Ţara noastră nu stă bine la capitolul dezvoltare durabilă, fiind pe ultimele locuri la nivel european, potrivit domnului Laszlo Borbely, consilier de Stat la Cabinetul Prim-Ministrului, coordonator al Departamentului de Dezvoltare Durabilă din cadrul Secretariatului General al Guvernului, care aduce în atenţie faptul că educaţia este domeniul la care România stă cel mai prost.
Oficialul guvernamental afirmă: "Avem o strategie de dezvoltare durabilă a României din 2018, cu ţinte şi obiective pentru 2020 şi 2030. Împreună cu Institutul Naţional de Statistică am făcut o analiză pe baza a 98 de indicatori, un inventar al stadiului în care se află strategia de dezvoltare durabilă. Concluzia este că nu stăm foarte bine. Menţionez că, spre exemplu, analistul economic american Jeffrey Sachs şi echipa sa fac un grafic în fiecare an despre cum evoluează 167 de state din lume în privinţa dezvoltării durabile. România este pe un onorant loc 39, suntem în apropierea Statelor Unite ale Americii, dar asta nu înseamnă că stăm bine. Sunt unele zone gri, pentru care nu au date.
Dacă ne uităm la Uniunea Europeană, din păcate, dacă luăm cele 17 obiective de dezvoltare durabilă, suntem ultimii sau aproape pe ultimul loc, chiar dacă ne-am alăturat UE mai târziu".
Potrivit domnului Borbely, după evaluarea amintită, până la sfârşitul anului vom avea un plan de acţiune făcut de un consultant dintr-un proiect european, iar cei interesaţi vor putea să vadă evoluţia în materie de dezvoltare durabilă. "Este interesant să ştim unde se află România. În unele zone stăm bine, dar în altele nu. La educaţie, spre exemplu, care este unul dintre cele mai importante obiective de dezvoltare durabilă, stăm cel mai prost", subliniază Laszlo Borbely, precizând că, în baza planului amintit, toate părţile interesate vor avea posibilitatea, anul viitor, "să îi întrebe pe guvernanţi ce este de făcut".
Oficialul guvernamental mai spune că este necesară şi o soluţie pentru învăţământul dual, iar în ceea ce priveşte economia circulară, România trebuie să aibă o strategie.
1. 31 de ani cu aceeasi Hoti
(mesaj trimis de gogu în data de 02.07.2021, 11:01)
31 de ani cu aceeasi Hoti. Ce sa mai vrem, ne place sa fim furati.
2. om
(mesaj trimis de ion în data de 02.07.2021, 11:33)
Bre Lotzi,
schibati odata traducerea facuta de un cretin acum 30 de ani. Dezvoltarea nu e durabila. Durabila e o pereche de pantofi. Dezvoltarea este SUSTENABILA, care este total altceva. Culmea traducerii esta ca de multe ori, la traducerea in engleza se utilizeaza tembelismul Durrable.
Drga Lotzi, poate ne lasi si pe noi in pace. M-am saturat de aceleasi figuri de 31 de ani. Si m-am saturat si de dat din gura fara sa se faca nimic. Durabili vad ca sunteti voi, aceeasi hoti de ieri, azi si maine
3. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 04.07.2021, 09:53)
dezvoltarea durabila sau sustenabila trebuie adapta la specificul politicienilor romani: HOTIE DURABILA SI NESUSTENABILA sau altfel zis FALIMENTAREA DURABILA (de ac data) a economiei romanesti!