Viitorul Europei: dialogul cu cetăţenii pentru construirea unei Europe mai reziliente

A.B.
Internaţional / 10 martie 2021

Viitorul Europei: dialogul cu cetăţenii pentru construirea unei Europe mai reziliente

Astăzi, preşedintele Sassoli (PE), prim-ministrul Costa (Consiliu) şi preşedinta von der Leyen (Comisie) au semnat Declaraţia comună referitoare la Conferinţa privind viitorul Europei, transmite un comunicat de presă trimis redacţiei.

Aceasta pregăteşte terenul pentru lansarea unei serii de dezbateri şi discuţii care le vor permite cetăţenilor din toate colţurile Europei să îşi împărtăşească ideile pentru a contribui la conturarea viitorului Europei.

Preşedintele Sassoli a declarat: "Astăzi marcăm un nou început pentru Uniunea Europeană şi pentru toţi cetăţenii europeni. Conferinţa privind viitorul Europei va fi o ocazie unică pentru toţi cetăţenii europeni şi pentru societatea noastră civilă de a contura viitorul Europei, un proiect comun pentru o democraţie europeană funcţională. Vă invităm pe toţi să vă implicaţi şi să vă exprimaţi părerea pentru a construi ce va fi Europa de mâine: Europa TA."

Prim-ministrul Costa a declarat: "Convocarea Conferinţei privind viitorul Europei este un mesaj de încredere şi speranţă pentru viitor, pe care îl transmitem europenilor. Avem încredere că vom depăşi pandemia şi criza; avem speranţa că împreună vom construi o Europă viitoare echitabilă, ecologică şi digitală."

Preşedinta von der Leyen a declarat: "Astăzi îi invităm pe toţi europenii să se exprime. Să spună în ce Europă doresc să trăiască, să o modeleze şi să îşi unească forţele pentru a ne ajuta să o construim. Aşteptările cetăţenilor sunt clare: îşi doresc să aibă un cuvânt de spus cu privire la viitorul Europei şi la temele care le afectează viaţa. Şi promisiunea noastră de astăzi este la fel de clară: îi vom asculta. Iar apoi vom acţiona."

Conferinţa îşi propune să le acorde cetăţenilor un rol mai important în conturarea politicilor şi a obiectivelor ambiţioase ale UE, îmbunătăţind astfel rezilienţa Uniunii la crize, indiferent de natura economică sau sanitară a acestora. Conferinţa va crea un nou forum public pentru o dezbatere deschisă, incluzivă, transparentă şi structurată cu cetăţenii europeni pe temele care contează pentru ei şi care le afectează viaţa de zi cu zi.

Declaraţia comună cuprinde o listă neexhaustivă de teme posibile pentru conferinţă. Sunt menţionate aspecte precum sănătatea, schimbările climatice, echitatea socială, transformarea digitală, rolul UE în lume şi modalităţile de consolidare a proceselor democratice care guvernează UE. Aceste teme corespund priorităţilor generale ale UE şi aspectelor semnalate de cetăţeni în sondajele de opinie. În cele din urmă, cetăţenii participanţi vor decide ce subiecte vor fi discutate în cadrul conferinţei.

Etapele următoare

Conferinţa se desfăşoară sub autoritatea celor trei instituţii care conduc acest demers, reprezentate de preşedinţii lor, care îşi asumă preşedinţia comună a conferinţei. În curând, va fi constituit un Comitet executiv, în cadrul căruia cele trei instituţii vor fi reprezentate în mod egal, iar parlamentele naţionale vor avea statut de observator. Comitetul executiv va supraveghea lucrările conferinţei şi va pregăti reuniunile plenare ale acesteia, inclusiv contribuţiile cetăţenilor şi acţiunile ulterioare.

Context

Declaraţia comună stabileşte domeniul de aplicare, structura, obiectivele şi principiile conferinţei. Se pregăteşte astfel terenul pentru evenimentele conduse de cetăţeni, care urmează să fie organizate în colaborare cu societatea civilă şi părţile interesate de la toate nivelurile, cu parlamentele naţionale şi regionale, cu Comitetul Regiunilor, cu Comitetul Economic şi Social, cu partenerii sociali şi cu mediul academic.

Participarea lor la acest proces este esenţială pentru a se asigura informarea şi implicarea pe cea mai largă scară.

Conferinţa se va desfăşura în diverse foruri, inclusiv digitale, precum şi cu participare fizică, atunci când este posibil, cu respectarea normele legate de pandemia de COVID-19. O platformă digitală multilingvă interactivă le va permite cetăţenilor şi părţilor interesate să îşi prezinte ideile online şi îi va ajute să participe la diverse evenimente sau să le organizeze.

Platforma şi toate evenimentele organizate sub auspiciile conferinţei se vor baza pe principiile incluziunii, deschiderii şi transparenţei, cu respectarea vieţii private şi a normelor UE privind protecţia datelor. Grupurile de dezbatere ale cetăţenilor europeni organizate la nivel european urmează să fie difuzate la radio sau televiziune şi toate contribuţiile online urmează să fie făcute publice.

Participanţii la conferinţă sunt invitaţi să elaboreze concluzii care să ofere orientări privind direcţia în care se va îndrepta Europa în viitor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb