ZIARUL BURSA

02 iulie 2021
Ediţia din 20.01.2025
Laszlo Borbely

VIDEOCONFERINŢA "ROMÂNIA - STRATEGIA DEZVOLTĂRII" / LASZLO BORBELY, CONSILIER DE STAT LA CABINETUL PRIM-MINISTRULUI: "Ţara noastră - pe ultimele locuri la nivel european, la capitolul dezvoltare durabilă"

V.R.Strategia dezvoltarii României / 2 iulie 2021

Ţara noastră nu stă bine la capitolul dezvoltare durabilă, fiind pe ultimele locuri la nivel european, potrivit domnului Laszlo Borbely, consilier de Stat la Cabinetul Prim-Ministrului, coordonator al Departamentului de Dezvoltare Durabilă din cadrul Secretariatului General al Guvernului, care aduce în atenţie faptul că educaţia este domeniul la care România stă cel mai prost.

Marius Vasiliu

VIDEOCONFERINŢA "ROMÂNIA - STRATEGIA DEZVOLTĂRII" / MARIUS VASILIU, SECRETAR DE STAT, MINISTERUL INVESTIŢIILOR ŞI PROIECTELOR EUROPENE: "Avem şansa să ne aliniem la dezideratul din momentul aderării la UE"

A.I.Strategia dezvoltarii României / 2 iulie 2021

Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) reprezintă şansa ţării noastre de a se alinia la dezideratul din momentul aderării la Uniunea Europeană, adică integrarea în adevăratul sens în UE, este de părere Marius Vasiliu, secretar de stat în cadrul Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene.

Radu Hanga

VIDEOCONFERINŢA "ROMÂNIA - STRATEGIA DEZVOLTĂRII" / RADU HANGA, PREŞEDINTELE BURSEI DE VALORI BUCUREŞTI: "Vedem proiecte care vin către BVB şi caută finanţare"

A.I.Piaţa de Capital / 2 iulie 2021

"Bursa nu este doar un canal de finanţare, ci şi o platformă care îi oferă unei companii vizibilitate" 

Douăsprezece listări de acţiuni au fost realizate până acum în acest an la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), iar până la sfârşitul anului se aşteaptă o dublare a acestei cifre, a apreciat Radu Hanga, preşedintele operatorului pieţei noastre de capital.

Gheorghe Piperea: "O persoană fizică aflată în supraîndatorare sau care urmează să intre într-o astfel de situaţie sau de faliment poate determina consecinţe sociale asupra stakeholderilor (adică toţi cei care sunt alături de noi sau depind de noi). Societatea ar trebui să sprijine, sub forma unei plase ultime de siguranţă, salvarea de la ruină a persoanei supraîndatorate pentru că nu contează doar ea, ci toţi stakeholderii".

SALVAREA FIRMELOR, O PROBLEMĂ GREA PENTRU GUVERN Restructurarea companiilor - între proiectul Ministerului Justiţiei şi realitatea practicienilor în insolvenţă

George MarinescuCompanii / 2 iulie 2021

Proiectul de lege iniţiat de Ministerul Justiţiei pentru transpunerea în legislaţia internă a Directiva UE 2019/1023 privind restructurarea preventivă, ştergerea de datorii şi decăderile, nu corespunde problemelor cu care se confruntă practicienii din domeniul insolvenţei şi de aceea trebuie îmbunătăţit, au afirmat, ieri, participanţii la conferinţa "Valul IV va fi un val de insolvenţe", ce se desfăşoară timp de două zile în Braşov şi care este organizată de Institutul Român de Drept Comercial, în parteneriat cu Piperea & Asociaţii, RomInsolv şi Universitatea Transilvania.

Raul Pop

VIDEOCONFERINŢA "ROMÂNIA - STRATEGIA DEZVOLTĂRII" / RAUL POP, SECRETAR DE STAT ÎN MINISTERUL MEDIULUI: "Avem o mare problemă legată de proiectele care se întind pe două ministere"

E.O.Strategia dezvoltarii României / 2 iulie 2021

Avem nevoie de consecvenţă şi transparenţă la nivelul autorităţilor şi trebuie să reînvăţăm să stăm la masă şi să stabilim o direcţie comună pe care să o urmeze toată lumea, este de părere Raul Pop, Secretar de stat în Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, care subliniază că avem o problemă majoră legată de proiectele interdisciplinare, care se întind pe mai multe ministere.

Narcis Mircescu

VIDEOCONFERINŢA "ROMÂNIA - STRATEGIA DEZVOLTĂRII" / NARCIS MIRCESCU, MEMBRU ÎN COMISIA PENTRU BUGET DIN SENAT: "Infrastructura nu a ţinut pasul cu nevoile societăţii şi economiei"

Emilia OlescuStrategia dezvoltarii României / 2 iulie 2021

Avem nevoie de cel puţin 3000 de km de autostrada şi drumuri expres pentru a avea o bună mobilitate în interiorul ţării, spune Narcis Mircescu, membru în Comisia pentru buget, finanţe, activitate bancară şi piaţă de capital din cadrul Senatului, citând o analiză de profil. Acesta evidenţiază că infrastructura nu a ţinut pasul cu nevoile societăţii şi economiei, în contextul în care parcul de maşini a crescut într-un mod accelerat, comparativ cu evoluţia lentă a construirii de drumuri expres şi autostrăzi.

Corneliu Bodea

VIDEOCONFERINŢA "ROMÂNIA - STRATEGIA DEZVOLTĂRII" / CORNELIU BODEA, CEO ADREM, PREŞEDINTELE CRE: "Ţara noastră nu este pregătită să pună pe masa CE proiecte mature"

A.V.Strategia dezvoltarii României / 2 iulie 2021

"Proiectele sunt problema noastră, nu banii" "Avem o infrastructură energetică extrem de fragilă şi de îmbătrânită" 

Auzim foarte multe discuţii despre bani, cu precădere în ultimii ani se vorbeşte despre sume imense, foarte importante, care pot fi atrase pentru investiţii în România, însă nu aceasta este problema pentru ţara noastră, ci lipsa proiectelor, spune Corneliu Bodea, CEO Adrem şi preşedintele Centrului Român al Energiei (CRE).

Adrian Vascu

VIDEOCONFERINŢA "ROMÂNIA - STRATEGIA DEZVOLTĂRII" / ADRIAN VASCU, SENIOR PARTNER VERIDIO: "În această perioadă post-pandemie încercăm să ne reinventăm ca ţară"

M.G.Strategia dezvoltarii României / 2 iulie 2021

Resursa umană trebuie să reprezinte elementul central al strategiei de dezvoltare a României, a afirmat Adrian Vascu, senior partner Veridio. Potrivit acestuia, strategia dezvoltării României este extrem de importantă pentru că în această perioadă post-pandemie trebuie să încercăm să ne reinventăm ca ţară.

Septimiu Stoica

VIDEOCONFERINŢA "ROMÂNIA - STRATEGIA DEZVOLTĂRII" / SEPTIMIU STOICA, PREŞEDINTELE AGA BRM: "Piaţa românească bursieră de mărfuri există şi se dezvoltă în continuare"

M.G.Strategia dezvoltarii României / 2 iulie 2021

Piaţa românească bursieră de mărfuri există şi se dezvoltă în continuare, a afirmat Septimiu Stoica, preşedintele AGA Bursa Română de Mărfuri (BRM). Acesta a precizat că pieţele bursiere trebuie construite într-un mixaj de strategii, de sus în jos din punctul de vedere al produselor, dar în acelaşi timp de jos în sus din punctul de vedere al lansării lor pe piaţă. Stoica este de părere că bursele trebuiesc privite ca active ale societăţii, ale ţării în care funcţionează.

Tivadar Runtag

VIDEOCONFERINŢA "ROMÂNIA - STRATEGIA DEZVOLTĂRII" / TIVADAR RUNTAG, DIRECTORUL GENERAL AL CHIMCOMPLEX: "Suntem în discuţii cu potenţiali investitori pentru atragerea de capital"

M.G.Piaţa de Capital / 2 iulie 2021

Chimcomplex Borzeşti (CHOB), cel mai mare combinat chimic producător de polioli din Europa de Est, doreşte să facă trecerea din piaţa AeRO în Piaţa Principală Reglementată a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) pentru a finanţa o serie largă de investiţii prin care doreşte să devină primul combinat chimic verde din România, a afirmat Tivadar Runtag, CEO-ul Chimcomplex. Acesta a precizat că societatea are în vedere mai multe posibilităţi de finanţare şi că în prezent este în discuţii cu mai multe bănci şi potenţiali investitori.

Ştefan Pălărie

VIDEOCONFERINŢA "ROMÂNIA - STRATEGIA DEZVOLTĂRII" / ŞTEFAN PĂLĂRIE, MEMBRU ÎN COMISIA PENTRU ÎNVĂŢĂMÂNT DIN SENAT: "Avem o ruptură între crearea strategiilor şi implementarea lor"

V.R.Strategia dezvoltarii României / 2 iulie 2021

"Numărul elevilor din învăţământul dual este mult prea mic faţă de nevoile economiei" 

Numărul elevilor din învăţământul profesional din ţara noastră a crescut la peste 80.000, dar este mult prea mic faţă de nevoile pieţei muncii şi ale economiei, consideră Ştefan Pălărie, membru al Comisei pentru învăţământ, tineret şi sport din cadrul Senatului.

Ioana Birta

VIDEOCONFERINŢA "ROMÂNIA - STRATEGIA DEZVOLTĂRII" / IOANA BIRTA, DIRECTORUL FINANCIAR AL TERAPLAST: "Este important să investim în infrastructură pentru a reduce decalajul faţă de ţările vecine"

A.I.Strategia dezvoltarii României / 2 iulie 2021

"Am fost foarte dinamici, ne-am adaptat foarte repede la criza sanitară şi am reuşit să livrăm rezultate peste aşteptări" 

Ţara noastră trebuie să investească accelerat în infrastructură pentru a reduce decalajul faţă de ţările vecine, a spus Ioana Birta, directorul financiar al TeraPlast.

Dragoş Anastasiu

VIDEOCONFERINŢA "ROMÂNIA - STRATEGIA DEZVOLTĂRII" / DRAGOŞ ANASTASIU, COORDONATORUL CDR: "Realitatea din România este mai bună decât imaginea ţării"

A.V.Strategia dezvoltarii României / 2 iulie 2021

"Ar trebui să avem un Minister al Imaginii" "Cuvântul «sperăm» trebuie să dispară din politica noastră" "Reforma de care are cea mai mare nevoie România - cea a mentalităţii" 

Realitatea din România este mai bună decât imaginea pe care o are ţara noastră, iar din acest motiv este obligatoriu să aducem imaginea la nivelul realităţii, susţine Dragoş Anastasiu, coordonatorul Coaliţiei pentru Dezvoltarea României, care subliniază: "Ne-a rămas imaginea în urmă. Noi, aşa imperfecţi cum suntem, suntem mai buni decât imaginea noastră în străinătate. Acest lucru se vede în turism. Spunem că turismul este groaznic, dar nu este aşa. Asta e doar o imagine".

Dumitru Costin

VIDEOCONFERINŢA "ROMÂNIA - STRATEGIA DEZVOLTĂRII" / DUMITRU COSTIN, PREŞEDINTELE BLOCULUI NAŢIONAL SINDICAL: "PNRR este o şmecherie care serveşte unor interese politice"

A.I.Strategia dezvoltarii României / 2 iulie 2021

"România nu are absolut nicio şansă să rezolve criza forţei de muncă" 

Planul Naţional de Rezilienţă şi Redresare (PNRR) nu este un document realizat printr-o amplă consultare la nivel naţional, ci este o şmecherie ce serveşte unor interese politice, este de părere Dumitru Costin, Preşedintele Blocului Naţional Sindical.

AUGUSTIN FUEREA, FACULTATEA DE DREPT, UNIVERSITATEA BUCUREŞTI: "După pandemie, 47% dintre europeni nu ar demara o afacere de teama eşecului"

G.M.Companii / 2 iulie 2021

În transpunerea directivei 1023/2019, sunt două categorii mari de concepţii: unele elitiste, pe mai multe state, şi cele sociale, chiar populare, care sunt puse în valoare de un context oferit de declanşarea procedurii adoptării şi transpunerii acestui act normativ, a spus prof. univ. dr. Augustin Fuerea, Facultatea de Drept, Universitatea din Bucureşti.

EURO 2020: Sferturi cu dueluri tari şi restricţii de călătorie

EURO 2020: Sferturi cu dueluri tari şi restricţii de călătorie

Octavian DanSport / 2 iulie 2021

EURO 2020 a ajuns în faza sfertuilor, dar iubitorii fotbalului se declară deja mulţumiţi de ceea ce au văzut până acum. Campionatul European de fotbal şi-a atins "ţintele" în ceea ce priveşte meciurile spectaculoase şi surprizele. Partidele Spania - Croaţia şi Franţa - Elveţia sunt considerate printre cele mai spectaculoase din istoria competiţiei, iar faptul că de la prima etapă eliminatorie au ieşit din joc Franţa (campioană mondială), Croaţia (vicecampioană mondială), Portugalia (campioană europeană) şi Olanda (una dintre favorite) arată nivelul la care s-a jucat până acum.

RADU BUFAN, FACULTATEA DE DREPT A UNIVERSITĂŢII DE VEST TIMIŞOARA: "Posibilitatea negocierii accesoriilor creanţelor bugetare trebuie reglementată strict prin lege"

G.M.Companii / 2 iulie 2021

Procedurile de insolvenţă aflate în derulare pe legea 85/2014 nu permit în acest moment ca funcţionarii ANAF să poată aproba o reducere a creanţei fiscale, reducere care în schimb este posibilă la restructurarea prevăzută pe OG 6/2019, arată prof.univ. Radu Bufan, din cadrul Facultăţii de Drept a Universităţii de Vest Timişoara.

"Pandemia a influenţat termenele de realizare a obiectivelor de investiţii"

ION MÎNZÎNĂ, PREŞEDINTELE CONSILIULUI JUDEŢEAN ARGEŞ: "Pandemia a influenţat termenele de realizare a obiectivelor de investiţii"

A consemnat Emilia OlescuCompanii / 2 iulie 2021

Reporter: Ce dificultăţi întâmpinaţi în implementarea obiectivelor de investiţii de când a fost declarată pandemia?

Ion Mînzînă: Pandemia cauzată de noul coronavirus a reprezentat un şoc enorm pentru economii, atât în Uniunea Europeană, cât şi la nivel mondial, cu consecinţe foarte grave din punct de vedere socioe-conomic.

În ceea ce priveşte Consiliul Judeţean Argeş, la nivelul Direcţiei Strategii Sinteze Proiecte cu Finanţare Internaţională criza determinată de această pandemie s-a simţit prin prisma derulării proiectelor aflate în implementare. Fiind afectaţi operatorii economici cu care avem încheiate diferite contracte, acest lucru s-a răsfrânt şi asupra derulării în bune condiţii a implementării proiectelor cu finanţare internaţională. Astfel, suplimentarea termenelor de prestare/realizare a acestor investiţii pot determina modificări ale calendarului de implementare a activităţii. Declararea pandemiei a influenţat termenele de realizare/implementare a obiectivelor de investiţii.

Vânzarea RomTelecom este contra interesului naţional

SCRISOARE DESCHISĂ CĂTE PREMIERUL FLORIN CÎŢU Vânzarea RomTelecom este contra interesului naţional

Dr. Nicolae OacăCompanii / 2 iulie 2021

În 16 iunie 2021, Comisia Europeană a publicat Notificare prealabilă a unei concentrări - cazul M.10153 - Orange/Telekom Ro­mania Communications (https:// eur-lex.europa.eu/legal-content/EN/ TXT/?uri=uriserv%3AOJ.C_.2021. 231.01.0005.01.ENG&toc=OJ%3A C%3A2021%3A231%3ATOC), prin care anunţă că a primit o notificare în legătură cu achiziţia fostului RomTelecom de către Orange şi solicită observaţii la tranzacţia notificată.

Domnule prim ministru,

Doctorul Oltjon Cobani ne-a spus că pandemia a pus stop acestui tip de intervenţii, mai ales în perioada de urgenţă, însă, odată cu relaxarea măsurilor şi cu începerea campaniei de vaccinare, numărul pacienţilor s-a reluat.

DOCTOR OLTJON COBANI: "Chirurgia estetică nu trebuie privită drept serviciu de lux"

Adelina ToaderCompanii / 2 iulie 2021

"Principalele beneficii ale chirurgiei estetice sunt de natură psihică" 

Cererea pentru intervenţii estetice a luat amploare în ultimul timp, iar numărul pacienţilor care apelează la astfel de servicii creşte de la an la an.

Doctorul Oltjon Cobani, medic primar în chirurgie plastică, estetică şi microchirurgie reconstructivă, ne-a declarat: "În mod cert această industrie a medicinei estetice a crescut în ultimul timp pentru că şi oamenii sunt acum mult mai deschişi. Dacă înainte era un subiect tabu şi nu apelau la intervenţii estetice uşor, acum mult mai multe persoane caută intervenţiile estetice pentru a corecta unele probleme. Pot spune că în ultimii doi ani, numărul cererilor a crescut cu 10-20% în fiecare an, cel puţin în ceea ce ne priveşte . Nu vorbim doar de chirurgie estetică, dar şi de practicile de injectare. Dacă ne uităm în jur, vedem foarte multe cabinete noi specializate pe injectare şi acestea au apărut desigur în urma cererii din piaţă".

Doctorul Oltjon Cobani ne-a mai spus că pandemia a pus stop acestui tip de intervenţii, mai ales în perioada de urgenţă, însă, odată cu relaxarea măsurilor şi cu începerea campaniei de vaccinare, numărul pacienţilor s-a reluat.

Statul de drept sunt eu!

Cornel CodiţăEditorial / 2 iulie 2021

Cornel Codiţă

Suprapus moţiunii de cenzură s-a consumat un eveniment cu mult mai importat şi relevant pentru starea de lucruri din politica şi guvernarea României. Zgomotul şi zarva în jurul votului din Parlament au acoperit, însă, tema spinoasă pusă pe agenda zilei de Decizia Curţii Constituţionale pe procedura parlamentară de încheiere forţată a mandatului Renatei Weber în funcţia de Avocat al Poporului. Curtea a decis că procedura parlamentară folosită pentru a determina înlocuirea este neconstituţională, iar, în consecinţă, nu poate produce efectele urmărite de cei care s-au folosit de ea. Renate Weber este în continuare, de drept, deţinătoarea mandatului de Avocat al Poporului. Punct şi de la capăt! Doar că, nu toată lumea pare dispusă să citească la fel secvenţa deciziilor şi a consecinţelor ce decurg din acestea.

Investiţie consistentă în reconversia profesională

O.D.Companii / 2 iulie 2021

Reconversia profesională este o soluţie pentru mulţi oamenii care îşi găsesc mai greu un loc de muncă. Piaţa muncii s-a modificat în ultimul an, iar cererea în domeniul IT este tot mai mare. Primul proiect european al unei platforme de recrutare online pentru reconversie în IT, destinat în special persoanelor cu nivel scăzut de calificare, a cărui valoare ajunge la un milion de euro, este lansat de eJobs România.

JOCURILE OLIMPICE Ministerul s-a supărat pe jucătoarele de tenis

O.D.Sport / 2 iulie 2021

Atmosfera în sportul autohton nu este deloc una relaxată înainte de startul Jocurilor Olimpice de la Tokyo. Cluburile de fotbal nu au permis multora dintre jucători săp facă deplasarea în Japonia, la tenis delegaţia s-a trezit, brusc, complet descoperită. Spiritul olimpic nu funcţionează la parametric înalţi.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA

PIAŢA VALUTARĂ  Euro s-a depreciat la 4,9261 lei

Sabin S. BrandiburuBănci-Asigurări / 2 iulie 2021

Euro a scăzut, ieri, cu 0,06 bani faţă de leu, Banca Naţională a României (BNR) afişând un curs de referinţă de 4,9261 lei/euro.

Pe pieţele externe, ieri, în jurul orelor 17:00, un euro era tranzacţionat la 1,1869 dolari, în apreciere cu 0,11%...

MACRO NEWSLETTER 2 iulie 2021

MACRO NEWSLETTER 2 iulie 2021

Macroeconomie / 2 iulie 2021

Preţurile producătorilor industriali din Italia şi-au accelerat creşterea anuală şi în luna mai 2021, până la 8%, de la 6,8% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 1%, după o creştere de 1,3% în luna anterioară. Preţurile din...

Avans de 0,54% pentru BET

Avans de 0,54% pentru BET

Mihai GongoroiPiaţa de Capital / 2 iulie 2021

Raliu de peste 21% pentru BET, în primele şase luni ale lui 2021  

Indicele BET al Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a urcat cu jumătate de procent în şedinţa de ieri, respectiv 0,54%, situându-se în apropierea maximelor istorice atinse în...

Comanda carte
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9765
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8238
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2821
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8800
Gram de aur (XAU)Gram de aur420.2344

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo