Vienna Insurance Group a înregistrat anul trecut un avans de peste 24% al primelor brute subscrise în România

A.I.
Bănci-Asigurări / 23 martie 2017

Logo Vienna Insurance Group (Sursa foto: Wikipedia)

Logo Vienna Insurance Group (Sursa foto: Wikipedia)

Grupul austriac de asigurări Vienna Insurance Group (VIG) a înregistrat un avans de 24,4% al primelor brute subscrise anul trecut în România, faţă de anul anterior, până la 533,4 milioane euro, acesta fiind cea mai mare creştere din cadrul grupului, după cea din ţările baltice, potrivit rezultatelor financiare publicate joi.

În ţările baltice, creşterea a fost de 136,4%, până la 140,2 milioane euro. VIG deţine în România companiile de asigurări Asirom, Omniasig şi BCR Asigurări de Viaţă.

"Creşterea din România a fost excepţională, atingând cel mai ridicat nivel de 24,4%, în parte ca urmare a ajustărilor pieţei", se arată în comunicat.

Profitul înainte de taxe a fost de 3,5 milioane euro, după pierderi de 46,4 milioane euro în 2015, relatează News.ro. Rata netă combintă a scăzut cu 2,3 puncte procentuale, până la 100,1%.

În luna februarie a acestui an, Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a aprobat preluarea companiei AXA Asigurări de Viaţă, filială locală a gigantului AXA, de către VIG, prin intermediul subsidiarei BCR Asigurări de Viaţă. Tranzacţia a fost anunţată în luna august a anului trecut.

La nivelul întregului grup, volumul primelor brute subscrise a crescut cu 0,3% anul trecut, până la 9,051 miliarde euro.

"Primele au crescut semnificativ pe toate segmentele de business, cu excepţia poliţelor de asigurare de viaţă pe termen scurt cu plata la scadenţă (-19,2%)", se arată în raport.

Profitul înainte de taxe al VIG, la nivelul întregului grup, a crescut cu 195,3%, până la 406,7 milioane euro. VIG a anunţat anul trecut că intenţionează să atingă o cotă de piaţă pe termen mediu de cel puţin 10% pe pieţele din Serbia, Croaţia, Ungaria şi Polonia.

"Ţinta a fost atinsă deja în Serbia. Prin achiziţia filialelor AXA din Serbia cota noastră de piaţă urcă la 12%. În Croaţia şi Ungaria, creşterea organică a afacerilor ne-a îmbunătăţit semnificativ cotele de piaţă, la 8,5% şi respectiv 7,3% la finalul celui de-al treilea trimestru din 2016. De asemenea, ne-am crescut uşor cota de piaţă în Polonia", a declarat directorul general al VIG, Elisabeth Stadler, în cadrul comunicatului.

VIG are în plan extinderea operaţiunilor de asigurări de sănătate în România, Polonia, Bulgaria, Ungaria şi Turcia. VIG intenţionează să-şi majoreze în mod constant volumul primelor subscrise, până la 9,5 miliarde euro până în 2019.

"În pofida contextului marcat de un nivel scăzut al dobânzilor şi a impactului negativ prelungit estimat să afecteze rezultatele financiare, VIG îşi propune să îşi majoreze profitul înainte de impozitare la 450-470 milioane euro până în 2019", se arată în raport.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb