Viktor Orban: "Frontiera este frontieră"; intrarea ilegală "este o infracţiune, nu un drept al omului"

R.S.
Internaţional / 17 aprilie

Viktor Orban: "Frontiera este frontieră"; intrarea ilegală "este o infracţiune, nu un drept al omului"

Legea ungară consideră traversarea ilegală a frontierei ca fiind "o infracţiune mai degrabă decât un drept al omului", iar Ungaria îi opreşte pe migranţii ilegali de la trecerea graniţelor, a declarat astăzi premierul ungar Viktor Orban, la evenimentul NatCon (Conferinţa Naţional-Conservatorismului) desfăşurat la Bruxelles, transmite MTI.

Într-o discuţie cu Yoram Hazony, directorul Institutului Herzl, Viktor Orban a apreciat că migranţii care aşteaptă evaluarea cererii lor de azil ar trebui să facă acest lucru în afara frontierelor Uniunii Europene, adăugând că, dacă Europa nu reuşeşte acest lucru, problema migraţiei nu va putea fi rezolvată.

Orban a mai spus că Ungaria nu vrea o societate amestecată şi doreşte să-şi protejeze graniţele şi să-şi păstreze cultura şi tradiţiile, menţionând că nu este nevoie de o politică de migraţie comună a UE, ci statele membre trebuie să decidă modalităţile în care vor să "rezolve problema migraţiei", potrivit MTI.

Problema migraţiei este legată de chestiuni de civilizaţie, a mai explicat Orban, Europa fiind înrădăcinată în creştinism, iar cei care doresc în prezent să se stabilească aici provenind din alte culturi, în principal cu origine musulmană. Fiecare ar trebui să decidă singur cu privire la "mediul şi cultura" pe care doresc să le creeze în propria ţară şi să se abţină de la a-şi impune voinţa altora, a conchis premierul ungar, adăugând că Ungaria este de părere că societatea mixtă imaginată de liberali "nu s-ar termina bine".

Comentând situaţia geopolitică, Viktor Orban a afirmat că Ungaria nu vrea să mai aibă o graniţă comună cu Rusia, aşa cum a avut în perioada sovietică, şi recunoaşte drepturile şi independenţa Ucrainei, adăugând că atacul rus împotriva Ucrainei a încălcat toate tratatele internaţionale şi valorile comune respectate, relatează MTI.

În acelaşi timp, trebuie recunoscut că Ucraina "este în prezent un protectorat al Vestului", ceea ce înseamnă că ţara nu ar exista fără furnizarea continuă de arme şi sprijin financiar, a spus el. "Ucraina nu mai este o ţară independentă", a punctat Orban.

Acesta a mai spus că guvernul ungar nu a vrut să renunţe la buna cooperare economică între Ungaria şi Rusia, precizând că războiul dintre Rusia şi Ucraina nu este războiul Ungariei. Ucrainenii "vor să-şi apere ţara, este decizia lor", a declarat premierul ungar.

Potrivit acestuia, motivul războiului este legat de problema posibilei aderări a Ucrainei la NATO. Rusia nu va permite niciodată Ucrainei să devină membră a Alianţei în forma sa actuală şi va face orice să se asigure că între NATO şi Rusia rămâne o zonă-tampon, a spus Viktor Orban, apreciind că o încetare a focului şi negocieri de pace ar fi preferabile continuării războiului, întrucât trebuie acceptat că Ucraina "nu poate câştiga pe câmpul de luptă". "Aceasta este realitatea", a subliniat Orban, mai scrie MTI.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Oare de ce numai Ungaria lui V.Orban "cel rau",

    vorbeste sincer, despre migratia ilegala 

    da mai Orbane, pe cat de nationalist inversunat esti si credincios… tot iti cade si tie demograficul in cap… si vrei nu vrei o sa ai parte la greu si tu de migranti… e doar o notiune de timp…

    asteapta sa dai raturi economice si ai sa vezi capitalisti si firme ingenunchiate ce intind mana la forta ieftina de munca… rabdare… 

    doar amani inevitabilul… si mai castigi alegatori… in rest aburesti populatia interna si stresezi si capitalistii ce ar beneficia de cv munca ieftina…in unele domenii. 

    Vezi sa nu trimita Rusnacul migranti degizati si sa agite apele pe acolo in vremuri de piburi negative ca medie pe 2-3 ani! 

    s c c r e t 

    1. Ungaria nu are nici o treaba cu migrantii "legali" veniti la munca,

      conform legilor in vigoare,dar sunt impotriva migratiei ILEGALE 

    Pai asa si cu invazia putlerista in Ukraina, "frontiera este frontieră", este tot o infractiune si nu un drept al omului...omului Putler.

    1. Rusofobia boala grea,mai ales cu IQ mititel

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb