Viktor Orban: "Aderarea Ucrainei la NATO va duce imediat la declanşarea celui de-al treilea război mondial"

T.B.
Internaţional / 14 iulie 2023

Viktor Orban: "Aderarea Ucrainei la NATO va duce imediat la declanşarea celui de-al treilea război mondial"

Aderarea Ucrainei la NATO va duce imediat la declanşarea celui de-al treilea război mondial deoarece ar însemna că alianţa nord-atlantică este în război cu Rusia, a declarat vineri la postul public de radio premierul ungar Viktor Orban, transmite MTI, conform agerpres.ro.

"Dacă am face ceea ce cere preşedintele ucrainean, am fi în al treilea război mondial", a susţinut Orban într-un interviu cu Kossuth Radio.

Într-o ştire în care reia pe larg declaraţiile lui Orban, EFE notează că premierul ungar a acuzat Occidentul că doreşte ca războiul din Ucraina să continue, fără însă a formula nici măcar o singură critică la adresa ţării invadatoare, Rusia.

"Occidentalii vor război. Există o majoritate zdrobitoare a celor care sprijină războiul", a declarat Orban din oraşul Sopron, unde a avut loc o reuniune a guvernului timp de 3 zile.

Orban a vorbit şi despre summitul NATO de la Vilnius, de marţi şi miercuri, unde ţările membre au discutat, printre altele, despre posibila aderare a Ucrainei la alianţă, respinsă pentru moment.

În acest sens, Orban a dat asigurări că "sunt de înţeles cerinţele ucrainene (privind integrarea ţării lor în NATO), dar, dacă le-am îndeplini, ne-am afla în cel de-al treilea război mondial".

Totodată, Orban a criticat felul de a comunica folosit de liderii ucraineni, afirmând că acesta este, adeseori, "agresiv şi plin de pretenţii", şi a adăugat că, prin livrarea de arme occidentale, Ucraina "nu se apropie de pace".

Premierul conservator ungar a reiterat că Ucraina "şi-a pierdut suveranitatea", dat fiind că nu are bani şi luptă cu arme occidentale.

În pofida faptului că Ungaria este una dintre cele două ţări membre ale alianţei nord-atlantice, alături de Turcia, care nu au ratificat încă aderarea Suediei la NATO, Orban nu a anunţat când ar putea fi discutată problema în Parlamentul de la Budapesta.

Orban este considerat liderul UE cel mai apropiat de Moscova, însă, deşi a criticat sancţiunile UE împotriva Rusiei din cauza invaziei Ucrainei, el a aprobat toate pachetele punitive ale UE, aminteşte EFE.

La rândul său, MTI preia o declaraţie a premierului Orban care a anunţat că se axează pe explorarea măsurilor legale şi politice aflate la dispoziţia executivului de la Budapesta pentru a împiedica Bruxellesul să pună în aplicare planul de cote privind migranţii.

Opinia Cititorului ( 11 )

  1. Ce razboi mondial ca Rusia nu poate duce un razboi local?

    1. Sa nu ai surprize

    hUngurul asta parca face parte din "Duma de stat" a mujicilor:-)

    nu declanseaza al 3 lea razboi!

    Declanseaza un razboi pe regiune! 

    De acest razboi se stiea din 90... chiar si Biden are declaratie facuta pe video ramasa. 

    s c c r e t 

    1. da, corect. "regiune" inseamna de fapt fosta URSS ha ha

      deci se vor juca de-a baietii buni, baietii rai la nivelul 2.0, cu toate fostele republici sovietice. 

      Hai Lukasenko!! :)))

    Cine il asculta pe amaratul asta? Ungaria ar trebui exclusa din NATO si inlocuita evident cu Suedia, o tara puternica, democratica, mare producatoare de armament modern. Iar noi ar trebui sa ii refuzam dlui Orban vizitele propagandistice la Tusnad, dar sa ii permitem, desigur, sejururile pentru tratament la mofete.

    1. Ai dreptate, dar o UE neputincioasa, care ne flutura stindardul democratiei, democratie care presupune " majoritatea decide" nu poate potoli obrazniciile celui care-i infige mereu cutitul la spate (dixit Putin).asa ca "agentul Putin" din UE lucreaza cu spor si rade de neputinciosi.

      Ce imi plac mie piticii astia care au alti piticii pe neuronul stingher. Avatare, du-te la masa ta, nu ai treaba pe aici!

    Ungaria are perfecta dreptate,

    dar nu poate spune chiar adevarul ca NATO nu poate exista fara un "dusman" oarecare:

    vietnamezi,sarbi,ir akieni,Afganistan acum Ucraina si pe viitor Taiwan 

    1. poate ar mai putea castiga timp, daca ukraina s-ar imparti in 2: pro-ucraina si pro-rusia, ca si coreenii

    Orban e dus cu pluta Orban e dictator ,bla bla bla dar daca rușii in disperarea lor arunca vreo două focoase nucleare peste Ucraina atunci vedem cum se vor face pe ei acești comentatori super curajoși, ferește te de omul care nu mai are nimic de pierdut asta doresc americanii sa facă din Putin, adică acest Deep state american din spatele administrației Biden ,papa Biden e numai decor pe acolo

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb