Vienna Insurance Group a înregistrat prime brute subscrise de 13,8 miliarde euro în 2023

R.S.
Bănci-Asigurări / 12 martie

Vienna Insurance Group a înregistrat prime brute subscrise de 13,8 miliarde euro în 2023

Cu o creştere de două cifre a primelor şi un avans puternic al profitului, Vienna Insurance Group (VIG) a consemnat un an financiar 2023 de succes. Situându-se la 13,8 miliarde de euro, volumul primelor a crescut cu 10% faţă de nivelul din anul anterior, în timp ce profitul înainte de impozitare s-a majorat până la 772,7 milioane de euro (+32%), conform unui comunicat remis redacţiei.

Potrivit comunicatului, Hartwig Löger, CEO şi Preşedinte al Consiliului Director al Vienna Insurance Group a declarat: "Deşi anul trecut plăţile în valoare de 9,8 miliarde de euro acordate clienţilor sub forma beneficiilor din asigurări au fost semnificativ mai mari decât în ceilalţi ani, am reuşit să înregistrăm o creştere considerabilă a profitului. Datorită acestei performanţe şi a capitalizării puternice, Consiliul Director al VIG propune majorarea dividendului la 1,40 euro pe acţiune."

Marja de servicii contractuale pe segmentul asigurărilor de viaţă şi sănătate a urcat la sfârşitul lui decembrie 2023 la 5,8 miliarde de euro. Profitabilitatea business-ului nou de pe segmentul asigurărilor de viaţă şi de sănătate a evoluat foarte bine, având o contribuţie de 326 milioane de euro. Marja aferentă business-ului nou a crescut cu 3,1 puncte procentuale, la 8,9%, informează comunicatul.

Datorită evoluţiei foarte bune a business-ului şi a capitalizării puternice, pentru anul financiar 2023 conducerea Vienna Insurance Group va propune creşterea dividendului de la 1,30 euro pe acţiune în anul anterior, la 1,40 euro. Randamentul dividendului este de 5,3%. În 2023, câştigul pe acţiune a fost de 4,31 euro, ceea ce este echivalentul unei creşteri cu 18,6% faţă de anul anterior. Noua politică de dividende consideră dividendul din anul anterior drept dividend minim şi stabileşte o creştere continuă a acestuia în funcţie de situaţia rezultatului din exploatare, se precizează în comunicat.

Pentru a continuă dinamica pozitivă a Grupului, VIG promovează transformarea digitală ca parte a programului său strategic VIG 25. În acest context, un element cheie este extinderea ecosistemelor legate de sănătate, locuinţe şi mobilitate. De exemplu, clienţii pot avea acces la servicii minimale digitale de sănătate prin participaţiile VIG în startup-uri din domeniul sănătăţii, precum "Diagnose.me" şi "TeleDoc". Pe segmentul asigurărilor auto a fost dezvoltată o aplicaţie telematică ce este deja utilizată în mai multe ţări, se arată în comunicat.

Pe lângă digitalizare, sustenabilitatea este, de asemenea, profund înrădăcinată în strategia grupului. În 2023 - împreună cu toţi directorii generali ai companiilor din Grup - a fost lansat un nou program pentru a consolida sustenabilitatea ca parte integrantă a modelului de afaceri. Au fost definite trei domenii de acţiune ce pun accentul pe protejarea mediului - managementul activelor, subscrieri şi operaţiuni - şi trei domenii de acţiune axate pe segmentul social - angajaţi, clienţi şi societate. VIG consideră investiţiile şi subscrierile drept pârghii deosebit de importante ce pot contribui semnificativ la reducerea riscurilor climatice. Scopul este acela de a reduce la zero, până în 2050, emisiile de gaze cu efect de seră din portofoliul de investiţii şi din portofoliul de subscrieri de pe segmetul corporate şi retail, menţionează comunicatul.

În a doua jumătate a anului 2023, a fost înfiinţată o nouă divizie a Grupului, denumită CO³, cu scopul de a consolida colaborarea între companiile VIG. CO³ înseamnă "Colaborare", "Cooperare" şi "Comunicare". Domeniile de interes din zona "Colaborării" au ca scop încurajarea transferului de know-how şi schimbul de inovaţii între toate companiile şi pieţele, creând valoare adăugată prin creşterea transparenţei. "Cooperarea" se concentrează pe optimizarea modului în care companiile ce îşi au sediul în aceeaşi ţară lucrează împreună şi îşi propune să folosească efectele de sinergie între companiile respective. "Comunicarea" se referă la generarea de vizibilitate pentru activităţile CO³ folosind diverse abordări şi formate noi. Acest element include şi activităţile ce ţin de regulă de comunicarea corporativă, potrivit comunicatului.

Hartwig Löger, despre perspectiva pozitivă: "Previziunile de creştere pentru pieţele VIG din regiunea ECE sunt semnificativ mai mari decât cele pentru zona euro şi UE-27. Diversificarea noastră, apropierea faţă de clienţi, precum şi capitalizarea puternică constituie un cadru excelent pentru continuarea succesului. Prin urmare, conducerea VIG şi-a fixat pentru anul financiar 2024 ţintă ambiţioasă de a obţine un profit înainte de impozitare între 825 milioane de euro şi 875 milioane de euro.", conform comunicatului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb