Viktor Orban denunţă "valul sinucigaş" care agită Occidentul şi aminteşte de "linia roşie" privind sancţiunile impuse Rusiei

S.B.
Internaţional / 17 mai 2022

Viktor Orban denunţă "valul sinucigaş" care agită Occidentul şi aminteşte de "linia roşie" privind sancţiunile impuse Rusiei

Premierul ungar Viktor Orban a denunţat luni, "valul sinucigaş" care agită Occidentul şi care "experimentează marele program de înlocuire", referindu-se la teoria potrivit căreia popoarele europene vor fi înlocuite cu imigranţii din afara Europei, informează news.ro.

El a amintit de "linia roşie" privind sancţiunile impuse Rusiei, în cadrul ceremoniei de învestire în faţa Parlamentului, relatează Le Figaro.

Un "val sinucigaş" agită "lumea occidentală", care "experimentează marele program de înlocuire", a declarat premierul ungar Viktor Orban, referindu-se la teoria potrivit căreia popoarele europene vor fi înlocuite cu imigranţii din afara Europei.

Acest "program vrea să înlocuiască copiii creştini pe cale de dispariţie cu migranţi din alte civilizaţii", iar eu "percep nebunia" teoriilor de gen în acelaşi mod, a adăugat el.

Orban a câştigat detaşat alegerile legislative de la începutul lunii aprilie, depunând jurământul pentru al patrulea mandat consecutiv, după ce a fost reales cu 133 de voturi din cele 199 din Parlament.

Viktor Orban a prezentat Ungaria drept un "paradis al bunului-simţ" unde a avea "binecuvântarea lui Dumnezeu rămâne importantă". El a mai calificat Ungaria drept "ultimul bastion alături de Polonia al Occidentului creştin conservator", în timp ce "UE a renunţat" la aceste valori.

Două partide de opoziţie au părăsit hemiciclul, numind noul Guvern "ilegitim", după 12 ani de construire a unui stat "iliberal", după cum a afirmat Viktor Orban. De asemenea, organizaţiile internaţionale au condamnat, la rândul lor, o "derivă autoritară".

Pe măsură ce în cadrul Uniunii Europene nemulţumirea faţă de refuzul Budapestei de a aproba embargoul asupra petrolului rusesc creşte, Viktor Orban, care s-a apropiat în ultimii ani de preşedintele rus Vladimir Putin, a reamintit că "ameninţarea securităţii energetice" rămâne "o linie roşie" (n.r. limită) care nu trebuie depăşită.

Ungaria respinge cel de-al şaselea pachet de sancţiuni din cauza lipsei garanţiilor privind menţinerea aprovizionării sale cu energie. Budapesta a estimat, luni, costul sistării achiziţiilor de petrol rusesc între 15 şi 18 miliarde de euro.

În pofida acestei discordii, preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, l-a "felicitat" pe Twitter pe Orban pentru "realegerea sa", spunând că "aşteaptă cu nerăbdare să abordeze cu succes în mod colectiv provocările fără precedent" pe care le-a întâlnit Uniunea Europeană.

Orban a mai apreciat că apartenenţa Ungariei la NATO este "o chestiune existenţială", regretând escaladarea actuală a Ucrainei.

"Ruşii au lansat o aşa-zisă operaţiune militară, iar Statele Unite au decis să finanţeze Ucraina cu echipamente şi aparatură militare nelimitate, ceea ce a dus la cea mai gravă combinaţie posibilă", a subliniat el.

Opinia Cititorului ( 16 )

  1. i-a promis Putin ca-i da Transilvania ... hihihihihi

    1. PROSTOVANCO. Cel mai intelept LIDER EUROPEAN,isi apara ,SARACIA si NEVOILE si NEAMUL,in fata ANTICRISTILOR OCCIDENTALI,in timp ce COLONIA noastra,este in genunchi si in curand v-a fi FALIMENTATA de noii STAPANI. MARS la TROC,PURCEAO.!

      da, Adela!

      Confirm cele spuse de tine.  

      Dar afirm si ca aceste planuri nu vor reusi.  

      Mai mult decat atat - forta cu care se va actiona in vederea acestui demers este egala cu forta si impactul implicatiilor teritoriale IN FAVOAREA ROMANIEI ! Si cu asta am zis tot!  

      In cazul unei forte maxime de impact anti-Romania finalmente vor discuta de reasezarea granitei Romania-Ungaria pe Dunare , intre Buda si Pesta, de la punctul de intrare al Dunarii in actuala Ungarie pana la punctul de iesire al Dunarii din actuala Ungarie.  

      Orban, acest gropar al Ungariei! ....  

      De ani de zile am avertizat impotriva acestor demersuri - de dragul pacii si de dragul vietilor pierdute in aventurisme militare - si nimeni sau putini m-au ascultat.  

      Ungaria inca mai poate da inapoi din aceste planuri.  

      Dar nu vad deloc semne ca ar face-o....  

      Orban, distrugatorul propriei sale tari.  

      corect ce spui. o colonie condusa de puscariabili.

      si aici ai ajuns handi ?

      Iati medicamentele mai palavragiule. In curand nu o sa mai ai nici bani sa le cumperi si nici nu se vor mai gasi in farmacii decat la preturi astronomice.Stiam demult ce prostii debitezi,insa,am crezut ca medicamentele te vor mai linisti putin. Pai daca Ungaria este in faliment,Romania unde este,in groapa marianelor nu.!

      Iati medicamentele mai palavragiule. In curand nu o sa mai ai nici bani sa le cumperi si nici nu se vor mai gasi in farmacii decat la preturi astronomice.Stiam demult ce prostii debitezi,insa,am crezut ca medicamentele te vor mai linisti putin. Pai daca Ungaria este in faliment,Romania unde este,in groapa marianelor nu.!

      Din păcate, sfântul (neoficial și faptic deocamdată) Arsenie Boca susținea că România va fi ocupată de trei țări într-o noapte, dar, mai apoi, asupra acestor țări va coborî ,,foc din cer". Raportat la suprafață și relief, Ungaria este mult mai expusă la bombe termonucleare decât Serbia/Bulgaria sau Rusia. Împlinirea profeției sfântului (în curând) este posibilă doar în ipoteza unei înfrângeri grave a Ucrainei, care ne-ar readuce în situația frontierei comune cu Rusia, ca până în 1989 cu fosta URSS. Să nu uităm că, după aproape 3 luni de război, în Federația Rusă (mai mult un continent asiatic lipit de o țară europeană) nu a fost decretată mobilizarea parțială sau cea generală, precum în Ucraina, deci războiul e doar la început de drum. Dacă vă așteptați să reziste Ucraina care tocmai a capitulat la Mariopol, vă înșelați amarnic. Noi suntem următorii la rând (la pachet cu Republica Moldova). N-am încredere în gen. Patrușin nici cât în Putin, mult mai filoccidental, datorită ,,sejurului" est-german. Dacă va dispărea din peisaj Putin, urmașul va escalada conflictul. Să ne așteptăm la tot ce poate fi mai rău: război, ocupație militară străină, foamete și represiune sălbatică.

      Confirmi de parcă știi ceva. Ești un habarnist. Confirmi de parcă îi pasă cuiva. Nu-i pasă nimănui. Ești puțin penibil.

      Nu ne mai pasă de țară. Au murit un milion de oameni în războaiele mondiale ca să vedem o generație woke de tot rahatul, căreia nu-i pasă de țară. Ar trebui reintrodus stagiul militar obligatoriu. Și Arsenie Boca era habarnist? Ai văzut miile de oameni stând la coadă ca să ajungă la mormântul său? Îți sugerez un pelerinaj la mormântul său și apoi să mai vorbim despre previziunile sale despre România.

      Boca facatorul de bani pt bis ortohota ????????????

      Exbancherule iar comentezi cu alte nick-uri. Te compari cu Arsenie Boca. Vai de capul tău omule...

      Iti faci pacate....

      nu dau 2 lei vechi pe golaniile tale gaunoase

      buna Campanella,

      cunosc ce a zis Boca legat de acest subiect.  

      Acest moment nu e in imediata proximitate, e nitel mai incolo. L-am identificat in timp dar e prea devreme sa vorbesc despre el.  

      "Foc din cer" nu inseamna rachete termonucleare. Este vorba de un asteroid masiv asupra caruia se va trage cu rachete pentru a fi fragmentat (si sa nu mai ameninte viata pe pamant).  

      Minunea amintita de Boca e ca acele fragmente vor cadea doar in teritoriile de unde vor veni fortele de ocupatie (in jurul Romaniei) dar nu in Romania (ceea ce la nivel de fizica aplicata e aproape imposibil) - in asta va consta minunea.  

      Atentie ca la acel moment UE si NATO nu vor mai exista.  

      Deci mai e mult pana departe (nu foarte mult , dar mai e nitel).  

      mars, ma, simbrias platit in ruble!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb