel pe jurnalistul rus Vladimir Soloviov, una din portavocile Kremlinului, "Ce ar fi rău în asta?".

"Am grad de locotenent-colonel. Nu-mi pot agăţa singur steaua de generalisim sau de general . Putin este colonel şi mi-a promis că mă va face şi pe mine colonel, dar nu a făcut-o încă", spune Lukashenko în interviul acordat lui Soloviov.

Întrebat, printre hohotele de râs ale lui Soloviov, cum ar putea Putin să-l facă pe Lukashenko colonel, preşedintele Belarusului precizează că se referă la armata rusă.

Soloviov încearcă răzând să-i explice acestuia că "preşedintele unui Belarus independent" nu prea are cum să fie colonel al armatei ruse, însă Lukashenko insistă şi gesticulează, spunând că promisiunea lui Putin - fost colonel KGB - a fost să-l facă colonel în "armata rusă" ori în "armata sovietică".

"Şi ce? E problema mea, nu a dumitale. (...) Dacă a promis, să o facă", spune Lukashenko, la care Soloviov îî spune că acesta a făcut armata pe vremea Uniunii Sovietice.

"În armata sovietică, belarusă şi rusească. Să-mi acorde gradul de colonel al armatei Sovietice", insistă Lukashenko".

Argumentul lui Soloviov că Putin va fi acuzat că "doreşte să reînvie Uniunea Sovietică" dacă îi acordă preşedintelui Belarus gradul mult-dorit de colonel nu îl descurajează pe Lukashenko, care spune că "ar fi foarte bine".

"Şi ce dacă? Lasă-l să vrea să o facă. Ce e rău în asta? Ce sugerezi? Să i se interzică să-şi dorească lucruri?", spune Lukashenko.

De asemenea, nici argumentul că astfel se va ajunge ca doi colonei să se afle în fruntea Rusiei şi Belarusului nu îl descurajează pe Lukashenko, care spune că "îi vom acorda apoi gradul de general lui Putin!".

În interviul pentru Vladimir Soloviov, Lukashenko nu explică în niciun moment contextul în care i-a fost făcută promisiunea de avansare militară de către liderul rus.

Aleksandr Lukaşenko, aflat la conducerea Belarus din 1994, are o relaţie tumultuoasă cu Moscova. Din toamna anului 2020 el pozează în ultimul bastion al Rusiei în faţa Occidentului, promiţând în ultimele luni să-l însoţească chiar în campania militară din Ucraina.

Belarusul este foarte dependent de creditele financiare ruse, precum şi de aprovizionarea cu petrol şi gaze din Rusia. Cu regularitate, există zvonuri despre un proiect al Kremlinului, întotdeauna dezminţit, de unire a Belarusului cu Rusia.

În prezent, Rusia a invadat Ucraina, iar ţinta Moscovei este înlocuirea administraţiei Zelensky cu una controlabilă - precum cea din Belarus - şi eliminarea posibilităţii ca Ucraina să intre în NATO.

Opinia Cititorului ( 11 )

  1. Nu-mi dau seama, oare Lukashenko are un sens al umorului care ma depaseste? Sau, pur si simplu este idiot?

    1. atunci cand are 2 clase precum trenul.

      :))) 

      Este un betiv tampit

    Aștia chiar credeți ca nu au simțul umorului? Chiar l-am pierdut și p-ăsta?

    E în gluma. La caterinca. Când a fost interviul ăsta cu bielorusul si în ce context? Poate ne spuneti dacă l-ați luat în serios. Trebuia Lukasenko sa ranjeasca ca boul ca sa va dați seama? 

    Nu de altceva, dar hai sa analizam informațiile reale ca situația e trista și așa. Și se mai face. 

    1. Scuze, am intrebat, nu am afirmat. Da, nu mi-am dat seama.

      Eu îl intrebam pe editorialistul MG cel care nu a înțeles gluma. Mie mi s-a părut un umor de calitate.

      Rușii sunt și ei sugubatzi. Și sunt convins ca emisiunea a avut loc înainte de revolta anti Lukasenko dîn Belarus.

      Asta nu înseamnă ca nu asistam la o tragedie.  

      Foarte, foarte urat comportamenti! Omul a intrebat, recunoscand ca este posibil sa nu isi dea seama. Ca sa-ti dai seama, trebuie sa il cunosti pe Lukasenko, daca este un om inteligent si cu umor, sau nu este. Tu il cunosti pe Lukasenko? Pun pariu ca nu. Dar tii partea rusilor si atunci il dispretuiesti pe cel care a intrebat, pentru ca s-a indoit in mod legitim de inteligenta lui Lukasenko. Cam asta este explicatia comentariului tau. Sa-ti fie rusine pentru atitudine! Cere-i scuze celui care a intrebat!

      Ce am scris este la fel de valabil si in cazul ca te adresai autorului articolului. Cere-i scuze si lui!

      Nu țin partea nimănui. Mă bag în seama.

      Și eu m-am prins mai greu. Întrebarea dansului a fost de bun simt.

    lukasenco nu a inteles bine despre avansarea la grad de colonel el trebuie sa mai faca cursuri in vest fiinca cu patru clase asta este nivelul de pregatire al trupelor rusesti si in cazul acesta nu poate fi numitmai mare in grad .Poate daca va alipi belarusu rusiei va gasi si o grupa de analfabeti in armata rusiei sa io incrdinteze lui lucasenco.

    e singurul care nu a pus botul la vrajeala cu covidul . cand noi stateam ca prostii in casa si faceam dus cu masca in Belarus stadioanele erau pline si nu a murit nimeni .

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb