VIDEOCONFERINŢA "POSIBILITĂTI DE COOPERARE ÎNTRE BURSELE DE VALORI DIN CENTRUL ŞI ESTUL EUROPEI" / IOANA BIRTA, DIRECTORUL FINANCIAR TERAPLAST: "Pandemia nu a afectat activitatea Grupului TeraPlast"

E.O.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 28 mai 2021

 Ioana Birta

Ioana Birta

Prioritatea Grupului TeraPlast rămâ­ne dezvoltarea sustenabilă, susţine Ioana Birta, Directorul Financiar al companiei, care subliniază că TeraPlast s-a dezvoltat odată cu Bursa de Valori.

Printre altele, domnia sa a menţionat că pandemia nu a afectat activitatea Grupului, precizând că TeraPlast este o companie cu o capitalizare de 300 de milioane de euro şi că randamentul acţiunilor s-a dublat anul trecut şi aproape s-a dublat şi în 2021: "Anul acesta intenţionăm să investim peste 32 de milioane de euro în extinderea capacităţilor de producţie la Diviza Instalaţii Apă Gaz Canalizare. Anul trecut, criza nu a avut un efect asupra companiei noastre, dimpotrivă a fost cel mai bun din istoria grupului, în trimestrul întâi al acestui an chiar depăşind perioada similară a anului trecut, din pucnt de vedere al rezultatelor financiare. Comenzile de la clienţi ne cresc capacitatea de producţie cu 50%. Ne dezvoltăm pe segmentul de bio-plastic, venind în întâmpinarea cerinţelor legislative de utilizare a pungilor din bioplastic în locul celor clastice. Ne propunem să fim şi aici liderul pieţei din România, în circa doi ani, urmând să construim o unitate nouă de producţie. De asemenea, vom creşte de aproximativ trei ori capacitatea de producţie la reciclare PVC şi vom ajunge la o capacitate de reciclare de 28.000 de tone, la finalul acestui an".

Ioana Birta a explicat că, anul trecut, Grupul a vândut TeraSteel întrucât acest business ajunsese la maturitate: "Am făcut un exit anul trecut care a însemnat circa 50% din cifra de afaceri a grupului. Considerăm că a fost cea mai bună opţiune pentru acţionarii noştri pentru a aduce plus valoare. Vom acorda un dividend special, în urma acestui exit, de 226 de milioane de lei şi o creştere de capital social de o acţiune gratuită la patru acţiuni deţinute, oferind, astfel, de departe cel mai bun randament din partea unei companii de stat, anul acesta.

Reprezentantul TeraPlast a conchis spunând că Grupul îşi doreşte să fie lider de piaţă pe toate segmentele pe care acţionează.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb