VIKTOR ORBAN, DESPRE DECLARAŢIILE PREŞEDINTELUI IOHANNIS PRIVIND "VINDEREA ARDEALULUI" "Asemenea fraze nu am auzit venind din România nici măcar în cele mai tulburi perioade antidemocratice"

M.I.
Internaţional / 1 mai 2020

Viktor Orban

Viktor Orban

Premierul ungar Viktor Orban a făcut vineri, într-un interviu radiofonic, apel la răbdare în legătură cu declaraţia de miercuri a preşedintelui României, Klaus Iohannis, pe tema proiectului de lege privind autonomia ţinutului secuiesc, informează portalul Hirado.hu, care citează agenţia de presă ungară MTI.

În emisiunea "Bună dimineaţa, Ungaria!" a postului naţional de radio Kossuth, Orban a fost întrebat printre altele şi despre poziţia sa cu privire la declaraţiile şefului statului român, Klaus Iohannis, care a acuzat reprezentanţii PSD, în opoziţie, că "vor să vândă Transilvania ungurilor".

Viktor Orban a declarat că îl cunoaşte pe preşedintele României drept un om demn de respect, care îşi susţine principiile, prin urmare Ungaria respectă România şi pe preşedintele ei. Tocmai din acest motiv, Orban a apreciat că observă cu nedumerire cele ce se întâmplă, pentru că asemenea fraze "nu am auzit venind din România nici măcar în cele mai tulburi perioade antidemocratice".

"Eu aştept să se clarifice situaţia, să înţelegem ce s-a întâmplat. (...) Bineînţeles, dacă vom fi nevoiţi, vom ridica mănuşa aruncată, dar deocamdată nu recomand să ne aplecăm după ea", a apreciat premierul ungar, notând că nu se ştie dacă e vorba de provocare, de un "accident" sau de primele mişcări ale unei noi strategii naţionale româneşti.

Orban a făcut apel la calm în aşteptarea unei clarificări a situaţiei şi a recomandat ca Ungaria să încerce mai degrabă să menţină relaţiile de bună vecinătate, să-i respecte pe români, aşteptând totodată aceeaşi atitudine faţă de maghiarii care trăiesc în România, faţă de maghiarii din Ungaria şi statul ungar, transmite G4media.

Opinia Cititorului ( 10 )

  1. viktoras, iarta-l pe dulapul nostru national. ramasese fara pastile si nu raspundea medicul de familie sa-i dea reteta noua. vin si alegerile, trebuie sa vorbeasca si el pe limba votantilor lui. vadim ar fi invidios pe el.

    Viktore, nici cu tine nu mi-e rusine...Si tu ai destule buline negre de la U.E. Acum iarta-l pe Johann, ca se pregateste pentru alegeri si mai vorbeste si el fara sa gandeasca! Ceea ce s-a intamplat a fost o serie de erori si greseli incepand cu Presedintele si terminand cu TOT Parlamentul...Nu trebuie sa te sperii ca va mai aparea o " tara"(ha, ha) in Romania!NU SE VA INTAMPLA!

    1. Romania importa masiv din Ungaria si avem deficit comercial in schiburile bilaterale destul de mare! La aprox 3miliarde exporturi spre Ungaria,importam aproape dublu! Asa ca ar trebui sa boicotam produsele unguresti pentru a-i trimite un mesaj lui Victor Orban si anume sa nu se mai amestece in treburile interne ale Romaniei!

      Sa vada cine e seful!Nu canta cocosul nostru pe gardul lui.

    Din ce motiv trebuie sa fie Iohannis iertat?Iertare ar trebui sa-si ceara Viktor Orban(alt prost cu numele de Orban)fiindca si-a bagat intotdeauna nasul unde nu i-a fiert oala.Ce ,se mira ca a spus cineva adevarul si i-a dat peste nas?Sa-si tina nasul acasa fiindca numai el i-a atatat atata pe secui!

    1. Si eu care imi facuisem deja pasaport pentru a merge de la Bacau la Mircurea Cic ce fac

    Hortystii se declara surprinsi? Ii deranjeaza ca nu mai gasesc tradatori printre romani?

    Bai Victor Orban, esti spaima vest-europenilor, un dictator in carne si oase, Treichl te-a numit un ,ordeal, nu ai credibilitate in fata lui Klaus :)

    1. E tatal lui Kim Jong Un!

    Viktore, Stim ca visezi o Ungarie mare, o Ungarie cu iesire la Adriatica, o Ungarie cum a fost, pana la Pula in Croatia de astazi. Din pacate noi romanii nu te putem ajuta. Nu avem acces la Adriatica. Dar in parte, cu sigurata, daca vrei si vrei cu orice pret, pana la Pula te putem ajuta sa ajungi. Fiecare roman.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb